maanantai 25. helmikuuta 2008

#72 Vapaaharjoitukset Rastilassa

Paikalla Hannu (Sin) ja Marko (Sin+3?natsaa). Lämmiteltiin ja sitten painittiin.

Ensimmäinen erä Markon kanssa:
Guardin ohituksessa alkaa olla jo toivoa. :) Pääsen suhteellisen helposti jalkojen ohi, mutta en tahdo saada sivusidontaa kiinni ja joudun takaisin guardiin - turhauttavaa. Pitää tutkia, miten jalkojen ohituksen jälkeen saa turvattua sivusidonnan.

Erä loppui neljän minuutin kohdalla, kun nenäni kolahti johonkin ja alkoi vuotaa.

Toinen erä Hannun kanssa:
Perusvääntöä ja sain paniikissa varoa Hannun oudoista kulmista tulevia lukotuksia. Pääsin karkuun ja lopulta guardin ohi ja polven vatsalle. Siitä pyörähdin vastakkaisen puolen arm-bar:iin, mutta sain käden vähän huonosti mukaan ja loppuerä olisi mennyt kädestä riuhtomiseksi, joten päätimme keskeyttää. Tarkoitus oli kuiten ottaa kevyttä painia...

Kolmas erä Markon kanssa:
Marko lähtee aina pyörimään. En oikein ymmärrä logiikka sellaisessa pyörimisessä, koska se jättää minusta monia paikkoja auki. Nappasin housuista kiinni ja vetäsin Markon kilppariasentoon, mutta en saanut sitä pidettyä kuin 5 sekuntia, kun Marko pyörähti ja otti minut guardiin.

Guardin ohitusta ja pääsinkin muutaman kerran jalkojen ohi, mutta en saanut sivusidontaa kiinni, joten lopulta päädyin halfguardiin. Näin mahdollisuuden ezekielille, mutta taas hätiköin ja en saanut sitä tarpeeksi hyvin kiinni. Pidin sitä noin 10 sek suhteellisen kireällä, mutta sitten Marko swiippasi ja ote irtosi. Päädyin S-mounttiin ja totesin, että triangelissa ollaan... the end.

Ihmeteltiin vähän aikaa, miten S-mountista tulleesta triangelista voisi päästä irti, mutta selvää ratkaisua ei löytynyt.

Painien jälkeen käytiin Hannun kanssa kertauksena Lockdown, whipup to oldschool tai to Electric Chair sarjoja. Sitten katsottiin muutama muu halfguardista poistuminen mm. Butterfly guardiin ja siitä swiippi - lopuksi harjoiteltiin huvin vuoksi hyppy-jujia.


Tutkittavaa/huomioitavaa:
Miten guardin ohituksen jälkeen turvataan sivusidonta?
X-Pass: Jalan sulavaa heittoa pitää treenata paljon.
Guardin ohituksessa otteiden turvaaminen erittäin tärkeää. Turha lähteä räpeltämään, jos otteet eivät ole kiinni.

Treenin päätteeksi otettiin huvikseen MMA-hanskat kädessä Hannun kanssa erittäin kevyt valetudo-erä. Taas aivan totaalisen uusi ulottuvuus. Olin aivan kuutamolla, kun Hannu naputti hanskoilla koko ajan päähän ja lopuksi löysin itseni alta ja Hannu istuu mountissa ja "Ground and Poundaa..." :D Ääärimmäisen hauskaa puuhaa - tuota pitää harjoitella lisää.

Ei kommentteja: