perjantai 11. lokakuuta 2013

#864 BJJ - Lucion Seminaari

Tänään oli taas kaksi ja puolituntinen treenisessio. Käytiin läpi guardin ohittamista leg dragillä ja siitä eri variaatioita. Kylki on taas kipeä ja rusahti jo alkulämmöissä ja muutenkin 2.5 tuntinen treeni pitkän duuniviikon perään kävi vähän psyykkeen päälle.

Sparreista ei tullut oikein mitään, kun ei voinut kunnolla sillata, katkaravuttaa eikä oikeastaan muutenkaan liikkua normaalisti. Sparrasin kuitenkin kaikki erät, eli  reilu puolituntia sen minkä pystyin. Päivän tekniikka oli hyvää settiä, mutta sparrit oli kyllä masentavia...

Antille propsit, kun lähti sparrissa tekemään seminaarissa opetettua crossguard settiä ja kaivoi siitä hyvän käsilukon. Liian harva, minä mukaan lukien yrittää tunneilla opetettuja tekniikoita sparrissa. Suurin osa lähtee vaan tekemään sitä omaa peliään ja ei edes yritä päivän juttuja. Antti kaivoi hienosti lahjegripin ja hihaotteen. Hetken katselin, että mitä tästä lähtee ja sitten tuli hyvä horjutus ja käsilukko. Hyvin haettu. Se oli komea.

Päivän huomio oli pieni jatko tähän jiujitsun peinteiseen konseptitarinaan:

"BJJ promotes the concept that a smaller, weaker person can successfully defend against a bigger, stronger assailant by using leverage and proper technique...." 

Näinhän on aina sanottu, mutta viime aikoina olen empiirisesti todennut, että tuohon pitäisi lisätä:

".... but if the stronger and bigger person also knows jiu jitsu, then the smaller, weaker person is truly fucked."

.... .... taidanpa soitella kitaraa muutaman päivän ja sitten taas miettiä jiu jitsu juttuja.

Ei kommentteja: