maanantai 31. joulukuuta 2012

BJJ-Vuosi 2012 ja Hyvää Tulevaa Vuotta!

2012 oli mainio treenivuosi. Klubilla on käynyt hyvin porukkaa ja viikkotreeneissä on ollut hyvä meininki.

Alkuvuodesta keskityin selän ottoihin ja käytiin klubilla Ryan Hall:n Back Attacks settiä. Selkä peli muuttui tuona aikana siitä "laitan hookit kiinni ja sitten yritän jotain kauluskuristusta" tasolta ihan eritasolle kaikkineen spinneineen, turvavöineen, kiikkustuoleineen, perspotkuineen ynnä muina selän hallintajuttuineen.

Loppuvuosi on mennyt sitten aika lailla top-game:n kanssa, kun hankittiin harmaakarhujen kanssa se Rafael Lovato Jr:n Ultimate Pressure Passing ohjelma. Sitä on drillattu todella paljon ja tuntuu ainakin itsestä, että oma ohituspeli on kehittynyt todella paljon. Aikaisemmin ohituspeli oli lähinnä läjä erilaisia tekniikoita, joita yritti tilanteen mukaan, mutta nyt alkaa selkärangassa olemaan sellainen 4-6 tekniikan paletti, joita voi ketjuttaa kaverin reaktion mukaan. Homma paranee kokoajan, mutta paljon saa vielä drillata, että ohituspeli on tyydyttävällä tasolla. Etenemistä kuitenkin on havaittavissa... :)

Treenikunnon kannalta oli myös hyvä vuosi. Ei tullut isompia loukkaantumisia, mitä nyt selän kulumat ja pullistelut laittoivat ukon jumppaamaan corejumppaa tavallista enemmän.


Katselin tuossa blogia ja totesin, että tänä vuonna on tullut 188 lajitreeniä ja siihen oheisjumpat päälle. Minimitavoite tälläiselle konttorirotalle on ollut vuodelle ilman loukkaantumisia vähintään 150 treeniä, joten olen ihan tyytyväinen tähän vuoteen. Tällä tahdilla on kroppa pysynyt aika hyvin kunnossa ja tuntuu, että palautuminenkin on ollut ihan ok. Sinäänsä jännää, että vaikka vuosia on kohta 44, niin tuntuu että on vuosi vuodelta voinut hissukseen lisäillä treenikertoja viikkoon.

Kun aloitin 37 vuotiaana BJJ:n, niin 2-3 treeniä viikossa oli aika lailla maksimi mistä pystyi palautumaan. Nyt voi vetää 3-5 kertaa viikossa ja kotijumpat päälle, kunhan kuuntelee kokoajan kroppaansa ja antaa levätä, kun siltä tuntuu..

Kivaa on ollut. Kiitos kaikille mahtaville treenikavereille ja Hipkolle, jota parempaa treeniyhteisöä en osaa edes kuvitella.

Hyvää tulevaa vuotta 2012 kaikille ja tatamilla tavataan. :D

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suomen paras blogi vuonna 2012. Pidä toi :)!

Kristian kirjoitti...

Kiitos. :)

Unknown kirjoitti...

"Hyvää tulevaa vuotta 2012" ;)

Hyvää uutta vuotta kuitenkin ja pidä blogi parhaana :)