lauantai 27. lokakuuta 2012

Ryron Gracie vs. Andre Galvao (Gracie Breakdown)

Ryron Gracie vs. Andre Galvao ottelu aiheutti todella paljon keskustelua internetin keskustelupalstoilla. Ryronia arvosteltiin passiivisesta pelistä ja siitä että hän ei tullut otteluun voittamaan. Ryron oli tosin sanonut lähes jokaisessa haastattelussa, että hän menee otteluun selviytymään, joten se tuskin oli kenellekkään yllätys.

Yllätys sen sijaan oli, että Galvao ei onnistunut lopettamaan Ryronia. Pisteillä voitto olisi tullut helposti ja Galvao haastoikin Ryronin otteluun IBJJF säännöillä. Ryron vastasi tähän myöhemmin, että jos hänen pitäisi murehtia pisteistä, niin todennäköisesti hänen pelinsä aukeaisi pisteitä estäessään, että hänet olisi helpompi lopettaa.

Minusta tuo oli hieno matsi ja Ryron todisti perinteisen jiu jitsun ajattelun toimivuuden, mutta jos tosissaan halutaan kokeilla tuota survival mallia niin Andre ja Ryron voisi ottaa lyönneillä ilman aikarajaa... ;)

Video on pitkä, mutta kannattaa kuunnella kaverien puoli asiasta. "food for thought" Do you want to win sometimes or survive every time? Mitä vanhemmaksi tässä tulee, niin sitä enemmän tuo Gracieiden ajattelumalli käy "järkeen".

Ei kommentteja: