sunnuntai 6. lokakuuta 2013

#861 BJJ - Lucion Seminaari,graduoinnit ja BJJ Hipkossa 10 vuotta

Lucion seminaarissa oli lauantaina vyökokeet ja graduointipäivä. Itseäni jännitti lähinnä pojan puolesta, joka on nyt 16 ja meni graduoimaan oranssiaan siniseksi. En saanut mennä "lätkäisäksi" paikan päälle itse vyökokeeseen (en minäkään olisi minua päästänyt sinne huutelemaan neuvoja..:)), joten itse menin pari tuntia myöhemmin paikalle itse treeneihin. 



Paikalla oli paljon Hipkon BJJ harrastajia kaikilta saleilta ja muutamia vieraileviakin tähtiä. Treeni aloitettiin Markon vetämällä lämmittelyllä ja sitten Lucio jatkoi käymällä läpi deep halfguard tekniikoita.  Hyvää settiä omaa peliäni ajatellen. 

Noin tunnin drillaamisen jälkeen alkoivat perinteiset graduointimenot. Melkein kävi sääliksi kavereita, koska vyöllä "onnittelijoita" oli todella paljon. Eteenkin uudet ruskeat vyöt saivat reipasta kyytiä, kun kuja piti vetää yhteensä neljä kertaa edestakaisin. 


Oliver sai sinisensä (isänä oli vaikea pyyhkiä tuota typerää virnistystä naamalta pitkään aikaan) muiden mukana. Purppuroitakin tuli usempi mukaan lukien pari Harmaakarhua. Ruskeita saivat Mika, Harri ja Sami. 

Marko Nyman graduoitiin Hipkon kolmanneksi BJJ:n mustaksi vyöksi ja sai myös reippaat "onnittelut" koko porukalta Lucion "käydessä perinteisesti vessassa".  Graduointien jälkeen jäin vielä sparrailemaan Thiaguinhon kanssa reilun parikymmentä minuuttia. Oli hullun hauskaa ja sain pari mainiota vinkkiä halfguard peliin. (niskan takaa ote kaverin hyväpätessä reverse halfguardiin ja sweepit kaverin crosspassatessa.)


Tilaisuuden jälkeen suunnistettiin suoraan Kisahallille Fight Festival 33 tapahtumaan missä Lucion oli tarkoitus käydä viimeinen MMA ottelunsa näin lopettaen hienon vapaaottelu-uransa. Fight Festival tarjosi todella hyviä matseja ja mainiota jiujitsua. Ilta huipentui Lucio mahtavaan voittoon RNC kuristuksella toisessa erässä. Sitä ennen saatiin nähdä mm. hieno deephalfguard sweeppi, ground and poundia ja hermoja koetteleva pakeneminen sarjasta jalkalukkohyökkäyksiä. Iltaa jatkettiin vielä Helsingin yö-elämässä pitkälle sunnuntain puolelle Juhlien uusia vöitä, Lucion voittoa ja Hipkon kymmenenvuotista taivalta BJJ:n parissa. 

Mahti päivä. :) "Tämä on Suoooomiiii!!"



Ei kommentteja: