maanantai 3. elokuuta 2015

Polven tähystys Bulevardin Klinikalla - Hyvä meininki vaikka jännitti...


 Tänään aamulla marssin Bulevardin Klinikalle polven tähystykseen vaikka jännitti niin, että teki mieli juosta toiseen suuntaan (joskin tuolla polvella ei olisi kovin pitkälle päässyt). Valitsin paikan koska siellä operoi Harmaakarhuista tuttu pitkän linjan ortopedi Esa Koskinen, jolla on vuosien kokemus tämän tyyppisistä ongelmista.

Esa on erikoistunut urheiluvammoihin ja treenaa itse todella aktiivisesti BJJ:tä, joten häneltä et kovin helposti saa perinteistä lääkärin: "Eiköhän tommoiset harrastukset kannata lopettaa" -kommenttia. Tavoitteena on saada kaverit takaisin matolle ja itse lajia harrastavana Esa tietää mitä se oikeasti tarkoittaa - eli ei tarvitse sönköttää mistä BJJ:ssä on kysymys. Tiedän Hipkossakin ainakin kaksi rintalihas/olkapäätä ja muutaman polven, jotka Esa on kursinut painikuntoon ja minun käteen laitettiin titaanit herran toimesta viime vuonna. Eli tiesin olevani hyvissä käsissä.

Menin puoli kahdeksan aikaan paikalle ja minut otti vastaan Noora, joka erittäin tunnollisesti ja selkeästi selitti mitä tuleman pitää ja ohjasi minut odottamaan leikkausta. Anestesialääkäri vielä kyseli tarvittavat tiedot, jonka jälkeen minut kärrättiin leikkaussaliin. Kanyylistä aineet suoneen ja en ehtinyt kissaa sanoa, kun lähdin mikä mikä maahan....  Tässä välissä tapahtui sitten tälläistä (kiitos jollekkin kuvista):


...ja sitten heräsin heräämössä. Noora selitti taas missä mennään ja mitä tulisi seuraavaksi tapahtumaan. Kuten kuvasta näkyy, niin jonkin aikaa meni ennenkuin alkoi tajuntakin palautua tähän todellisuuteen, jonka jälkeen pääsin vihdoin syömään. Ystävällisesti kysyttiin mikä maistuisi ja sopisiko kahvin kanssa vielä konjakki. Yleensä en konua juo, mutta otin nyt yhden polven kunniaksi - sämpyläkin oli hullun hyvää.

Kun vatsa oli täynnä, niin vähän köpöteltiin ympäri huonetta testiksi ja lopuksi fyssari tuli paikalle käymään läpi jumppaohjeet seuraavalle kahdelle viikolle. Keppejä en tarvinnut, kun Miisa tuli hakemaan minut ja nyt makailen tyytyväisenä kotisohvalla jääpussit polvella. Jos kaikki menee suunnitelman mukaan niin kuukauden päästä taas tatamilla. 

Iso kiitos Bulevardin Klinikalle ja hoitotiimille hyvästä sairaalakokemuksesta ja erityisesti Esalle ammattimaisesta lääkärintyöstä, Nooralle ystävällisestä ja huomioonottavasta osastohoitajan työstä. Suosittelen paikkaa jos telotte itseänne... 


Ei kommentteja: