torstai 5. heinäkuuta 2012

#612 BJJ - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Päivän toinen treeni oli klo 20:00 tai siis olisi pitänyt olla, mutta Espanjalaiseen tapaan porukka alkoi valumaan tuohon aikaan vasta paikalle ja treenit saatiin käytiin 20:30. Caio itsekkin kyseli, että onko täällä kaikki aina myöhässä. Minä olin tikkana paikalla jo varttia yli seitsemän - ehtipähän lämmitellä.

Nämä tekniikkaselostukset eivät varmaan ihmeemmin lukijalle avaudu, mutta kirjoitan ne tähän jotta osaan myöhemmin ne drillata ja näyttää kiinnostuneille.

Tekniikka jatkui guardin puolustamisesta. Ensimmäisenä tuli aivan helmi tapa puolustaa toreandoa tai oikeastaan mitä tahansa ohitusta missä kaveri tulee kaukaa kiertämällä ohi. Napataan hihagrippi ohituksen puoleiseen kädestä ja straightarmataan. Kaveri voi tulla vaikka selkään saakka mutta tuolla gripillä sen saa guardin palautettua takaisin. Suorastaan nerokkaan yksinkertainen juttu. Ei varmaan tästä lukijalle hahmotu, mutta käydään vaikka heinäkuun lopun sunnuntaiklubeilla best of setti läpi.

Toisena tekniikana kontrattiin Markon käyttämä kurreohitus, missä halataan jalat nippuun ja ohitetaan sopivalta puolelta. Tässä ei lähdetty perinteisesti painamaan päästä sivulle, jolloin kaveri aina vaihtaa suuntaa ja tuleekin toiselta puolelta ohi, vaan ensin työnnettiin olkapäästä suoraan alaspäin ja tehtiin omille jaloille hieman tilaan. Sitten lantiota ylös ja oman olkapään varaan, niin että saadaan oma nilkka hookiksi kaverin lantiolle, niin että hän ei pääse kiertämään selän puolella. Sitten kunnolla painetta pään reunaan ja olkapään varaan, niin että saadaan hookkina ollut ylempi jalka vapaaksi. Vapaan jalan polvi työnnetään kaverin kainalon ja reiden väliin estämään liikettä ja siitä itse polvilleen ja krusifiksi setup asentoon.

Kolmantena tekniikkana ei jatkettukkaan tuosta krusifiksiin vaan tehtiin vasta puolelle hookille tilaa ja siitä kaverin yli selkään koukaten kaverin käsi mukaan toisella jalalla - jalka selän taakse piiloon. Lopetus perus kauluskuristuksella.

Neljäntenä tekniikkana katsottiin jos kaveri lähti halfguardista hakemaan toiseen jalkaan smashpass:iä. Ensin korkeakaulusgripillä. Työnnetään oma käsi oman polven ja kaverin pään välistä ja rikotaan posturea, niin että saadaan oma kyynertaive kaverin olkapäälle ja koukattua overhook. Jalan vapaaksi potkaisu käyttäen omaa kyynerpäätä polvea vasten vipuvartena. Siitä sama polvi väliin ja krusifiksisetti kuin yllä.

Viimeisenä tekniikkana sitten hieman härömpi juttu, missä kaveri ei anna tilaa laittaa kättä pään ja jalan väliin. Rikotaan posturea ja pidetään kaverin päästä kiinni, että ei pääse ohittamaan. Tästä jalka niskan yli ja hookkaamaan toisen puolen kainaloa. Jalan saa kainaloon nostamalla lantiota kunnolla kohti kattoa. Tästä  rannelukko tai omoplata.

Lopuksi viiden minuutin eriä sparria. Sparrasin parin purppuran kanssa aika kevyesti, jotta jaksaa huomenna. Tuo toreandon esto toimi todella hyvin.

Nyt Caio puhui osan tekniikoista englanniksi ja kaveri on kyllä aivan käsittämätön. Teknisten yksityiskohtien määrä ja tekniikan taso on sellaisella tasolla, että en ole missään ennen nähnyt. Pitää tosissaan yrittää saada kaveri Suomeen ensi vuonna tai kun tulee seuraavan kerran euroopan kiertueella.  Tälläistä opetusta en ole kokenut ennen missään. Juttelin Caion kanssa treenien jälkeen ja kysyin että mistä nämä kaikki yksityiskohdat tulevat ja hän kertoi, että ne vain syntyvät itsestään yhdistelemällä eri tekniikoita ja miettimällä miten mikäkin toimisi vähemmällä voimalla. Huima kaveri...

Huomenna aikataulu on sitten perinteisempi. Homma alkaa klo 12 ja siitä kaksi kahden tunnin settiä jonka välissä tunnin ruokatunti.

Lauantaina vedetään tämän päivän tyylisellä aikataululla (ehkä),  Sunnuntain treenit ovat kuulemma vasta klo 1700, kun kaverit aikovat mennä lauantaina Malagan yöhön ja juhlia klo 06:00 asti, jolloin voivat katsoa UFC:n Livenä... Pyysivät mukaan, mutta kokoyön bilettäminen ja neljän päivän seminaari eivät kyllä meikäläiselle osu samalle viikonlopulle.... hullun hauskaahan tuo olisi, mutta kiinnostaa selvitä tuonne sunnuntain sessioon ja en ole ihan varma että pysyisin tuon porukan kyydissä koko yötä. :)

Ei kommentteja: