maanantai 27. helmikuuta 2012

The Art of Slow Rolling

Rennon Rullailun jalo taito:

Braulio Estima sidecontrol

Ostin aikoinaan cagefililtä kaikki Braulion tekniikkavideot, koska ne ovat mielestäni yksiä parhaimmista mitä löytyy. Nyt cagefilm on alkanut julkaista niitä ilmaiseksi youtubessa. Tässä sivusidonta;

 

lauantai 25. helmikuuta 2012

BJJ-Klubi huomenna sunnuntaina

Mika tulee taas paikalle ja käydään läpi selän ottoja avoimesta ja suljetusta guardista - helmeä settiä luvassa.

HalfGuard Sweeppi

Yksi hankalinpia tilanteita halfguardissa alla on, kun kaveri kääntää selkänsä ja peruuttaa kainalokuoppiin. Tässä mainio sweeppi, milla mm. Jesse on sweepannut minut n+1 kertaa.

perjantai 24. helmikuuta 2012

torstai 23. helmikuuta 2012

Double Leg-alasvienti

Hyvä video double leg alasviennistä. Kaveri on sinivöinen, mutta omaa vuosien painitaustan, joten tietää mistä puhuu:

tiistai 21. helmikuuta 2012

#554 SW - rantajiujitsua

Terveisiä Intiasta.. Päivät on menneet täällä aika lokoisasti, mutta sen verran on tullut rannalla painittua, että ne voi kirjata treeniksi. Sain jopa ystäväperheemme palomiehenäkin toimineen kaverin innostumaan, sen verran että tänään drillattiin doubleleg-takedowneja rannalla. Kulkukoirilla oli ihmettelemistä...

 

lauantai 18. helmikuuta 2012

Matala X-Pass

BJJ-Klubi Huomenna sunnuntaina

Mika tulee ja vetää hyvät lämmöt ja siihen päälle selän kontrollointia ja muutama toimiva peruslopetus. Itse olen täällä palmun alla hengessä mukana, mutta kannattaa mennä ottamaan Mikalta vinkit tuohon kauluskuristukseen selästä. Kaverilla on yksi tiukimmista kauluskuristuksista selästä mitä tiedän.

tiistai 14. helmikuuta 2012

#553 BJJ - Jesse

Lämmiteltiin hyvillä drilleillä, jonka jälkeen katsottiin yhden jalan alasvientiä ja siitä siirymistä kahteen jalkaan. Lopuksi sparria lähdöllä pystystä.

Sparrasin ensimmäisen erän Jessen kanssa ja sehän meni juuri niinkuin odettaa saattaa - yritin olla antautumatta ohituksiin niin helpommin ja ehkä sainkin muutaman sekunnin rimpuiltua kauemmen, joskin Jesse veti "mietin tässä samalla kauppalistaa...kas ulkonakin on kiva ilma" tahdilla.

Seuraavissa erissä oli vastassa vähän kevyempää ja vähemmän paininutta kaveria, joten rullailin keskittyen positiopainiin ja jos osui lopetus kohdalle, niin että ei tarvinnut tehdä töitä, niin nappasin. Viimeisen kaverin kanssa meinasi tosin tulla hiki, kun kaveri ei millään antautunut, vaan kokoajan teki töitä ihan hulluna. :) Kivaa oli.

Huomenna lähden sitten reiluksi pariksi viikoksi reissuun, joten päivitykset on vähän vähemmällä. Olen tosin laittanut ajastuksella tulemaan mielenkiintoisia videoita, joten jos aamukahvilla on tarvetta tarkistaa jotain BJJ-juttuja, niin kyllä täällä varmaan lähes joka päivä jotain katsottavaa on. :) Päivittelen reissusta, jos siellä tulee jotain BJJ juttuja.

Mika lupasi laittaa minulle BJJ-Klubin agendat, niin että ne ovat aina viimeistään lauantaina täällä katsottavissa ja itse olen Klubilla taas 4.3. 

maanantai 13. helmikuuta 2012

Suomi Highlight European Openssista.

BJJ.TV on taas tehnyt mahtityötä ja koostanut mainion HighLight videon Suomalaisten otteluista European Openssissa. Rannelukko sivusidonnasta oli aivan hillitön. Olen joskus nähnyt tuon Eric Paulsonin tylytys videoilla.



Harmi, että T-Rex Tonin mahtiheitot eivät päätyneet videolle, mutta kuvaaja oli kuulemma itse samaan aikaa tatamilla, kun Toni oli tanssittamassa.

BJJ.TV:n sivuilla on myös muutama hyvä tekniikka Paivan seminaarista: http://bjj.tv/static/AlexandreGiGiPaiva.php

#552 BJJ - Maanantaipainit

Lämmiteltiin tekemällä 50 vaikka mitä ja sitten tehtiin käsivarsiheittoa (tai muut teki ja minä tein käsilukkoja guardista, kun selkä ei vielä kestä kiertoa) kieppiheittoa se kesti, joten sitä treenasin jonkin verran.

Sitten otettiin 10 x 2minuuttia, minuutin tauoilla lähdöt eri positioista. Sitten kahden minuutin tauko ja 10 x 2 minuuttia, 30 sekunnin tauoilla.

Selkä antaa painia jo aika hyvin, kunhan ei lähde yhtään mukaan kovempiin skrambleihin ja itse ei ala vääntämään tiukemmin. Oli kivaa vaikka vähän hihitytti, kun jouduin taputtamaan siihen, kun itse olin kaverin selässä ja ristin jalat, josta kaveri rokotti saman tein.... ei sitä näköjään opi perusjuttujakaan, kuin kantapään kautta. :)

Peterille....

Onneksi olkoon...(linkki) :)

Roger Gracien UFC uutinen oli ankka...

DAna White on ilmoittanut, että Roger Gracie ei ole tehnyt sopimusta UFC:n kanssa. Eli kyseessä oli uutisankka.

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kimura

#551 BJJ Klubi

Tänään klubilla lämmiteltiin spinni, turvavyö, kiikkutuoli combolla ja  käytiin uusina/yksityiskohtina läpi selästä kolme peruskontrollointi tapaa:

10. The Harness position - rintalasta lapojen välissä ja olkapäätä niskaan versio.
11. The Double Unders
12. The Kimura Control

Lähden ensiviikolla pariksi viikoksi reissuun, mutta klubi pidetään normaalisti. Hipkon elävä selkäreppu, eli Mika tulee ja käytte läpi selkä juttuja ja sitten 4.3 jatketaan taas Ryan Hall:n DVD settiä. Silloin luvassa lisää selkäkontrollin yksityiskohtia:

13. Foot Rotation Control
14. Sleeve Control
15. Preventing Half Guard

Rafael Mendez road to ADCC

Tässä sitten toista äärilaitaa verrattuna tuohon Rogerin perusteet meininkiin:



Hienoa katsottavaa tuokin... :)

lauantai 11. helmikuuta 2012

Roger Gracie UFC:hen..

Yksi maailman parhaista jiujitsukoista on allekirjoittanut sopimuksen UFC:n kanssa. Saa nähdä miten äijän käy. Strikeforcessa en ollut kyllä aivan vakuuttunut kaverin otteista (vaikka lähes kaikki ottelunsa voittikin, muistaakseni hävisi vain King Mo:lle) - jotenkin touhu oli sellaista rauhallista "arte suave" tyyppistä meininkiä, josta puuttui vaparihäkissä usein mukana oleva "rähinä".

Odotan mielenkiinnolla ja toivon parasta. Olisihan se hienoa taas nähdä Gracie vaparinkin huipulla.

Kaveri on muuten todella iso. Tuossa kuvassa olen Roger:n salilla 4 vuotta sitten ja minä olen 180cm.

BJJ-Klubi huomenna

Huomenna Klubilla tarkastellaan kolmea perustapaa hallita kaveria selästä - drillataan paljon:

10. The Harness position
11. The Double Unders
12. The Kimura Control

perjantai 10. helmikuuta 2012

Perusteet... Perusteet...

Tämän on kyllä käsittämättömän hienoa katsottavaa, kun Roger laittaa kavereita pakettiin tekniikoilla, jotka kaikki löytyvät Hipkon BJJ:n perusteet setistä:




#550 BJJ - Timo

Alkujumpat ja sitten katseltiin Roleta-Guardia, josta olin ihan kuutamolla. Oli muutenkin varsin känkkäränkkäpäivä ja kiukutti kaikenkaikkiaan kaikki. Vähitellen helpotti, kun pääsi sparraamaan - siinä ei arjen ahdistukset paljoa paina tai ainakaan niitä ei ehdi miettimään.

Tuli tällä viikolla istuttua toista tuhatta kilometriä junassa, kun työn puolesta kiersin ympäri Suomea - keskimäärin kuusi tuntia joka päivä junassa. Ei ole kroppa tottunut tuollaiseen liikkumattomuuteen ja niska olikin sitten reippaan juntturassa tänään = helvetillinen päänsärky. Painiessa sekin helpotti.

Roleta meni tänään vähän ohi, kun en ollut kovin vastaanottavalla tuulella. Yritin kyllä sparreissa päivän tekniikoita, mutta kaverit mursusivat roletan läpi - en vaan osannut. Sitten piti vain resetoida tilanne ja könytä takaisin omaan peliin. Pari lopetustakin sai kaivettua.

Muutenkin olen yrittänyt pitää painin vähän liikkuvampana, että en niin helposti jää vain lepäilemään "huonoihin" positioihin ja lähden heti rakentamaan pakenemista. Olen sen verran paljon, ollut Jessen, Markon, Timon ja muiden hyvin kavereiden alla, että alla sivusidonnassa, mountissa yms. on liian "hyvä olla", joten ei ole ollut mitään ihmeempää kiirettä paeta. Olen vain odotellut sitä oikeaa hetkeä, milloin tilaa tulee sen verran, että pääseen minimityöllä karkuun ja parempaan positioon.

Nyt pyrin aktiivisemmin rakentamaan sitä tilaa, niin että pääsen nopeammin positioon mistä pääsen hyökkäämään ja ehdin hakemaan lopetuksia noissa halvatun aikarajoissa. (nimin. Points are for pussies)

Abu Dhabi Pro Trials 18.2 Vantaalla

Tänään on viimeinen päivä ilmoittautua Abu Dhabi Pro Trials:eihin.

Time and Place
February 18th
Energia-Areena
Rajatorpantie 23
Vantaa, Finland

http://www.bjjliitto.fi/tapahtumat.php?tap=28&lang=fi

torstai 9. helmikuuta 2012

Caio Terra Modern Jiu Jitsu DVD

Caio Terralta on tulossa tässä kuussa uusi DVD setti, josta julkaistiin eilen yksi tekniikka. DVD on toisen tuotantoyhtiön tekemä, joka näköjään on panostanut paljon videon ulkonäköön ja pysäytyskuviin ym. kikkailuun. Pitää toivoa, että itse DVD:ssä Caio pitäytyy vanhassa tavassaan selittään miksi tekniikat toimivat ja mitkä ovat ne tärkeät yksityiskohdat joita ei helposti näe. Tästä esimerkkivideosta jäi vähän BJJ-promovideo maku suuhun. Katsellaan sitten tarkemmin, kun koko setti on saatavilla.

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

26 minuuttia lopetuksia 2007 Pan Am:sta

Tässä mainio kooste 2007 Pan Am kisojen parhaimmista lopetuksista:

Guardin avaus alhaalta...

Caio

Pakko myöntää että korpeaa, kun en saanut porukkaa kasaan, että saataisiin Caio Terra Suomeen vetämään seminaaria. Vapaat päivät tulivat tosin vähän viimetingassa järjestämisen kannalta ja olivat vielä viikolla. Pitää yrittää ensi kerralle, kun kaveri tulee Eurooppaan varata ajoissa viikonloppuaika. Tässä seminaariarvostelu mistä on kysymys kaverin seminaareissa:

http://jpjiujitsu.com/caio-terra-seminar-review/

tiistai 7. helmikuuta 2012

Musiikkia...

Tuon huiman karate videon jälkimainingeissa törmäsin tälläiseen blogiin, mihin joku on kerännyt Martial Art teemalla musiikkia. Tuolta löytyy muutaman aika helmi: http://jiujiubjj.com/2012/02/08/top-martial-arts-songs/

maanantai 6. helmikuuta 2012

#549 BJJ - Maanantaipainit

Jumpattiin hyvät lämmöt ja sitten single leg-alasvientiä lämmittelynä, jonka jälkeen single legin vastatekniikkana "perinteisen sinfoniaorkesterin matalaäänisin puhallinsoitin" ja sama pystystä.

Tekniikkana otettiin tekniikkana guardiin vedon vastatekniikkana polvi läpi rintalastalle ja siitä ristikuristuksen uhkaaminen, josta porilaiseen triangeliin. Aivan helmi kombo, joka meni suoraan gameplaniin.

Lopuksi pyramiidinä sparria 2-3-4-5-6-5-4-3-2 minuuttia. Oli hullun kivat treenit... nyt duunireissulle Oulu, Vaasa ja Kuopio ja perjantaina pääsee taas matolle.

Hyvää luettavaa.

Bullshido palstalta: http://www.bullshido.net/forums/showthread.php?p=974042 Kannattaa lukea threadia pidemmällekkin. Sama kaveri kirjoittaa hyvin treenisparreista ja siitä kuka "taputtaa" ja kenet.

Summasummarum... avatkaa peliä treeneissä ja kokeilkaa päivän tekniikoita rohkeasti. Liian helposti tulee otettua ego mukaan ja tehtyä vaan sitä omaa turvallista vahvinta aluetta.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

OK, se oli siinä... siirryn takaisin Karateen...

Aloitin kamppailujit 80-luvulla Karatella ja nyt taitaa olla aika mennä takaisin juurille:



No, joo olihan huima video... :D Yhtään mollaamatta Karatea tässä oli sen ajan esikuvat oikeasti. Jos jollain on tuo God Hand Elokuva vuodelta 1979, niin saa ottaa yhteyttä. Se on legendaarinen.

Saksisweeppi

#548 - BJJ-Klubi

Tänään jatkettiin hyökkäämistä selkään Ryan Hall:n DVD-setin mukaan.

Lämmiteltiin viimekerran tekniikoilla drilleinä, eli "piruetti" (Spin Behind), turvavyö (Total Commitment Harness Attack) ja kiikkutuoli (Chair Sit).

Uusina tekniikoina käydään läpi:

5. The Spiral Ride (karuselli - eli kilpparin rikkominen)
6. Crotch Lock and Roll (Ninja-Roll kilpparista)
7. The Switch - selän otto single-legistä

Lopuksi tehtäväsparrattiin, niin että lähdettiin selästä turvavyö kiinni. Nopeasti tuli huomattua, että jos ei pysynyt oikealla korkeudella kaverin selässä - korva korvassa, niin homma alkoi hajota käsiin ja kaveri pääsi karkuun. Pitää vielä paljon treenata tuota, kun tuntuu että hapottaa kätensä roikkuessaan kaverin selässä. Ilon aiheina oli Switchin ja Ninja-Rollin onnistuminen sparrissa.

perjantai 3. helmikuuta 2012

torstai 2. helmikuuta 2012

Woot Woot! BJJ.TV

Ei pysty sanoin hihkumaan miten hienoa on, kun BJJ.TV tarjoaa ilmaiseksi todella hyvälaatuista tuotantoa BJJ (yms.) kisoista. Iso kiitos.

Tässä Highlight European Opens:sta ja muut videot löytyvät täältä

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

#546 BJJ - Timo

Hyvä alku jumppa (tekee hyvää selälle, tuollaiset kyykkäämiset ja hermotukset) ja sitten tehtiin crosspass-ohitusta, eri variaatioina ja sen puolustamista. Lopuksi kolme erää sparria. Ekan otin rauhallisemmin jottei lähtisi laukalle, kun kaveri oli toipilas ja toisen otin "Urso Brancon" kanssa, jonka peli oli rikkinäisellä olkapäälläkin tiukentunut mainiosti.

Viimeinen erä Timon kanssa, joka on kyllä ihan omaa luokkaansa. Kaverilla oli pari kuukautta sitten melkein jalka irti ja nyt ei ukon kanssa painiessa huomaa mitään. Kyyti on yhtä kylmää, kuin aina ennenkin. Tuntuu, että Timo painii ihan hissutellen, mutta ajoitus on niin tarkkaa, että on kokoajan sen ratkaisevan sekunnin edellä. :)

Caio Terra kulissien takana..

Meet the real Caio...


The ONLY 148 time NAGA Champion! from Chicago BJJ Seminars on Vimeo.