torstai 17. huhtikuuta 2008

#93 Perustekniikka 7 - Timo

Juostiin ympyrää lämmitettelyä varten ja sitten kerrattiin lämmityksen omaisesti sweeppi guardista.

Tekniikkana harjoiteltiin Butterfl.... eikun hookguardia:

1. Hookguardista guardiin, kun vastustaja stallaa vatsan päällä.
Otetaan kyynerpäästä kiinni ja tehdään tilaa jalalle, jotta saadaan toinen puoli guardiin. Sitten katravutetaan toiselle puolelle, jotta saadaan guardi kiinni.

2. Hookguardista sweeppi, kun toinen stallaa vatsan päällä. Ota kyynerpäistä kiinni ja nouse ylös suoristaen samalla jalat. Siirrä omaa takamustasi vähän swiippin vastapuolelle ja työnnä underhook samalle puolelle. Ota toisella kädellä toisen puolen käsi haltuun, vapauta sweepin puoleinen jalka hookista ja "kaadu" kyljelleen vetäen vastustaja mukana samalla oikaisten koukuttavaa jalkaa. Mene sivusidontaan tai mounttiin.

Painit - kaksi ensimmäisestä hookguardista, niin että vaihdetaan jos toinen pääsee ohi ja viimeinen hookguardista normaalipainia.

1. Pekka (sininen +2): Otettiin kevyesti ja teknisesti ja meni aika hyvin tasan. Molemmat pääsivät kaksi kertaa ohi. Spiderguard-harjoittulusta oli selvästi paljon hyötyä, kun pelasi avointa guardia ja käytti hookkeja.

2. Oopa (Sininen): Jännitti ihan pirusti, koska olin edellisen kerran paininut Oopan kanssa vajaa vuosi sitten - eli noin pari viikkoa BJJ aloittamisesta ja silloin Oopalla oli 4 natsaa ja erittäin agressiivinen tyyli ja sain aika kovaa kyytiä - mm. lopetus lentävällä nilkkalukolla. Yllätykseksi sain pidettyä Oopa avoimessa guardissa pitkälle toista minuuttia. Oopa yritti erittäin kovaa päästä ohi molemmilta puolista, mutta spiderguardin ja koukkujen avulla pääsin aina pyräyttämään guardin takaisin - lopulta pääsi kuitenkin ohi astumalla Jesse tyylillä guardista sisään. Tuli hyvä mieli, kun olikin tosi tasaista. Minun vuoro ohittaa - Saulon Spiderguard ohituksella ohi melkein heti alusta. Oli vielä parempi mieli... :D Oopa ohittamaan - aluksi pyörittiin hyvin ja sitten Oopa tuli polvella liukuen reiden yli ja sitten siitä North Southiin.

3. Valkoinen 4 natsaa: Olin alla hookguardissa. Pelasin avointa guardia, kunnes sweeppasin ja pääsin sivusidontaan, siitä polvivatsalle ja mounttiin. Yritin kaivaa mountista lopetusta, mutta en onnistunut ja lopulta jouduin halfguardiin. Aika oli loppumassa ja lähdin yrittämään halfguardista Ezekieliä, mutta jouduin swiipatuksi, mutta sain oman halfguardin ja lockdownin... sitten loppui aika.

Oli tosi kivaa ja hyvät harjoitukset - niska vain vähän jumittaa taas...

Ei kommentteja: