lauantai 14. kesäkuuta 2008

Combat Hapkido Vyökoe - Vihreä

Vyökoe alkoi klo 12 ja ensimmäiseksi käytiin läpi kaatumisia avustajien mätkiessä kupoliin pistareilla, että suojaisimme päätämme. Kun oli kaatuiltu joka suuntaan rullaamalla ja ilman, mentiin lyöntitekniikkaan. Otettiin hyvä aika varjonyrkkeilyä ja käytiin läpi suorat, koukut, avokämmenellä lyönnit, kyynerpäälyönnit, vasaralyönnit, kyynervarrella lyönnit ja lopuksi polvi-, etu-, sivu- ja kiertopotkut.

Tämän jälkeen suorat ja koukut pistareihin ja sitten potkut potkutyynyihin reippaalla tahdilla. Tässä vaiheessa alkoi jo happi loppumaan ensimmäisen kerran.

Seuraavaksi oli vuorossa itsepuolustustekniikat, eli erilaisista tartunnoista lukottamisia ja alasvientejä. Käytiin läpi hyvä katselmus kaikista tekniikoista valko-, kelta-, oranssi- ja vihreän vyön tekniikoista. mm. kuristuksista irtaantumiset edesta ja takaan, ranneotteista käsipuukko, kainalolukko, s-lukko, hanhenkaula, judolukko jne. kraiveliotteesta, s-lukko ja pari muuta tekniikkaa. jne.

Lopuksi otettiin sparria ilman suoria potkuja jalkoihin, ei kyynerpää tai polvipotkuja (höh), ja niskaan tai selkään ei lyöntejä. Nivusiin sai päästellä kevyesti... :o Parinani oli 100kiloinen Dimitri, joka treenaa myös nyrkkeilyä, joten en ihan pitkään pysynyt kyydissä ja totesin, että kukaan ei kieltänt alasvientejä, joten shoottasin etujalkaan ja vein yhdestä jalasta tonttiin. Ilkka nosti samantien ylös ja sitten loppuikin erä.

Toisessa erässä alasviennit oli erikseen vielä sallittu, mutta päätin olla pystyssä, kun parina oli saman kokoinen kaveri. Otin alusta thai-clintsin, mutta sitten muistin että polvia ei saanut käyttää, joten pidin niskan takaa kiinni ja tarjosin toisella kädellä uppareita ja lyhyttä koukkua. Sitten päästi irti, kun se oli aika tylyttävää ja piiputtaminen oli lähellä. Kädet olivat aivan finaalissa ja suojaus pääsi laskemaan ja otin kolme hyvää koukkua päähäni peräkkäin niin, että polvet notkuivat. Sitten loppuikin erä.

Totesin, että päärynäpallona oleminen ei ole kivaa ja päätin keskittyä taas alasvienteihin. Annoin vähän aikaa jabeja vasemmalla ja ajoitin kaveria. Sitten vein alas taas etujalasta. Maahan ei saanut jäädä nyrkkeilyhanskat kädessä nyhjäämään, joten nousimme ylös. Seuraavaksi yritin head and arm-heittoa, mutta viereinen pari tuli eteen ja keskeytin heiton. Lopuksi menin sisään lyönneillä ja kaveri työnsi päänsä syliini ja nappasin giljotiinin ja hyppäsin jalat guardiin. Tap tap... :D

Viimeinen erä taas Dimitriä vastaan ja nyt alkoi tulla pystyssä pataan oikein tunteella. Vein kerran jalasta alas, toisen kerran head and arm-heitolla ja sitten Dimitri päätti vastata alasvientiin, jonka aikana pääni osui Dimitrin nenään joka rusahti ilkeästi ja tuli punainen nuha. Erä loppuikin heti tämän jälkeen ja samalla koko vyökoe.

Sain vyön ja kehuja tuli lyönti ja potkutekniikasta, mutta lukot olivat ruosteessa. Teknisesti menivät ihan vihreälle vyölle riittävällä tavalla, mutta toteutuksen vauhti oli sellainen opetteluvauhti, josta näki että toistoja puuttuu...

Oli rankkaa ja kivaa ja vieltäkin on ihan hakattu olo... :D

2 kommenttia:

Jii kirjoitti...

Oho! Onneksi olkoon! Toi hapkido on vaan sen verran heteroa touhua että kantsii balansoida BJJ:llä :)

Kristian kirjoitti...

Joo, mä tuun taas halaamaan suo tänään.. jos oikein innostutaan niin kyhnätään vähän aikaa northsouthissa... :D