lauantai 7. heinäkuuta 2012

#615 BJJ - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Tänään seminaari alkoi klo 12:00.... ja varmaan jo arvaattekin, että alkoiko oikeasti. Olin kymmentä vaille kaksitoista paikalla ja ikkunoiden edessä oli metalliset rulo-ovet, mutta yksi ovi oli raollaan. Hiippailin sisään pimeään saliin (kuva) ja huhuilin.

Paikalla ei vaikuttanut olevan ketään. Hetken päästä yläkerrasta kömpi kaksi salilla seminaarin ajan majalevaa kaveria ja kysyivät, että lähdenkö mukaan aamupalalle... kello oli siis tuossa vaiheessa 7 vaille 12.

Jäin venyttelemään ja varttia yli alkoi paikalle valua porukkaa ja noin 20 yli saatiin jo valotkin jostain piilossa olevasta katkaisijasta päälle. Noh, maassa maan tavalla... (niiden lainavakuuksien pyytäminen ei vissiin ole ihan hölmöin idea, kun ei edes aikatauluista onnistuta pitämään kiinni). Muuten ei harmittaisi yhtään, mutta kun on perheen kanssa täällä ja näihin aikataulukuvioihin menee puolitoista tuntia joka päivä.

Noh asiaan... tänään oli vuorossa half guardin perusteita ja aloitimme peruspostuuralla miten polvella pidetään kaveria etäällä. Tämä oli sinäänsä tuttu positio, mutta noin parin sentin lantion kulman säädöllä painetta tuli kaverin lantiolle aivan tajuttomasti enemmän. Ideana on pitää todella tuo kaverin lonkka tuossa pihtiotteessa joka kiristyy ihan hulluna, kun oman lantion kulma on tuolleen vähän alaspäin eikä sivuttain tai hieman ylös - kuten yleensä laiskana makailee... Ja halfguadissa oleva jalka pitää olla totaalisen syvällä kaverin polvitaipeessa. Tuolla pihtiotteella on todella helppo hallita kaverin etäisyyttä.

Tuossa olla on pari video pätkää, kun drillailtiin tekniikkaa - nuo on hissukseen tehtyjä mutusteluja tekniikasta - eli ei kannata ottaa minään demoina + noissa korjattiin vielä paljon yksityiskohtia Caion toimesta.  (+ oma kroppa on kolmen päivän ja 12 BJJ tunnin jäljiltä sellaisessa kunnossa, että ei pysty enää edes kävelemään sulavasti)

Tästä positiosta sitten palautettiin ensin guardi tilanteesta missä kaveri pyrkii smashaamaan z-guardin ohitus otteella. Napataan jalkojen välissä olevasta hihasta kiinni ja toisella kädellä pidetään kurre-tyylillä kaverin toisen käden hauiksesta, jotta kaveri ei pääse crossfacettamaan. Työnnetään polvella etäisyyttä ja avataan smashatty polvi kneeshield asentoon. Sillä ja halfguardissa olevalla polvella horjutetaan kaveria niin että saadaan tilaa vetää halfguardissa oleva jalka kaverin hauikselle. Sitten siirretään kaverin hihassa oleva gripp saman käden ojentajan taakse jolla hallitaan etäisyyttä. Potkaistaan jalka suoraksi ja selän yli rikkomaan postuuraan ja sitten toinen jalka suoraksi ja guardi kiinni. (videon ensimmäinen tekniikka)

Seuraavassa tekniikassa ei vedetäkkää guardiin vaan halfguardissa ollut jalka tuodaan käden ympäri ja siitä triangeli.

Seuraavassa kaveri avasi kaivoi jalan olkapäällä. Napattiin kaverin kaverin ojentajan takaa kiinni, työnnettiin ja vedettiin kaveri päällä, josta sweeppi. (videon toinen tekniikka) Videossa ei näy että halfguardissa oleva jalka toimii vipuvartena, jonka avulla kaveri kellahtaa todella helposti.

Viimeisenä lähdettiin kääntymään ympäri ja tuon half guard pihtiotteen paine pakottaa kaverin kaatumaan taaksepäin, josta sitten työnnetään omilla käsillä itsensä kaverin yli halfguardiin. (videon viimeinen tekniikka)

Ennenkuin kaikki morkkaavat sukkia, niin jalkapöydistä kuoriutuivat nahat jo ensimmäisen päivän sparreissa ja en halua vuotaa pitkin tatamia...



Nyt pitää mennä syömään, jotta on energiää vetää vielä toinen parituntinen tänään klo 20:00.... (ja kuulemma 19:30 niille, jotka tulevat aina puolituntia myöhässä) Katsotaan miten käy... :)

Ei kommentteja: