sunnuntai 30. joulukuuta 2012

#718 BJJ Klubi

Tänään aloitettiin Buchechan Total Control DVD setin läpikäynti. Homma alkoi Halguard DVD:llä ja aluksi käytiin knee sheildin pitämistä ja drillattiin sitä jonkin aikaa.

Ensimmäisenä tekniikkana tehtiin inverted armbar halfguardista, kun kaveri hapuilee pääotetta. Ihan hyvän oloinen tekniikka, mutta ainakin aluksi sparrissa oli hankala saada aikaiseksi.

Toisena tekniikkana tehtiin Coin-sweeppi, joka on hyvin samanlainen kuin classica-sweeppi, mutta mennäänkin enemmän kaverin alle ja mennään sisäpuolen hartian yli samalla työntäen kaverin käsi hänen vatsaan kiinni, niin että ei saa postattua sitä sweepatessa.

Tässä oli hieman hankaluuksia aluksi, kun lihasmuisti yritti kokoajan tehdä classikaa, mutta lopuksi alkoi menemään. Tätä pitää drillata vielä paljon, hyvä oloinen sweeppi.

Viimeinen sweeppi olikin sitten aika advanced shit-osastoa... eli coinsweepistä kaverin flippaus ympäri ja selän otto. Kokeiltiin parikertaa ja "jätettiin hautomaan". Tämä on tuolle Buchechan setille aika tyypillistä. Suurin osa on hemmetin hyvää yksikertaista tekniikkaa, mutta sitten välissä on todella teknistä settiä. Kivahan tuota oli kokeilla, mutta voi mennä muutama vuosi, kun tuolaiset lähtee sparrissa.

Sparrit otettiin kneeshildistä ja yritin hakea päivän juttuja, mutta liian helposti ajautui sinne deep halfguardiin, kun hommat ei lähtenyt samantein. Sieltä sitten gameplanin mukaan. Onnistui kerran uimaan suoraan triangeliin, kun sweeppasin huolimattomasti ja Tomilta opin uutta sidesmashin puolustamisesta, kun Tom otti gripin vastakädellä nilkasta ja nollasi sidesmashin mainiosti ja sweeppasi vielä kaupan päälle. Nikita esti myös älyttömän hyvin deeppiin menemisen naulaamalla käteni lattiaan koko painollaan, kun oli cross-ohittamassa ja sain horjutettua sen verran että olisi ilman tuota "lattiagrippiä" päässyt deep-halfguardiin.

Eli käsi pitää pitää vapaana ja sidesmashiin ei pidä rynnätä, jos kaverilla on ristiote nilkasta.

Kivaa oli taas... sunnuntaina jatketaan.

Ei kommentteja: