perjantai 28. maaliskuuta 2008

#85 BJJ Perustekniikka 2

Hyvät alkulämmittelyt - erityisesti tekniikanomaiset lämmittelyt ovat kivoja.

Tekniikkana kerrattiin viimekerrasta Armbar ja Americana. Uutena tekniikkana mountista karkaaminen kahdella eri tekniikalla.

Elbow-Knee escape. Laitetaan kyynärpää lattiaan vastustajan polvea vasten ja shrimpataan vastakkaiselle puolelle - samalla toinen käsi menee vastustajan reidelle. Saman puolen jalka suoristuu ja lähtee änkeämään vastustajan polven alta. Tarvittaessa voi auttaa toisella jalalla. Kun jalka on saatu "läpi" ja ollaan päästy half-guardiin, shrimpataan toiseen suuntaan ja kaivetaan toinen polvi myös läpi. Tämän jälkeen shrimpataan tarvittaessa vielä kolmannen kerran ja vedetään vastustaja guardiin.

Sweeppi. Otetaan sweeppaussuunnan vastakkaisella kädellä vastustajan sweeppaussuunnan puoleinen käsi pakettiin kyynerpäästä ja toisella kädellä otetaan kainalonalta olkapään takaa kiinni. Tehdään silta ylös ja sivulle ja käännetään vastustaja selälleen ja päädytään vastustajan guardiin.

Loppu painit mountista - pitää päästä pois tai päällä olijan lopettaa.

Aleksi. Suojasi ihan hyvin käsiä, niin että en saanut armbaria kaivettua. Tyydyin sitten muutamaan Ezekieliin ja Amerikanaan. Swiipit menivät ihan hyvin.

Peter. Lähdin alta ja sain swiipattua. Timon neuvo, että väkertää ensin toista ja sitten tekeekin sitten toisen toimii erittäin hyvin. Menin mounttiin. Päällä pysyminen ei tuottanut ongelmaa, kunnes kaivoin americanan ja Peter yksinkertaisesti vain voimalla suoristi kätensä ja swiippasi. En ole moiseen ennen törmännyt. Taas alle ja taas sweeppi toimi.. :) ja päälle. Lähdin hakemaan Ezekieliä, mutta Peter puolusti hyvin ja siirryin kauluskuristuksen hakemiseen. Ei onnistunut ja lähdin hakemaan armbaria... aika loppui.

En tiedä nimeä. Lähdin alta hämäsin, että kaivan polvea läpi ja kaveri lähti kurottamaan kauluskuristusta, sidoin käden ja swiippasin. Päälle - kaivoin Americanaa ja Armbaria, mutta en saanut oikein hyvää asentoa - siirryin Ezekieliin - Timo tuli kertomaan puolustuksen. Jatkettiin ja päätin ottaa riskin armbarin kanssa ja yritin sitä vähän huonosta otteesta - kaveri sai vetäistyä kyynärpään sisään. Vaihdettiin ja swiippasin. Aika loppui.

Oli rennot ja mukavat treenit ja kuten kuvasta näkyy tuli hikikin.

Ei kommentteja: