lauantai 2. maaliskuuta 2013

#749 BJJ-Liiton Kevätleiri - Harjoitus 1


Tänään oli BJJ-Liiton kevätleiri joka oli ilmainen kaikille kisalisenssin haltijoille. Lisenssi maksaa 25e, joten se kannatti kyllä hankkia tämän leirin takia vaikke ei edes kisailisi, eteenkin kuin syksyllä on tulossa toinen vastaava. Tällä leirillä opettajina toimisi Marko Helén ja Viron ensimmäinen mustavyö Martin Aedma. Olen pitkään seurannut Aedman blogia ja sieltä eteenkin hänän guardin ohitukseen liittyvää videomateriaalia. Todella hyvä blogi - kannattaa tutustua: http://martinaedma.bjj.ee

Lähdin kotoa vähän seitsemän jälkeen kohti Leppävaaraan, josta nappasin Markon ja Martin Aedman kyytiin ja sen jälkeen nokka kohti Turkua. Martin oli todella mukava kaveri ja juttua riitti selvällä suomenkielellä koko matkan.

Saavuimme Turun kamppailuareenalle vähän vaille kymmenen. Todella hulppea paikka. Tatami koostui kuudestä täysikokoisesta ottelualueesta ja päässä vielä reilusti tatamia, kehä, nyrkkeilysäkit yms.  Mahtipaikka seminaareille ja muullekkin harjoittelulle. Hetken pällisteltyäni vaihdettiin puvut päälle ja päästiin aloittamaan ensimmäinen sessio.

Helén veti peruslämmittelyt, jonka jälkeen lähdettiin käymään läpi peruspostuuraan perhosguardissa ja sen pitämisen periaatteita. Todella hyvää settiä joka tuli otettua videolle. Tästä on paljon apua oman guardin kanssa. Itse tekniikoina drillattiin nilkan nyppäksiä eri tilanteista maasta ja ylhäältä. Tämäkin sopi kuin nenä päähän viimeviikoina treenaamaani arm drag juttuihin.

Kaiken kaikkiaan todella hyvä setti.

Ei kommentteja: