lauantai 14. heinäkuuta 2012

#621 Pool Jiu Jitsu

Tänään ei lähdetty tatamille, vaan levitettiin joogamatot nurmikolle uima-altaan viereen ja vedettiin jumpat ja sitten drillattiin guardin avausta tuohon headquaters postureen. Ohituksina sitten X-Passia ja side smash passia. Tuo Lovaton setti on minulle todella helmi, kun se perustuu kaverin liikkeen nollaamiseen ja maksimi paineeseen.

Tuo headquarters on posture, jota olen käyttänyt valkovöisestä saakka ja siitä lähtee ohitukset todella monipuolisesti. Samasta alkutilanteesta voi lähteä riippuen kaverin reaktiosta X-Pass, side smash pass, cross pass, butt flop pass :D, weave-pass (tämä on lempiohitukseni), Toreando ja Leg Drag. Tuo RLJ:n Ultimate Pressure Passing ohjelma sitoo nämä yhdeksi kokonaisuudeksi hemmetin hyvin ja hyvillä yksityiskohdilla. Kaikki ei tietenkään putoa suoraan omaan peliin, mutta tuosta saa rakennettua sen oman kokonaisuuden.

Sinäänsä huvittavaa, miten helppoa on nykypäivänä tutkia noita tekniikoita ja miten internetin ja DVD:n helpon saatavuuden takia maailman parhaiden jiujitsukoiden tekniikat ja ajatukset ovat kaikkien saatavilla. Mietiskelin tuossa, että oman pelini perusteet tulevat Lucion 1-20 perusteista ja sitten eri positioiden syvempi tekniikka repertuaari perustuu aika paljon DVD ja web resursseihin.
Linkitin nuo DVDt ym. tuohon ylle jos jotain kiinnostaa. Minusta nuo ovat parhaat DVD:t omilta osa-alueiltaan ja minä olen katsonut niitä paljon. :)

Ei kommentteja: