maanantai 19. marraskuuta 2012

Mustavyö Judokat Valkovöisten BJJ-Sarjassa

Brasilian Jiu Jitsun SM-kisoihin näemmä ilmoittautunut jonkin verran mustanvyön Judokoita valkovöisten sarjaan. Tämä johtuu luultavasti tietämättömyydestä säännöistä, mutta se on kuitenin suora sääntörikkomus ja kaverit pudotetaan listoilta sitä mukaan, kun tuo huomataan:

Athletes known or found to hold a black belt in judo are forbidden from taking part in any championship as a white belt.

Tuo on mielestäni hyvä sääntö, koska valkovöisten sarja on se missä kaverit opettelevat kisaamista ja olisi hölmöä, että sinne sekaan laitetaan kymmenen vuotta grapplingiä harjoitellet kaveri heittelemään aloittelijoita ympäri tatamia.

Vielä kun saisi kaikki kokeneet vaparimörssärit ja lukkopainikurkot katsomaan peiliin ja hankkimaan sen sinisen, eikä mennä terrorisoimaan aloittelijoiden sarjaa. ;)

10 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvä sääntö. Kaikkea "epäreiluutta" ei tietysti millään saa pois. Esimerkkinä painin harrastajat, jotka siirtyvät lukkopainiin ja parin vuoden jälkeen rätit päälle ja kisaamaan valkovöisiin... lopputulos on aika selvä.

Juha kirjoitti...

Mä katsoisin että toi on lähinnä säälittävää!
Kisoissa on tavoite ainakin omalla kohdalla hakea haastetta harjoitteluun, eikä niinkään se mitalli.
Onhan se tietysti saavutus voittaa valkovyö :D

Anonyymi kirjoitti...

Ei judon bläkbeltti välttämättä osaa matossa juuri mitään. Onko siis oikein, että judosta mattokamppailuun siirtyvä ottelija ei saa osallistua kisoihin? Vai onko oikeus osallistua esim sinivöisten sarjaan? Suurempana naurettavuutena pidän näitä 10v reenanneita valkovöitä(kieltäytyneet vyökokeista) jotka päättävät vähä lähteä kisailemaan... Missä vaiheessa homma menee säkitykseksi, eikai sillä ole kuitenkaan niin väliä? Sinivöisistä ne kisailut sitten vasta oikeasti alkaa, jo ihan palkintojenkin valossa.

Anonyymi kirjoitti...

Jos judon mustavöisiltä kielletään osallistuminen valkovöisten sarjaan sillä perusteella, että ovat liian hyviä siihen, niin eikö olisi oikein että he saisivat osallistua sinisten sarjoihin?

Kristian kirjoitti...

Säännöt sanovat ainoastaan: Athletes known or found to hold a black belt in judo are forbidden from taking part in any championship as a white belt.

Nuo on BJJ kisat ja jos haluaa kisata BJJ:tä, niin kannattaa harrastaa BJJ:tä ;) Ei luulisi Judokalle pitkään menevän, että saisi sinisen vyön.

Olen kyllä totaalisen samaa mieltä näistä "iki-valkovöistä". ADCC:ssä on hyvät säännöt näitä varten.

Ninni kirjoitti...

Voi vitsi, mä aattelin olla iki-valkovöinen, jos en kisoihin aio ;) Noh, mutta on mulla tavoitteena ainakin sininen ansaita ja kisoihin ajattelin EHKÄ ensi vuonna pyrkiä =)

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ihmeessä mustan vyön judoka ei saa osallistua sinivöisten sarjaan, ilman että on hankkinut erikseen BJJ:ssä sinisen vyön?

BJJ:ssä vyö maksaa kuitenkin suunnilleen sen 200€ (leiri (+ mahd.vyökoemaksu)). Jo siinä on syytä kylliksi, miksi jättää vyö hankkimatta.

Ja on aika käsittämätöntä, että omaa tasoa ylempiin sarjoihin ei pääse ottelemaan. Vyönmyöntämispolitiikat vaihtelevat kuitenkin hyvin vahvasti seurojen välillä, eikä siten vyön väri suoraan kerro painitaitotasosta.

Kristian kirjoitti...

Enpä tiedä miksi näin on IBJJF sääntöihinsä merkinnyt, mutta en toisaalta ymmärrä sitäkään, että jos huvittaa niin kovasti kilpailla BJJ:ssä, niin miksi ei sitten harrasta BJJ:tä? Nuo on kuitenkin BJJ:n suomenmestaruuskisat.

Anonyymi kirjoitti...

Höh, harrastaminen ja vyöarvojen haaliminen eivät kulje käsi kädessä (esim.ikivalkovyöt). Näen aika ikävänä piirteenä, että esim. seurojen ulkopuolella treenaavat, joutuvat osallistumaan kalleille leireille vain vyön takia. Eikä edes kaikissa seuroissa myönnetä vöitä seuran ulkopuolisille.

Kyseessä ovat kuitenkin BJJ:n SM-kisat, jossa haetaan parasta BJJ:n taitajaa (ei harrastajaa). Eli vaikka ainoa vyöarvo olisi keltainen Karatessa, niin pitäisi olla oikeus mennä elite-sarjaan pyyhkimään lattiaa BJJ:n mustavöillä.

Anonyymi kirjoitti...

Juha opettele kirjoittamaan. SM kisat on SM kisat muissa kisoissa esim naamalukos judokat saavat kisata sinisissä. Ja tiedoksi jos mustavöinen judoka kilpailisi valkovöiden sarjasa niin ihan varmasti voittaisi!