maanantai 9. heinäkuuta 2012

#617 ja 618 - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Kaverit pääsivät hienosti paikalle kello kahdeksi ja päästiin aloittamaan vain vartti myöhässä. Päivän topikkina oli selän puolustus. Mutta sitä ennen tehtiin näppärä kilpparin purku.

Ollaan kaverin takana toinen käsi lanteella ja toinen olkapäällä. Tönäistään lantiolla kaveria sen verran eteenpäin, että kaverin paino menee enemmän polville ja sitten nostetaan ulommaisella jalalla kaverin jalkapöytää sen verran että saadaan pyöräytettyä jalkojen välissä olevan jalan hookki nilkan alle. Sitten nostetaan koipea :D kuin pissivä koira ja kaadutaan kyljelleen, niin että saadaan toinen hookki sisään. Sitten katkarapua, harness ja toinen hookki.

Tähän perään drillattiin tekniikka jos ei saa sitä toista hookkia. stretshataan kaveri kaarelle ja sitten laitetaan se hookki. Tätä on treenattu Jessenkin tunnilla.

Puolustuksina katseltiin konseptia, missä sillattiin pitkälle kaverin päälle. Tämä oli minulle vähän niinkuin paluu oldschooliin uusillä ykstyiskohdilla. Opin tuon selästä pakenemisen siltaamalla suoraan taakse kaverin päälle ensimmäisenä pakenemisena reilu viisi vuotta sitten, mutta sittemmin se on jäänyt, koska kaverilla on mahdollisuus sulkea body triangeli siitä.

Nyt tuota siltaa käytettiin puolen vaihtamiseen itselle paremmalle puolella sekä pakenemiseen. En kirjoita tähä yksityiskohtia, koska ne löytyvät Caion Modern Jiu Jitsu setistä, mitä on tarkoitus käydä klubilla läpi syksyllä. Samaa settiä kuulemmä käytetään Caion koulussa perusteina. Siellä on kuulemma screenit, mistä tunnin alussa näytettän DVD:ltä päivän tekniikka ja sitten vielä opettajat käyvät läpi tekniikan drillin lomassa. Voin ottaa klubille läppärin, niin voidaan aina katsoa klubin alkuun tekniikka Caion selittämänä... tms.

Ruokatauolla käytiin paikallisessa pikaruokalassa ja jäätelöllä ja kehiteltiin salaliittoteorioita onko UFC ottelut fiksattuja..

Lopuksi katsottiin hyvä kuristus selästä jos on kaulusote, mutta kaveri on liukunut liian alas ja meinaa pyöräyttää pään käden alta. Shrimpataan sen verran taakse, että saadaan polvi kaverin niskan taakse ristiin ja kiristetään kuristusta. Toinen kurstus oli bow and arrow, niin että noustiin pystyyn ja laitettiin polvi kaverin niskan taakse... auh.

Seminaarin viimeinen sessio oli todella hyvä kysymys ja vastaus osio, jossa sai kysyä mitä vain BJJ:hin liittyvää ja sitten drillattiin niitä läpi. Käytiin läpi delariva guardin ohitusta, deep halfguardin puolustusta, triangelin puolustusta ja paljon muuta. Lopuksi vain keskusteltiin kaikesta mielenkiintoisesta. Caio puhui paljon siitä, miten hän ei katso itseään urheilijaksi, koska ei treenaa kuten huippu-urheilijat. Hän ei esimerkiksi tee mitään oheisharjoitteita (punttien nostoa, lenkillä käyntiä yms.) vaan käyttää senkin ajan jiu jitsun parissa. Ajatuksena se, että se aika minkä muut käyttävät tullakseen vahvemmiksi, hän käyttää tullakseen paremmaksi jiu jitsussa. Hän totesi tosin, että ikä ja loukkaantumiset ovat pakottamassa hänet tekemään lihashuoltoa, eli jonkinlaista jumppaa on tulossa.

Kysyin myös siitä että miten hän saa uudet tekniikat ja miten hän suhtautuu drillaamiseen. Hän kertoi, että tekniikat syntyvät niin, että hän sparrissa tai drillatessa huomaa jotain mitä ei "pitäisi" tapahtua ja alkaa tutkimaan miksi näin kuitenkin tapahtui. Jos esimerkiksi hyvin toimivassa sweepissä joku vastustaja pääseeksi "pakoon" hän alkaa tutkimaan mitä siinä tapahtui ja miten sen voisi estää.

Puhdasta toisto drilliä hän tekee nykyään enää vain pari viikkoa ennen kisoja, muuten drillaaminen on enemmän sellaista tekniikoiden tutkimista. Aikaisemmin hän teki enemmän puohtaita toista settejä, mutta pitää tärkeimpänä asiana treenauksessa, että sen pitää olla hauskaa. Hän ei halua mennä salille sillä menttaliteetillä, että tänään on pakko tehdä niin ja niin paljon tätä tai tuota.

Kaiken kaikkiaan mahti seminaari ja Caio osoittautui livenä vallan mainioksi kaveriksi. Nyt Caion tavattuani, osaan suhtautua aika erilailla noihin suht katkeriin haastatteluihin missä kaverista on saanut aika valittaja kuvan vaikka asiaa puhuukin. Kaveri ottaa Jiu Jitsun todella vakavasti ja suurella sydämmellä ja haluaa tuoda sitä alkuperäistä "pienempi ja heikompi kaveri voittaa tekniikalla suuremman ja vahvemman kaverin" viestiä esiin. Sanoi että han haluaa näyttää salillaan treenaaville junioreille jiu jitsun tekniikalla on mahdollista voittaa maailmanmesteruuksia, ilman että pitää uhrata terveytensä huippu-urheilulle (=steroids). 

Ei kommentteja: