perjantai 11. toukokuuta 2012

"Alaselkätuomio" Slow but sure...

Kävin tänään ortopedilla kuulemassa mitä magneettikuvassa oli näkynyt. Tilanne oli käytännössä ihan sama, kuin elokuussa otetussa kuvassa - eli mitään isompia muutoksia ei ole tullut.

Lausunnossa sanotaan Lannerangassa selkein diskusdenegeraatio L1/L2 tasolla, jossa väli on madaltunut, alemmissa lanneväleissä on vain lieväasteisia vesipitoisuuksien alenemia, ei merkitseviä madaltumia. L4.5 tasolla on laakeamuotoista sentraalisesti painottuvaa protruusiota, joka painaa duurapussia kevyesti edestä. L5 resessit ovat korkeintaan aavistuksen kaventuneet, eivät ahtaat eikä niissä hermopinnettä osoitettavissa. Muilla tasoilla ei selkeitä välilevypullistumia todettavissa. 


Hermojen pinteitä ei tule esille. Sentraalisen spinaalikanavan väljyys normaali, lateraalisissa juuriaukoissa ei ahtaumia ole todettavissa. Conus on säännöllinen. Nikamadestruktiota ei paljastu, ei traumamuutoksia, eikä nikamasiirtymiä. SI-nivelet ovat avoimet ja vaikuttavat säännöllisiltä.


Ortopedi sanoi, että kipuilu todennäköisesti johtuu tuolla L4 L5 tasolla näkyvästä vasemman puolen nikamanivelen kulumasta, joka ärsyttää jalkaan menevää hermoa. Eli treenissä pitäisi välttää kovia kiertoja ja taaksepäin taivutuksia.

Itseään tässä varmaan saa syytellä, koska selkä alkoi olla sen verran hyvässä kunnossa, että painin viimekuussa neljä tai viisi kertaa viikossa ja sitä edellinenkin kuu oli aika kova - eli en tyhmänä ottanut kevytta viikkoa kolmen viikon välein niinkuin yleensä teen. Selkä on tuossa tahdissa päässyt vähitellen ärtymään.

Nyt pitää himmata treenimäärät tavalliseen 2-3 kertaa viikossa + corejumppaa päivittäin ja hierontaa yms. Otan vanhan jänis ja kilpikonnasadun taktiikan treenaamiseen - eli hitaammin mutta pidemmälle. ;)



T. Kilpikonna...

Ei kommentteja: