lauantai 22. elokuuta 2015

#1049 BJJ - takaisin tatamilla ja hajonneita polvia

Kävin torstaina koipikontrollissa ja toipuminen on mennyt todella hyvin. Sain luvan aloittaa treenaamisen polvea kuunnellen, eli drilliä ja kevyttä positiosparria sivusidonnasta. Tänään sitten Karin kanssa tekemässä juuri tuota. Eli drillattiin ensin hyökkäyksiä sivusidonnasta ja sitten vedettiin muutama erä lähtien sivusidonnasta lopetukseen. Polvi ei ollut oikeastaa moksiskaan. Mainiota.

Sitten synkempään juttuun... On se nyt saatana, kun pitää niitä treenikavereita rikkoa typerällä toiminnalla. Loppuviikosta saatiin taas yksi kaveri pitkälle telakalle, kun gi-treeneissä toinen veijari päätti vetäisiä sovelletun kiertävän heelhookin - ilman että oli edes sovittu että jalkalukot on mukana (ja kiertävät jalkalukot ovat pukuhommissa muutenkin kielletty tekniikka). Nyt järki mukaan treeneihin. Kannattaa taas kerran lukea ja sisäistää Hipko:n paini-etiketti:

Paini-etiketti 

Taputa ajoissa – taputa, kun lopetus on kohdallaan ja et enää pääse siitä irti. Vältät turhat loukkaantumiset ja pystyt säännölliseen, taitoja kehittävään, harjoitteluun. Tee lopetukset treeneissä niin että kaveri ehtii taputtamaan. 

”Slamming”, eli kaverin nosto ilmaan ja lyöminen maahan ei ole sallittu. Vältä turhan voiman käyttämistä painissa – eteenkin kevyemmän tai fyysisesti heikomman harjoituskaverin kanssa. Painissa on tarkoitus oppia käyttämään BJJ-tekniikoita – ei satuttaa itseä tai harjoitusparia 

Pyri ”puhtaaseen” tekniikkaan ja ehdottomasti sääntöjen mukaiseen painiin ja sinulla on monta hyvää harjoituskaveria Jos tatamilla on useita pareja painimassa, niin alempivöiset väistävät ylempivöisiä. 

Tutustu BJJ:n kilpailusääntöihin. Samat säännöt pätevät harjoituksissa, ellei toisin mainita. (mm. ei kiertäviä jalkalukkoja, ei niskaan tai selkärankaan kohdistuvia lukkoja, ei yksittäisten sormien vääntämistä, jne. ) 

Polvilta lähdettäessä ei ole tarkoitus taistella, vaan sovitaan kumpi aloittaa selältään.

Ei kommentteja: