torstai 27. maaliskuuta 2008

#84 BJJ Perustekniikka 1

Tänään aloitimme aamutreeneissä Lucion opettajakoulussa läpi käydyn ohjelman toteuttamisen. kyseessä on kaksikymmentä tuntia, joista jokaisessa käydään läpi 2-3 tekniikkaa.

Käytiin läpi nopeasti muutama peruspositio.

Mount: 4 Pistettä
Guardin Ohitus: 3 Pistettä
Kneeride: 2 Pistettä

Ensimmäisellä tunnilla käytiin läpi kolme tekniikkaa.

Kauluskuristus mountista tai guardista:

Toisella kädellä avataan kaulusta ja työnnetään (four fingers=veitsikäsi) otteella käsi kaulukseen sisään. Lukitaan kyynerpää vastustajan rintakehän päälle ja otetaan toisella kädellä oman käden yli "Brazilian Tiger with Black Balls"-ote. Otsa maahan päällä olevan olevan käden puolella ja sitten kiristetään kuristus.

Toinen ote on niin, että aloitetaan samalla lailla, mutta toinen käsi meneekin toisen käden alta veitsikäsiotteella, tällöin otsa menee toiselle puolelle - eli taas päällimmäisen käden puolelle..

Guardista samat kaksi kuristusta. Veitsikäsi sisään ja sitten otetaan kulmaa toisen käden saamiseksi paremmin sisään. Taas päällimmäisen käden puolelle.

Americana

Käsi painetaan alas ja otetaan "Figure Four"-ote samalla painetaan oma kyynerpää vastustajan korvan viereen. Lukosta saa tiukemman, jos kääntää vastustajan rannettan samalla ulos päin. Kun ote on turvattu, niin lähdetään liuttamaan vastustajan kättä puolikaaressa kohti lantiota.

Armbar Mountista

Laita kädet vastustajan rinnalle, jotta saat kevennettyä omaa painoasi, niin että saat siirrettyä jalat oikeaan asentoon - lukotettavan käden puoleisen jalan polvi siirretään vastustajan korvan viereen ja toisen jalan polvi nousee ylös ja jalkaterä työntyy hieman vastustajan kainalon alle. Tämän jälkeen painoa siirretään, niin että jalka saadaan siirrettyä vastustajan pään yli. Vasta sen jälkeen laskeudutaan alas ja kiristetään kyynerlukko. Pikkurille alas.


Loppu painit:
En ollut ennen tavannut kaveria, varmaan juuri aloittanut. Lähdettiin mountista - kaveri oli päällä. Pelasin mahdollisimman rentoa peliä. Olin hetken alla ja annoin hakea kuristusta tai armbaria - puolustin ja sitten swiippasin itseni guardiin. Nousin yli ja ohitin vakio smash-ohituksella ja laskeuduin sivusidonnan kautta north-southiin. Kaveri piti tiukasti hihoista kiinni, joka esti vähän liikkumista, joten odottelin jonkin aikaa ja sitten kneeriden kautta mounttiin. Annoin tehdä elbow knee escapen ja pääsin takaisin guardiin. Ohitin samalla tavalla, mutta toiselta puolelta ja sitten sivusidontaan. Kaveri piti taas hihoista kiinni. Pitää vähän tutkia tuota grippien irrottamista.

Timo: Lähdin päältä. Yritin aloittaa matalalla mountilla ja lähdin hakemaan "Grapewine-hookseja", mutta en ehtinyt kun Timo oli jo vetäissyt halfguardin ja siitä guardin. (Huoh...) :) Gameplan hajosi siis samantien, joten sitten mentiin puolustuslinjalle. En muista miten, mutta jouduin alle sivusidontaan. Lähdin srimppaamaan ja pääsin polvilleni, mutta löysin itseni Triangelista - yritin lähteä puolustamaan, mutta Timo käänsi sen arm-bariksi. (argh)

Lähdettiin uudestaan, nyt minä olin alla. Yritin ensin kaivaa halfguardia, mutta en saanut. Sain käden sidottua ja swiippasin itseni Timon guardiin. En muista mitä sitten tapahtui, mutta olin taas hetken päästä triangelissa. Lähdin puolustamaan ottamalla hihasta kiinni ja laittamalla jalan Timon hauikselle ja työnsin itseäni vapaaksi. Timo vissiin päästi irti tahalleen. kun lähti niin helposti ja sitten taas pyörittiin. Timo kääntyi kilppariin ja aloin pähkiä mitä tästä voisi tehdä ja sitten tilanne oli jo menetetty. (Gameplan vaatii päivitystä tämän osalta) Sitten tein taas jotain, että jouduin Triangeliin. Menee herneitä nenään - olen varmaan triangelisokea. :D Pitää vetään kyynerpäät tiukemmin sisään aina, kun on scramble-tilanne.

Miisa: Joo, ei pidä painia vaimon kanssa. :D Ei siitä enempää.


Kivaa oli.

Ei kommentteja: