keskiviikko 19. syyskuuta 2012

#657 BJJ

Käytiin Jessen kanssa pyörimässä tunti. Tämän päivän ehkä isoin oivallus tuli Jessen näyttämänä miten suorasta nilkkalukosta siirrytään leg dragiin.

Toinen mitä pitää lähteä enemmän hakemaan omassa ohituksessa on vaihtaminen noista "lähi ohituksista" - side smash, cross pass yms. toreandoon ja siitä tarvittaessa over underiin. Eli tässä tulee taas se tempon vaihtelu. Myös suunnan vaihtamisen tärkeys korostui ohittaessa.

Guardia pitäessä on pitkään jäänyt huomioimatta suljettuun guardiin palauttaminen. Nyt kun sitä on treenannut sunnuntaiklubilla, niin se on palannut sparriin.

Hyvää settiä...

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loistava blogi!

Itse olen viime vuonna aloittanut bjj:n, harvojen harjoitus kertojen takia kehitystä ei ole vielä hirmuisasti tapahtunut, mutta lajina vienyt mukanaan. Linkki vinkeistä ym. jutuista on todella paljon apua. Uusia päivityksiä odotellessa.. :)

-Miia

Kristian kirjoitti...

Kiitos Miia palautteesta.. Kiva kun täällä käy porukkaa lukemassa. :)

UFC ottelija Forrest Griffin aikoinaan sanoi, kun siltä kysyttiin miten tulla hyväksi.

Griffin vastasi suunnilleen seuraavasti: "Tulet vain treeneihin viikosta toiseen ja yhtäkkiä kymmenen vuoden päästä huomaat että et ole enää surkea..."

Sitä odotellessa.... :D

Mikael kirjoitti...

Moro!

Luin myös, että olit ostanut Jason Scullyn "Invisible Grappling" setin. MItäs mietteitä herättänyt. Olen hänen Youtube-videoista pitänyt, joten ajattelin että voisi olla hyväkin paketti.

Kristian kirjoitti...

Joo... on todella hyvä. Ei sinäänsä mitää uutta ja ihmeellistä mutta käy läpi konseptit todella hyvin, niin että ymmärtää kokonaisuudet paremmin.

Vähän niinkuin semmoinen BJJ:n syventävä kurssi...

Anonyymi kirjoitti...

Moderni leg dragi on kai jokseenkin syntynyt siitä kun Leo Vieira alko antamaan sweeppiä tai yrittämään suoraa nilkkalukkoa ja teki sen siitä. Jostain kuulin, ehkä totta..