perjantai 6. heinäkuuta 2012

#613 ja #614 BJJ - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Ajelin kello kahdeksitoista paikalle ja olin noin varttia vaille salilla. Ei olisi tarvinnut... täällä ei kyllä aikatauluista pidetä mitenkään kiinni. Kaverit alkavat valua paikalle siihen aikaan, kun treenin pitäisi alkaa ja yleensä päästään aloittamaan vähintään puoli tuntia myöhässä.

Caio esitti päivän aluksi, että hänellä on kohdeksan aluetta mistä hän voisi pitää seminaarin ja saisimme äänestää mitä tänään käytäisiin läpi. Kaikkea tarjolla ollutta en muista, mutta ainakin siellä oli perusjuttuna sivusidonnasta pakenemiset ja selän puolustaminen. Intermediate settinä muistaakseni 50/50 guard ja muutama muu mitä en muista. Advanced-juttuina sitten Berinbolo ja leg drag ohitukset.

Porukka valitsi aika konsensuksella Leg Dragit ja ensin kävimme perus postuuraa läpi. Tärkeää olla päkijöillä ja oma kyynerpää oman polven sisäpuolella ja ote kauluksesta tai pään takaan ja kaverin niputus. Selän puolelta voi nostaa vyöstä tai pöksyistä, jotta kaverin lantio on hyvin nipussa. Otetaan niskan takaa kiinni ja vedetään kaulusotteella olleen käden kyynerpää vatsan yli, jotta saadaan kaveri selälleen. Haetaan 100kg.

Seuraavaksi käytiin läpi, jos kaveri katkaravuttaa niin että saa legdragatun polven maahan . Pidetään grippiä polvesta ja käsi kireenä säären myötäisesti. Polvi maassa lantiota kääntäen hieman cross pass tyyliin, mutta pidetään nilkka edelleen legdragattynä. Lähdetään kiertäen vastasuuntaan hinataan kaveri takaisin leg drag postuuraan ja siitä ohi.

Jos kaveri heittää vapaan jalan yli eteesi, ohjataan se trapping tyyppisesti tonttiin ja sprawlataan taakse ja siitä palautetaan leg drag postuura.

Jos kaveri saa vapaan jalan ristiin yli, niin niputetaan se kädellä omaan kainaloon ja palautetaan leg drag posio.

Viimeisessä vetäistiin härö ninjarolli josta oli aivan kuutamolla... en vain jaksanut keskittyä. Nyt harmittaa.... kun en enää muista sitä.

Ruokatauolla käppäiltiin paikalliseen baariin ja vetäistiin Bocadillo con Queso ja Aqua con gas. Sitten takaisin salille, missä piti olla tarkalleen kello kolme, koska silloin aloitettaisiin eikä ketään odotettaisi..... aloitettiin 15.45.

Tauon jälkeen haettiin legdragejä Spiderguardista.

Esimmäisessä kaverilla on perinteinen molemmat jalat hauiksilla spiderguard. Tungettiin polvi kaverin polvitaipeeseen ja rikottiin toinen grippi. Sitten astuttiin toisella jalalla niin pitkälle, että käytännössä istuttiin kaverin takareiden päälle ja lantiota eteenpäin. Gripin vaihto ja legdrag postuuraan ja siitä ohi.

Toisessa kaverilla oli leg lasso. Astuttiin kunnolla sisään ja taas polvella grippi irti. Sprawlattiin kaverin olkavarsi kaverin reiden päälle ja kierrettiin niin että saatiin jalat nippuun. Siitä kiertoa vastapäivään ja vapaalla kädellä nosto kaverin nilkasta ja legdrap postuuraan. Toisen gripin irroitus lantiota kääntämällä ja ohi.

Viimeisenä ohitettiin Z-guard. Perussmashi ja oltiin päkiöillä. Käsi maahan oman polven viereen ja polvi käden ulkopuolelle nojataan noin 90 astetta sivulle, katse ylhäällä ja suoristetaan jalka ja tuulilasinpyyhkijä liikkeellä ulos halguardista. Painetta kaverin reiden päälle ja taas kiertoa ja nosto nilkasta ja leg dragiin. Tämä oli aika helmi setti....

Taas oli ihmettelemistä Caion liikkumisella ja ykstyiskohtien tarkkuudella. Paikalla ollut moninkertainen portugalilainen ruskea ja purppuravöiden maailmanmestari, joka on nyt mustavyö pyöritteli vain silmiään ja totesi useampaan kertaa, että hän ei ymmärrä jiu jitsusta mitään ja ihan turha tässä on treenata, kun tuolle tasolle ei ole mitään mahdollisuutta... :D osaatte kuvitella millainen fiilis minulla on tuota katsellessa.

Kyseessä ei ole niinkään, että Caio tekisi jotain avaruusliikkeitä, vaan se että vaikka itse luulee, että nythän tämä menee jo hyvin, niin Caio tulee paikalle ja korjaa lähes kaiken...mikään ei ole oikein kohdallaan.  Sitten se menee kerran käsittämättömän hyvin ja heti kun Caio ei ole enää vieressä opastamassa homma menee tavalliseksi räpeltämiseksi.

Lopuksi vielä tehtäväsparra legdrag posiosta....

Kyllä on hienoa... kroppa alkaa vain olla aivan finaalissa. Mitään ei olleksi ole hajonnut, mutta fiilis on että sen tavallisen 70% vettä tilalla on 70% maitohappoa.

Ei kommentteja: