perjantai 10. heinäkuuta 2015

#1 Surfing - El Palmar Spain

Noin kymmenen vuotta sitten löin kättä päälle Espoon Lars Sonckin kaarella hyvän ystäväni Aleksin kanssa, että ennen 50v syntymäpäiviä on opittava surffaamaan. Tänään otettiin ensimmäiset aallot täällä Espanjassa. (Olin kerran kokeillun Narrangansetissä Amerikassa, mutta siitä ei tullut kuin revähtänyt kylki...)

Nyt mentiin Miisan kanssa Mikan suosituksesta El Palmariin ja siellä On the Spot Surf School:n yksityistunnille. Lautojen kanssa rannalle ja alun perin hollantilainen Jochen piti meille hiekalla perusteet laudan hallinnasta, miten "melotaan", otetaan aallot jne. Alkulämmittelyt aikalailla BJJ tyylillä ja muutama astanga-joogan aurinkotervehdys. Sitten veteen ja ensimmäiset aallot otettiin makuultaan, niin että opittiin "melomaan" oikeaan hetkeen ja lukemaan aaltoja.

Sitten takaisin rannalle ja harjoiteltiin pystyyn nousemista. Muutaman kymmenen kuivaharjoittelun jälkeen mentiin takaisin aaltojen sekaan ja sitten kaatuiltiinkin jonkin aikaa. Lopuksi alkoi jo vähän onnistamaankin ja molemmat pääsivät ylös vajaa viisi aaltoa... mistään liikkeiden runoudesta ei ollut kyse (ainakaan minulla), mutta oli kyllä hienoa viilettää aallon mukana seisten pökkelönä laudan päällä. Vanhoista skede-touhuista oli tässä apua.

Hullun hauskaa hommaa ja ensi viikolla uudestaan.. ja sitten seuraavaa surffireissua suunnittelemaan. Iso kiitos Dynamikelle, kun on jaksanut hehkuttaa lajia ja usutti meidät vihdoin tätä kokeilemaan. Suosittelen kokeilemaan, jos on millään reissulla mahdollisuutta ja onhan stadiinkin tulossa joku keinoaalto... :)

Jos satutte Espanjan etelärannikolle, niin varauksetta voin suositella On the Spot Surf-koulua. Jochen on todella hyvä opettaja, joka käy perusteet kunnolla läpi. Kaksi täysin ummikkoa onnistui tunnin treenillä ottamaan ensimmäiset aallot... :)

Ei kommentteja: