tiistai 14. heinäkuuta 2015

#2 Surfing - El Palmar, Spain

Eli tuo surf-kärpänen puraisi sitten aika huolella. Sen johdosta herättiin taas ennen seitsemää, jotta kerettäisiin kymmeneksi tuonne El Palmariin surffaamaan. Ajeltiin Tarifan ohi ja käytiin paikallisessa kahvilassa aamupalalla (Acai-smoothie.. :D) ja sitten vielä kolmen vartin ajo El Palmariin (Seuraavalla reissulla tänne vuokrataan kyllä viikoksi tms. AirBNB:stä kämppä tuolta rannalta, kun tämä autolla edestakaisin huristelu on aika typerää).

Saavuttiin paikalle jossa Jochen oli jo On The Spot -Surf Koululla odottelemassa. Olimme ajatellut, että otamme vielä yksärin, mutta paikalla oli kuutisen muutakin aloittelijaa joten päätimme mennä ryhmällä rannalle - mikäs sen hauskempaa. .. paitsi että mukana oli valittava britti-äijä jolla oli tarve kommentoida jokaiseen Jochenin opettamaan juttuun, että "minun edellinen opettaja sanoi näin..."

Jochen laittoi kaverin näyttämään miten homma menee ja sanoi, että jos haluat tehdä tuolla tavalla niin terve menoa tuonne aaltojen sekaan. Jos taas haluat oppia miten perusteet tehdään oikein niin suu suppuun ja teet kuten sanotaan... hemmetin hyvin hoidettu tilanne. Oli muutamasta minuutista kiinni, ettei allekirjoittanut kantanut ukkoa mereen... hullun ärsyttävä "kaiken taitaja"... joka sitten tosin kaatuilikin loppu aamun, kun "teki omalla tavallaan"... Näihin kavereihin törmään silloin tällöin tatamillakin... onneksi he katoavat kuvioista aika nopeasti, kun ei ego kestä sitä tosiasiaa että kaikkea ei ihan heti osaakkaan.

No joo... pellehermanni oli onneksi hiljaa loppu aamupäivän ja päästiin aaltojen sekaan... Taas huomasi jo BJJ:ssä opitun asian, että perusteet pitää olla kunnossa. Heti kun yritti "oikaista" pystyyn nousemisen perustekniikasta, niin plörinäksi meni. Kun taas teki tasan, kun oli opetettu niin pääsi pystyyn, joka oli sitten todella huikea kokemus. Meri on todella hieno elementti ja seistessä aallon viemänä kaikki on siinä hetkessä... aivan tolkuttoman hienoa. Samaa kokee joskus BJJ:ssä, kun kaikki menee putkeen sparrissa ja saa vietyä kaveria nollavoimalla kohti lopetusta. En yhtään ihmettele miksi monet BJJ-harrastaja myös surffaavat.

Surffauksessakaan ei ole mitään saumaa bullshitille... joko osaat tai sitten meri kyllä näyttää kuka on päällikkö... nöyräksi vetää aaltojen viemänä ja joskus se palkitsee hyvänä runina. Tuntuu vahvasti, siltä että lomamatkat suuntautuvat surf-kohteisiin tästä edin. Vielä ehtiin torstaina kerran aaltoihin ennen kotimatkaa..

Tuonne OnTheSpottiin voisi miettiä jotain porukkareissua... jos osaa painia, niin oppii kyllä surffaamaankin.. ;)

Tässä vielä linkki tuonne koululle - jos joku on tännepäin matkaamassa...

http://onthespotsurfschool.com


Ei kommentteja: