sunnuntai 9. joulukuuta 2012

#710 CACC - Jasse Junkkari seminaari

Jasse Junkkari oli tänään Hipkossa pitämässä intron Catch as Catch Can painiin. Aloitettiin lajin lyhyellä historialla ja jatkettiin lämmittelyllä Snake Pitin tyyliin. 

Tekniikoina lähdettiin pystystä ja aluksi katsottiin kahden jalan alavientiä, siitä selän puolelle puikkaamista jos kaveri sprawlaa ja sitten vastaanottajan näkökulmasta puolustettiin selän ottamista hyökkäämällä Saarelalla (jota myöhemmin on myös Kimuraksi kutsuttu ;))

Tämän jälkeen tehtiin pääotteella alasvienti - vähän niinkuin nopea rykäisymäinen lonkkaheitto ja viimeisenä alasvientinä sellainen jossa napattiin kaverin pää kainaloon ja pidettiin leuasta kiinni ja toisella kädellä kainalon alta selän päälle käsi ja parilla askeleella kiepsautettiin kaveri selälleen.. Aivan mahtavaa settiä.

Maasta lähdettiin sitten katsoman kilpparin rikkomisia ja puolustuksia - paitsi että sen nimi ei ollut kilppari vaan joku painitsydeemi, mutta vedettiin läskipyörää molempiin suuntiin ja niistä Saarelalaisia Sakuraba tyylillä. Sitten katsottiin crossface (BRUTAALI!) ja muutamia muitakin helmiä tekniikoita ja paketointeja.

Lopuksi otettiin muutama erä CACC säännöillä, eli selätys tai lopetus (ei kuristuksia, ellei ole käsi välissä - esim arm triangle tms.) Eli aika lailla kaikkea sai tehdä. Minulla oli ilo ja kunnia saada Itä-Helsingin Perskuristaja Harri pariksi, joka oli omassa henkilökohtaisessa nirvanassaan tälläisillä säännöillä ja tekniikoilla painiessa. Siinä konttorirottaa vietiin - hienoa oli. :D Toinen erä Markkasen Samin kanssa, joten omat sparrit otin lähinnä elämysmatkailuna - millaista on olla koukkupainissa vastaan ottavana osapuolena.

Aivan tolkuttoman vaikea painia, kun guardiin tai halfguardiin vetäminen on käytännössä suora häviö - tuo tulee monesta scramblesta refleksinä, joten ei ollut helppoa.

Jasse toi paikalle myös todella kiinnostavia kirjoja meille ihmeteltäväksi, muunmuassa suomalaisen painioppaan vuodelta 1904, missä oli kovin kimuran ja muiden tuttujen liikkeiden näköisiä tekniikoita. Näitä katseltiin innolla treenien jälkeen.

Älyttömän suuri kiitos Jasse Junkkarille mahtiseminaarista. Kannattaa ottaa kaveriin yhteyttä jos kiinnostaa tutustus mattokönyämisen juuriin ja eurooppalaiseen näkökulmaan miten kaveria viedään matossa.

Jassen blogia voi käydä lukemassa täällä:

http://jassejunkkari.blogspot.fi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herätys pappa!:)
Odotan blogisi päivityksiä. Tänään ei ole mitään näkynyt...:)
Seuraan blogiasi, joten muistahan päivittää. Erinomainen blogi, kouluarvosana kiitettävä!

Kristian kirjoitti...

Heh... nyt on pari lepopäivää tuon viikon jälkeen.