torstai 5. tammikuuta 2017

#1173, 1174, 1175, 1176 BJJ - Abu Dhabi

Matkustin Abu Dhabiin Markon ja Liisamarin luokse reilun viikon reissulle. Koko reissu tuli vähän puun takaa, kun joulukuun alussa tilanne oli vielä niin, että perheen naiset olivat lähdössä Intiaan Joogaretriitille ja minun oli tarkoitus olla Suomessa normaalisti duunissa.

Sitten Pedro ja Lucio tuli Hipkoon vetämään seminaaria ja oli niin hyvää settiä, että kirjoitin innoissani Markolle seminaarin annista. Marko tokaisi, että "tule tänne, kun täällä on tuota joka päivä". Noh, minähän tulen ja paripäivää myöhemmin liput oli varattu.

Matkustin tiistai-iltana Dubain kautta Abu Dhabiin ja olin perillä kolmen aikaan keskiviikko aamuna. Ensimmäinen aamupäivä meni palautuessa matkustuksesta rannalla köllötelen ja illalla drillattiin Markon ja Liisamarin kotitatamilla kaikenlaista mitä oltiin opittu sitten viime tapaamisen.

Torstai aamuna lähdettiin sitten klo seitsemäksi Pedron "old school jiujitsu" aamutreeni sessioihin. Hieman oli hämmentävää, kun tatamille valui mustavyö toisensa jälkeen. Tekniikoina keskityttiin konsepti tasolla sweeppien viimeisiin sentteihin niin, että kaveri ei pääse kippaamaan takaisin muuten onnistunutta sweeppiä. Drillisweeppinä oli eräänlainen hip bumpin ja "viidenkympin sweepin" risteytys.

Loppusparreissa sain kunnian sparrata Pedron kanssa ja oli kyllä vähän kuin olisi seinän kanssa paininut. Ohitukset vaan kimpoilivat kaverista ja yhtäkkiä huomaan Pedron olevan selässä ja tekevän "Pedro-lukon" Tämä on mainio ja käydään Klubilla jossain vaiheessa. Giljotiiniinkin taputin.

Muissa sparreissa meni vähän paremmin, mutta yleinen meininki oli käytännössä se, että minä sain vietyä purppuroita ja mustat veivät minua. Tässä minä ja "Monstro" - oli aika iso.... ja taitava:

("Minä ja Monstro" Kuva: Marko Nyman)


("Deephalfguard sweepeillä nämäkin kippaa" Kuvat: Liisamari Herala)

Perjantain Pedron aamutreeneissä jatkettiin samalla teemalla, mutta käytiin eri sweeppejen kautta läpi samaan konseptia. Sparrit meni samaan malliin. Oli itselle aika lohdullista huomata, että yhtä monta kättä, jalkaa ja kaulaa näilläkin kavereilla on ja vaikka pataan tuleekin noilta mustilta, niin itse huomaa ja hahmottaa miksi tulee pataan ja missä kohtaa tekee virheen. Nämä kaverit rokottavat pienimmästkin löysyydestä tekniikassa. Vastaan ottavana kaverina täällä oppii jokaisessa treenissä niin tolkuttomasti, että oma "CPU" on jatkuvasti ylikierroksilla.  Tässä yritän könytä Markon guardin ohi - hetkeä myöhemmin taputin rannelukkoon. :

("Tässä meni vielä hyvin" Kuva: Liisamari Herala)


Luciokin oli tatamilla ja alkoi olla aika "star struck" meininki, kun katseli ympärillä treenaavaa porukkaa. 

Lauantaina jatkettiin taas aamutreeneillä ja silloin ohitettiin kaveria "päämajasta", käytiin läpi side smash ja siihen pari todella hyvää yksityiskohtaa, X-pass ja ohitukset jos kaveri kaivaa delarivan tai reverse delarivan. Tolkuttoman hyvää settiä nämäkin. 

("Sweep!" Kuva: Marko Nyman)

Kaiken kaikkiaan tämä paikka on kuin BJJ harrastajan huvipuisto. Kyytejä on saatavilla vaikka minkä laista ja treenimahdollisuukia on aivan tolkuttomasti. Itsellä ei paikat kestä kahta treenikertaa päivässä vaikka Marko kovasti houkuttelikin, mutta mahdollisuuksia kyllä löytyisi. Sunnuntaina pidetiin sitten BJJ:stä lepopäivä ja kierreltiin paikallisia nähtävyyksiä, käytiin paikallisissa BJJ-kisoissa ja tutkailtiin shoppailumaastoja (ostin kahvia). Marko opettaa täällä työkseen, joten hänellä tämäkin oli treenipäivä. 

("Aamutreenien porukkaa lauantain treenistä" Kuva: Marko Nyman)

Maanantaina mentiin sitten Lucion vakio salille käymään jossa tatamilla oli yli 20 mustaa vyötä, mutta siitä kirjoittelen varmaan huomenna. On tämä huikea mesta. 

Ei kommentteja: