lauantai 3. marraskuuta 2012

#687 BJJ - Royce Gracie Seminaari

BJJ-Center oli tehnyt huiman "kulttuurityön" ja järjestänyt Royce Gracien Helsinkiin pitämään parin tunnin seminaaria. Kyseessähän on kaveri joka näytti maailmalle UFC1:ssä, että Brazilian Jiu Jitsulla vietiin kaikki tonttiin ja lopetettiin ottelu siellä kuristuksella tai nivellukolla. Alkuaikoina BJJ oli aika ylivoimainen vapaaottelussa ja nykyäänkin, vapaa ottelija ei voi kuvitella saavuttavansa menestystä ilman Brazilian Jiu Jitsun mattotekniikoita.

Painelimme siis tänään klo 1400 Lucion leirin jatkeeksi viiden Hipkolaisen voimin Pitäjänmäelle BJJ-Centerin salille seminaariin.

Odottelimme jonkin aikaa Herra Gracieta ja hän saapui vähän kahden jälkeen. Mikko Rouvali alkoi esitellä kaveria, mutta Royce vaan tokaisi että laita kädet minun kaulalle ja kurista.... Eli asenne tuntui olevan, että ei tänne oltu tultu turhia turisemaan, vaan tekniikkan lähdettiin siltä seisomalta. Hauska tilanne sinäänsä.

Tekniikkana katsottiin Gracie Jiu Jitsun itsepuolustustekniikoita pystystä, joista muutama oli tuttuja Gracie Combativesistä. Aluksi kävimme läpi kuristusten puolustamisesta eri suunnista. Olen aikaisemmissa "pystylajeissa" harjoitellut kuristuksista irtautumisia, mutta näissä ei pahemmin irtauduttu, vaan nollattin kuristus ja sitten kaveri clintchin kautta lonkkaheitolla tai muulla alasviennillä tonttiin.

Käytiin läpi rannellukko tilanteesta, missä kaveri tulee tönimään ja Roycella oli hauskaa, kun me suomalaiset olemme niin kohteliaita. Ei edes töniä kehdattu, joten Royce piti pientä asenne koulutusta siitä miten olla "Brazilian Badass". Ihan viihdyttävää settiä veti.

Seuraavina tekniikoina käytiin läpi baariheijarin puolustamista menemällä clintchiin ja siitä ensin lonkkaheitto ja jos kaveri ei anna lonkkaheittoa niin body lock ja mounttiin. Jonka jälkeen shootailtiin ja lopuksi vietiin vastustaja tonttiin kaverin ottaessa niskalenkin.

Pääsin yhdessä tekniikassa ukeksi ja hetken oli aika epätodellinen olo, kun totesin että "ei hemmetti, mulla on Royce Gracie guardissa...." Kaveri jonka otteluita olen katsonut lukemattomia kertoja vanhoilta UFC DVD:ltä ja youtube linkeistä.

Lopuksi nappailtiin kuvia ja kirjoitettiin nimmareita... Älyttömän mainio seminaari ihan pelkästään jiu jitsu kulttuurin tuntemuksen kannalta ja todella SUURET kiitoksen BJJ-Centerin kavereille Royce Gracien tänne tuomisesta. Toivottavasti näitä legendoja tulee tulevaisuudessa lisää - pientä suunnitelmaa on jo olemassa kuulemma. Mahtijuttu.




Ei kommentteja: