perjantai 30. joulukuuta 2011

#530 BJJ - Mounttisessio

Käytiin metsälässä porukalla treenaamassa mounttia. Katsoin viime viikolla vähän vanhemman SBGi:n videon mountin pitämisestä ja kauluskuristuksista ja niiden pohjalta tehtäväsparrattiin eri yksityiskohtia reilu parituntia. Tuntui todella toimivalta ja pääkontrolli oli shoulder of justice tyyppisesti low mountissa aika murhaava. Polvien tiukka puristaminen teki elbow knee pakenemisesta todella haastavaa - onneksi sen treenaamiseen on keinoja..

Lopuksi otettiin vähän sparria mountista lopetukseen ja erät olivat 10min+ joten nyt maistuu palari... Tämän vuoden treenit ovat nyt treenattu. Sunnuntaina olen valmis tulemaan klubeilemaan halfguard kertausten merkeissä, jos joku muukin vääntäytyy paikalle. "Sitovat" ilmoittautumiset sähköpostiin, jottei tarvitse turhaan Metsälään raahautua. :)

Know your roots...

Olen ennenkin postannut tämän videon, mutta kannattaa katsoa jos ei ole ennen tutustunut vuosisadan alun Kosen Judoon, jonka säännöissä ottelut jatkuivat matossa. Kelaa videon alun maisemakuvat, niin alkaa näyttää BJJ harrastajan näkökulmasta aika tutulta. ;)

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

42 Halfguard tekniikkaa 6 minuutissa

Hyvä katsaus siihen miten mahtipositio halfguard on. Suuri osa näistä on käyty läpi Klubilla syksyn aikana. Muutama mainio uusi juttukin näkyi:



..ja tässä halfguardpelaajien kiusaksi pukugiljotiini, jos ei ylety tekemään braboa:

Tommi ja Pave Brasiliaan Blogi...

Tommi ja Pave ovat lähdössä vuodenvaihteen jälkeen Brasiliaan treenaamaan ja Tommi on perustanut reissua varten blogin:

http://ajokoiratommi.blogspot.com/

Tuolla voi sitten myötäfiilistellä kavereiden reissua. :)


maanantai 26. joulukuuta 2011

#529 BJJ Klubi

Hyvin olivat kaverit jaksaneet jouluruokien jälkeen salille vääntäytyä. Drillattiin halfguardista underhook sweepit, muutama singleleg sweeppi ja muutenkin katseltiin ykstyiskohtia kertailemalla syksyn juttuja.

Lopuksi tehtäväsparria halfguardista. David näytti hyvän teknisen ylösnousun vastauksena z-guardin ohitukseen. Muita huomioita. OverUnder ohituksessa ei saa olla laiska ja yrittää ohittaa jalka pudottamalla lantio jalan ympäri - kaveri pääsee helposti kierähtämään päälle. 

Uudenvuoden päivänä pidetään Klubi, jos joku muukin kuin minä tulee paikalle. Laittakaa mailia jos olette tulossa, niin käydään läpi muutama viimeinen halfguardjuttu Caion DVD:ltä ja sitten siirrytään kevätkaudella Ryan Hallin selkäjuttuihin. Sain DVD:n juuri ennen joulua. Todella hyvää settiä luvassa. 

perjantai 23. joulukuuta 2011

#528 BJJ - aatonaattorullailut

Käytiin Vuosaaressa Tommin. Jonin, Jessen ja Davidin + kaksospoikien kanssa painimassa. Lämmiteltiin ja sitten vedettin puolitoistatuntinen tehtäväsparria halfguardista ja perussparria aina välillä. Kivaa oli ja tekniikat tuntuvat toimivan jo tyydyytävästi. Jessen kanssa tuli todella selväksi grippitappelun tärkeys... niin kauan, kun oli omat gripit paremmin tai pystyi estämään Jessen gripit, homma oli vielä jotenkin hanskassa, mutta jos hävisi gripit niin sitten mentiin... :)

Oli kivaa painia Davidin kanssa, kun sillä on vähän eri tyyli kuin Hipkossa. Nyt kaksi päivää rentoutumista perheen ja hyvän ruuan seurassa ja maanantaina on sitten BJJ-Klubin "Best of 2011 tekniikat sessio" klo 10.30 Metsälässä...

Hyvää mitä ikänä sitten vietättekään ensi viikonloppuna... jos ei muuta, niin viikonloppua. :)

torstai 22. joulukuuta 2011

This is what we do...

... ja Joulubonarina hyvä saitti missä voi käydä katselemassa otteluita (kiitos Mika) http://www.bjjfights.com/ ... ja sitten on tietenkin se kotimainen BJJ.TV

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

#527 BJJ - Timo

Ohiteltiin guardia "Jamelao-ohituksella" ja palauteltiin omaan lempiguardiin, sitten sparrattiin muutama erä slowrollia. Lopuksi kahvakuulajumppaa, jonka aikana minä tein omat selkäjumppani. Tämän jälkeen vielä yksi pyöriskelin hupirullailua Tommin kanssa joka on kohta lähdössä Paven kanssa Brasiliaan. Hyvää matkaa. :) Päivän oivalluksena tuli Markon käyttämän "kurre-ohituksen" lisääminen omaan peliin: Tuo toimii todella hyvin yhdistettynä Caion z-guard jalan pyöräytysohitukseen, sekä Ryan Hallin Deep Halguard DVD:llä näyttämään overunder / doubleunder ohituskomboon. Oma ohituspeli on mennyt kokonaan alhaalta ohittamiseksi, tämän selkävaivan kanssa. Singnaalit eivät mene ihan täysillä vasempaan jalkaan, joten pystyssä on meno vähän kömpelöä, joten pitää rakentaa peli tämän ruhon ympärille.. :) Kiva oli nähdä Timoa taas pyörimässä matolla. Kun on koko elämänsä tehnyt kamppailulajeja, niin nähtävästi tuntee kroppansa rajat paremmin kuin me toimistorotat ja pystyy viemään kuntoutuksen äärirajoille ilman että rikkoo itsensä. Huimaa katsoa miten ukko kävelee jo normaalisti ja treeneissäkään ei pahemin huomaaa liikkumisessa, että 7 viikkoa sitten kaverilla oli lähes jalka irti - mad rispect.

tiistai 20. joulukuuta 2011

Ralek Gracie räppää ym BJJ "musiikkia"...

Mitä tähän nyt oikein sanoisi... kannattaisi varmaan vaan keskittyä siihen jiujitsuun.. (tuosta tuli lähinnä myötähäpeän fiiliksiä). Gracien klaanilta saa nyt siis mehupusseja, vaatteita, tehosekottimia ja nyt myös räpmusiikkia. Huoh... ...ja lisää. Nyt Eddie Bravon projekti. ... ja pysytään BJJ teemassa mutta siirrytään näiden puistatusten jälkeen oikeaan musiikkiin... ;) ...ja sitten on tämä legendaarinen: ...ja Mikko heitti kommenteissa vielä yhden:

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Markon ja Gregun matsi muutaman vuoden takaa

Markon Roletta-guard on kyllä äärivaikea ohittaa:

Pitääpä kokeilla...

#526 BJJ-Klubi

Drillattiin... ...sweeppi ja sitten sparrattiin tehtäväsparria halfguardista aika monta erää... edelleen on vaikeuksia muistaa pitää sitä kaverin jalkaa ilmassa. Homma alkaa menemään "etelään" heti kun kaverilla on jalka maassa millä ponnistaa.

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

tiistai 13. joulukuuta 2011

#525 BJJ - Jesse

Avattiin guardia ja tehtiin x-pass-ohitusta ja siitä joko selkään tai sivusidontaan, riippuen kaverin reaktiosta. Lopuksi x-pass:stä mendes ohitukseen.

Sitten kaksi kevyttä erää sparria suljetusta guardista ja lopuksi vielä yksi erä Jessen kanssa "slow rollia" - joka meni perinteisesti puolustamiseksi, mutta hetkellisesti pääsin viimeviikonlopun klubin omoplatatekniikalla sweeppaamaan ja siitä sivusidontaan.... josta sitten "etenin" alle mounttiin ja jessen suoraan käsilukkoon...


Pikkujoululahja itselle

Nyt olisi hyvä mahdollisuus vielä ennen Joulua käydä oppimassa astangajoogan perusteen:


"Sunnuntain 18.12 klo 11-13 Astangan alkeiskurssille vielä pari paikkaa vapaana, tule ja ota ystävä mukaan. Ilmottautua voit info@moola.fi"

lauantai 10. joulukuuta 2011

#524 BJJ-Klubi

Drillattiin pendulum-sweeppiä deephalfguardista ja lisätään siihen overunder ohitus ja "kulman ympäri" Mendez-tyyppinen ohitus, jos kaveri ryhtyy hankalaksi.

Uusina:
4. Pendulum to Omoplata
5. Pendulum to Technical lift

Sparrattiin tehtäväsparrina halfguardia... over underit alkavat, mennä jonkin verran kohdalleen ja transitiot toisiin ohituksiin. Drillaus on kannattanut.. pitää varmaan drillata lisää. :)

perjantai 9. joulukuuta 2011

#523 BJJ

Käytiin Mikan kanssa drillaamassa ja sparraamassa. Drillattiin selän ottoa ja under/over ohitusta. Sitten tehtävä sparrina avoimenguardin sweeppejä, jossa toisen tehtävänä vain pysyä pystyssä ja jonkin verran härnätä ohituksilla, mutta ei ohitella.

Lopuksi sparria, jossa mentiin vähän tiukemmalla otteella... tai Mika meni ja minä yritin. :D On se taitava.

Huomioita:

OverUnder to smashpass transitio pitää drillata kuntoon.
Toeholdia guardistaon turha yrittää laiskasti ilman rollia, koska kaverille avautuu reitti selkään.
Minisiltoja bow-and-arrow puolustukseen. Helpottaa käden putsaamista
Rannelukot on pelsepuupista... :)


torstai 8. joulukuuta 2011

Tatami Estilo Arvostelu

Miikka on kirjoittanut hyvän arvostelun Tatami Estilo 3.0 puvusta. Minulla on ollut ykkös versio reilun vuoden ja siitä on muodostunut lempi pukuni. Älyttömän hyviä pukuja, joita saa vielä suomesta:

www.mesh.fi

Linkki Miikan blogiin ja arvosteluun...

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Combat Sambo

Combat Sambo kaveri selittää jiujitsu kaverille Sambon eroista jiu jitsuun. Combat Sambo on aika äijä laji... headbutts and loglocks... scary shit. :D

tiistai 6. joulukuuta 2011

Andre Galvao Highlight

Käsittämättömän hienoa ja tiukkaa hallintaa - selän otot ja ohitukset ovat huimia. Kimuran käyttökin on käsittämättömän hienoa:

BJJ.TV ja Finnish Open

Jos joku ei ole vielä huomannut, niin suomalainen BJJ.TV julkaisee videoina suomalaisia MMA-, BJJ- ja lukkopaini-tapahtumia. En ole ihan taagilla ketkä tämän takana ovat, mutta hattu kädessä pitää kavereita kiitellä.. ei sanat riitä kuvaamaan kuinka hieno juttu tämä on. Otteluita katsomalla oppii todella paljon.

Saitilta löytyy muunmuassa viimeisen Finnish Openin ottelut ja paljon muuta.

#522 BJJ

Käytiin Mikan kanssa Metsälässä sparraamassa ja drillaamassa, joskin drillaaminen jäi vähän vähemmälle tällä kerralla. Käytiin läpi muutama liikkumisharjoitus ja muutama yksityiskohta Ryan Hallin deep halfguard setistä ja sitten käytännössä rullailtiin vajaa pari tuntia. Välillä analysoitiin mitä oli tapahtunut ja miksi. Hemmetin hyvää treeniä. Päivän lopetukset tulivat lähinnä selästä ja ranne/nilkkalukoilla.

Huomioita:
Deepissä käden suojaaminen on (edelleen) ääritärkeää, eli inner space on hallussa.
Terere-sweeppi pitää oppia nollaamaan. 
OverUnder-sweepissä munat maahan ja painetta päkiöillä.
Jalkalukoissa omat jalat piiloon.

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

#521 - BJJ-Klubi

Kerrattiin aluksi perus pendelum-sweeppi (anssi-sweeppi) + rollover ja yhdistettiin se samalla overunder-ohitukseen. Uutena tekniikkana pendelum sweepistä selkään, joka oli vähän haastavampi. Lopuksi tehtäväsparrattiin. Treenin jälkeen sparrasin vielä yhden erän, jossa huomasin taas miten hukassa olen, kun kaverin on "ulkopuolella", eli siellä toreando-etäisyydellä, niin että minulla ei ole grippejä. En vaan pysy vauhdissa mukana. Deep halfguardissa oman käden piilottaminen korostuu mitä parempi kaveri on päällä. Kun sai kaverin lähelle, alkoi pelikin toimia vähän paremmin.

perjantai 2. joulukuuta 2011

#520 MMA ja BJJ - Markon tuuraus

Vedin MMA miehille guardista hip bump, kimura, giljotiini kombon ja BJJ:ssä kävimme läpi guardin avausta alhaalta ja siitä smashpass ja overunder pass. Lopuksi sparrattiin. Oli kivaa ja hauska sparrata.

Päivän onnistuminen tuli, kun vapsrista BJJ tunnille tullut kaveri sweeppasi minut hipbumpilla. Hyvä ajoitus ja suoritus - kaveri oli oppinut asian hienosti. Tänään olisi ollut vielä BJJ porukan pikkujoulut, mutta tulin vasta klo 10 kotiin, joten ne jäävät nyt väliin. Ei vaan jaksa enää lähteä tästä julkisilla itään - kello olisi 23:00 ennenkuin olisin paikalla ja saunomiset yms. jo ohi. Fail.

torstai 1. joulukuuta 2011

#519 BJJ

Käytiin Mikan kanssa sparraamassa, drillaamassa ja tutkimassa halfguardia Ryan Hallin ohjeilla. Päivän suurin ahaa-elämys tuli jo tiistaina Jessen opettamasta Anssi-sweepistä overunvder-ohitukseen. DVD:llä on vielä paljon mahtiyksityiskohtia, mitä perustunnilla ei vain ehdi näyttää. Tässä vähän yksityiskohtia DVD:ltä:

IBJJF rekisteröityminen kilpailijoille ja kouluille

Näyttää siltä, että ensi vuonna ruskea ja mustavöisten pitää olla rekisteröitynyt IBJJF:lle jos haluavat kilpailla liiton kisoissa. Seuraavana vuonna sama koskee jo alempia vöitäkin.

BJJ-Foorumilta:


"Membership ID required for all brown and black belt competitors. All Brown and Black Belt athletes are required to hold a valid IBJJF Membership ID at the moment of registration. this will apply to all IBJJF events set forth. 


Be prepared and apply to your IBJJF Membership ID today by clicking the following link: http://www.ibjjf.org/member.htm 


Now ALL Black AND BROWN belts must be registered with the federation and therefore have a federation ID card to compete. I knew this was coming but did not think it would happen in 2012. Also, plan on seeing the same thing for purples in 2013 and blues in 2014. THIS has big implications for those who compete. It means that if you want to compete under your school, you have to make sure your school is registered with the IBJJF as well as your coach. Please make your preperations now for next year as it can take a while to get all of your paperwork in order. "

Musta vyö...

Keith Owen pitää ihan hyvän puheen mustan vyön saavuttamisesta: