sunnuntai 27. toukokuuta 2012

#593 BJJ - Marcelo Garcia Academy

Eilen marssin Marcelo Garcian lauantaitunnille. Kun tulin paikalle, oli menossa NoGi-Open Mat ja matolla paini noin 40 kaveria ja seinään nojaili itse legenda.

Tatamilla oli aikamoinen sähinä ja salilla ei ole ilmastointia, joten meno oli aika kosteaa. Selvittettyäni pakolliset vastuuvapauspaperit, pääsin vaihtamaan gi:n päälle. Ilokseni huomasin, että täällä on jopa suihkut ja suihkuissa Defense Soap pumppupullot seinissä. Hyvä meininki, eteenkin kun katsoi tatamia Nogi tunnin jälkeen. Marcelo tuli tervehtimään ja toivotti tervetulleeksi. Kyseli mistä olin ja kertoi pitävänsä Helsingistä. Mukava kaveri. :)

Marcelo ei vetänyt lauantain tuntia, vaan paikallinen toinen mustavyö. Tunnilla oli hyvä määrä korkeavöisiä, suurin osa oli sinivöisiä, purppuroita ehkä kuusi, pari ruskeaa ja kolme mustaa vyötä.  Tunti alkoi perinteisella ympyrän juoksulla ja käsienheiluttelulla. Heiluttelun jatkoksi oli pukkihyppelyä yms. Tunnin teemana oli inverted guardin ohittaminen. Sain parikseni New Yorkissa asuvan Kroatialaisen ruskeavyön (joka on palvellut samassa joukko-osastossa kuin CroCop).


Tekniikat

Kun kaveri pyörähtää inverted guardiin, on tärkeää että astuu taakse niin, että kaveri ei saa grippejä. Itse otetaan kaverin punteista gripit ja torpataan ne tonttiin kiinni. Sen jälkeen kierretään toreandotyylisesti jommalle kummalle puolelle, josta pungetaan taaempi polvi kaverin polvitaipeeseen.

Tästä tehtiin ensimmäisenä variaationa otettiin molemmilla käsillä kauemmasta jalasta kiinni ja vedetään se legdrag asentoon ja siitä perus legdrag ohitus tai selän otto.

Tosena variaationa kaveri estää legdragin ottamisen vetämällä vapaata jalkaa kauemmaksi sinusta, tällöin pyngetään molemmat käden jalan edestä ja otetaan harness kontrolli ja siitä tuulilasinpyyhin liikkeellä jalat kaverin jalan yli ja sivusidontaan. Jos ei onnistu niin halfguardiin.

Drillattiin tekniikkaa ja huomasin että Marcelo oli lädössä fiksinsä kanssa (Bianci Pista Concept aero kiekoilla ja jarrutta). Kiirehdin BJJ-Turistin innolla kännykkäni (anteeksi surkealaatuiset kuvat) kanssa, jotta saisin fanikuvan. Marcelo tuli kuvaan milellään ja sanoi vain, että ota kuva niin että sukkia ei näy. :D Marcelolla on matalat valkoiset pyöräilysukat.


Sparrit menivät taas yllättävän hyvin. Sinivöisiä pystyi dominoimaan, ruskevöisen sain sweepattua ja ei tarvinnut taputtaa ja mustavöisen naisen kanssa sain myös sweepattua - itse asiassa deephalguardista Anssi-sweeppi on ollut todella toimiva ase koko reissulla... 

Yleisesti voi sanoa, että suomen BJJ taso on todella hyvä ja täällä ei tarvitse vöitään häpeillä. Vaikka olenkin vanha ukko (43 huomenna) ja kotisalilla tuntuu, että kaikki vie minua kuin märkää rättiä, niin täällä on pärjännyt vallan mainiosti - ilman mitään voimariehumisia (ken en niitä tällä selällä voi tehdäkkään). Älyttömän kivaa on ollut. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osssssssss! Näitä lukee kyl mielellää ja monesti päiväs tulee kateltuu, et onko tullu uutta tarinaa :)

Kristian kirjoitti...

Kiitos palautteesta... kannustaa kirjoittamaan enemmän. Tänään naputtelin GB Boston kokemuksesta.