torstai 30. lokakuuta 2008

#134 BJJ - Marko

Lämmiteltiin suoraan kevyellä positiopainilla kolme erää ja sitten teknookkana käytiin Eddie-Bravo: 

Lock Down -> Jaws of Life -> Whip Up -> Back
Lock Down -> Jaws of Life -> Whip Up -> Old School
Lock Down -> Jaws of Life -> Whip Up -> Vasta Sweeppi

Painit Lähdettiin Half Guardista, jos pääsee ohi niin voittaa tai jos sweeppaa niin voittaa:

Marko (P?): Tämä meni under hookista tappeluksi, jonka lopulta aina hävisin ja sitten Marko joko sweeppasi tai tuli ohi... höh.

Mikael (S): Nyt sai lopettaa ja yritin hakea sitä "Timo-otetta" mitä käytiin tiistaina tai sitten Lucion opettamaan HalfGuard Sweeppiä, mutta Mikeal piti todella tehokkaasta hartiani maassa ja en päässyt "sykkyrään" alle. Lopulta se taas ompeli pukukuristuksen halguardista... höhx2

Sami (S): Normaali painia polvilta. Lähdin ohittamaan ja pääsinkin sivulle hetkeksi. Sami veti guardiin ja pääsi sweeppaamaan. Olin mountissa alla ja Sami lähti kauluskuristamaan. Sweeppasin ja puolustin guardin sisältä kauluskuristusta. Sami luovutti ja päästi irti ja lähdin "rätti-avauksella" nousemaan ylös ja aika loppui. Erä oli vain 3 minuuttia.  höhx3

Tämä oli taas niitä päiviä, kun mikään ei tuntunut kulkevan, joskin omasta halusta halusin lähteä halfguard erissä alta, kun tuota Guardia pitää kehittää..... paljon. 



keskiviikko 29. lokakuuta 2008

S-Mount to Armbar on Opposite Side and Prevent ReDefense

Some points that are mentioned in the video: 

  • If the arm you are attacking is on top, then there isn't a need to attack his outside arm. Just go for the near arm because he's not defending well. 
  • If the arm that you are attacking is on the bottom then it'll be harder to finish the near side arm and that's when it's a good option to switch the attack to the other arm. 
  • Pull his opposite arm elbow in with the forearm of your arm that is closer to his legs/hips. 
  • Then grab his wrist of his nearside arm with your hand and push it down into his face. This will help to prevent him from switching his grip and defending the other arm your about to attack. 
  • Keep your butt low and tight when you slide it over his body to the other side. 
  • The wrist of your arm that isn't controlling his other arm should curl out and then go under the wrist of the outside arm you are now attacking. 
  • If your position is correct your opponent should have a hard time defending his other arm and the arm you are now attacking should be more exposed. 

tiistai 28. lokakuuta 2008

Coming soon, but when is soon?

Ryan Hall:n Triangle Mastery Video

Erittäin hyviä yksityiskohtia tässä videossa:

Triangeli-Video

Vyö aukeaa...

Tällä pitäisi vyön pysyä kiinni:

#133 BJJ - Timo

Lämmittelynä peruspiiriä ja sitten vedettiin BreakDance backspinnejä. No, ei oikeesti, mutta tuntui siltä.. :D Avattiin guardia ja ohitettiin crossside polvi edellä.

Tekniikkana sweeppi-vastauksena tuohon ohitukseen:

Kun vastustaja lähtee ohi polvi edellä napataa helmasta tai vyöstä kiinni (Like a Snake) ja syötetään se jalkojen välistä toiselle jalan ympäri menevälle toiselle kädelle, joka nappaa helmasta kiinni. Vedetään pää sykkyrään ja helmaa syöttänyt käsi ottaa ulkopuolen puntista säärenkohdalta kiinni.

Ylenpänä oleva polvi pukkaa takamuksesta ensin oman pääsi yli, jotta kaverin painoa saadaan kunnolla päälle ja toinen jalka ponnistaa pituusakselin yli ja kaveri swiipataan yli.

Jos kaveri postaa kädet, niin että sweeppi ei onnistu, niin vedetään puntista pitäneellä kädellä jalat nippuun ja ohitetaan selän puolelta.

Jos sekään ei onnistu niin noustaan takaa selkään.

Erittäin hyvät tekniikat, vaikka ensi epäilin helman syötön onnistuvuutta.

Painit.

En tiedä nimeä (V2) Vedin guardiin ja lähdin hakemaan halfguard juttuja. Pääsin jalan alta selkään ja sieltä hooksit kiinni. Timo neuvoi vastustajalle "2 on 1" tekniikan, joten RNC ei onnistunut. Pitää ottaa vihaisemmin nuo avautuvat lopetus mahdollisuudet haltuun. Nyt olen liian laiska/kautta varmistelen liikaa ja sitten kaveri jo karkaakin. Pidin Body trianglelia, mutta kun kaveri piti vain kädestä kiinni, niin en päässyt lopettamaan. Avasin bodytrianelin ja kaveri kierähti guardiin. Lähti ohittamaan, vedin halguardin sweeppasin ja aika loppui.

Sami (S1): Pyysin että tulee Guardiin, kun yritän treenata sitä. Vähän aikaa rävellettiin ja sitten Sami pääsi ylös ja sai jalat auki. Lähti ohittamaan käännyin kilppariin, mutta en ehtinyt kääntyä takaisin, kun Sami pääsi selkään. Tapeltiin jonkin aikaa ja sitten alko "Bow and Arrow"-kuristus kiristymään. Puku meni leuan yli, joten niska antoi käskyn taputtamaan, joskin olisi se sielä lpulta uponnut kaulaankin. Jatkettiin taas niin että Sami tuli guardiin. Pääsi ohi, mutta sain sweepattua niin, että jouduin Samin guardiin. Sidoin Samin toisen käden puvun liepeellä, jonka syötin selän takaa toiselle kädelle. Nousin yli ja pääsin polvi ohituksella ohi sivusidontaan. Aikaa oli 20 sekuntia, ja lähdin yrittämään vielä mounttiin, mutta vähän liian ahneesti ja Sami sweeppasi minut alle ja vedin guardin kiinni. Yritin vielä hätäistä kauluskuristusta, mutta aika loppui.

En muista nimeä(S4):
Pyysin taas guardiin ja sai helposti jalkani auki (höh) tuli polvella läpi, joten lähdin tekemään päivän tekniikkaa. Sainkin syötettyä helman toiselle kädelle, mutta sitten kaveri sai kontrolloitua päätäni niin, että en saanut itseäni sykkyrään. Pidin helmasta kiinni kuin terrieri ja pyörittiin vaikka mihin suuntaan, kunnes lopulta totesin olevani päällä ja pääsin sivusidontaan. Aika loppui...

sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Ensimmäinen Lucio2008 DVD on valmis

Olen tänä viikonloppuna väsännyt Timolta lainaamista nauhoista Tekniikka-videota, missä on Lucion Opettajaseminaarin ja 2008 seminaarien materiaalia. Noista tulee ihan hauskat vaikka itse sanonkin ja mukava, että on joku referenssi mistä voi katsella miten tekniikat pitää tehdä. :)


torstai 23. lokakuuta 2008

#132 BJJ - Timo

Lämmittelyt: Perusjuoksua, olkapää jne. hippaa ja sitten liikkumisharjoituksia. Katkarapu, takaperin-ukemi, tekninen ylösnousu. 

Drillejä:
Sivusidonnasta, polvi rinnalle ja vastapuolen käsilukko. 
Jaettiin porukka puoliksi ja sitten avattiin guardia. 

Painit:
En tiedä nimeä (v): Kaveri pyysi, että otetaan kevyesti ja sitten otettiin. Tein yli rauhallisesti positiopainia ja lähdin guardista, avasin, ohitin, polvi vatsalle, vastapuolen käsilukko x 2. Sitten otin guardin ja pitelin sitä, yritin sweepata, mutta lipesi ja jäin alla halfguardiin. Tein Lockdown, Whipup ja sweeppi - siitä sivusidontaan ja mounttiin. Aikaloppui. 

Pave (S):  Nousin Paven guardista pystyy Secrets of the Gi-nousilla, eli sidoin toisen käden puvulla Paven selän takaa, mutta en saanut jalkoja auki ja palasin takaisin alas.  Sitten en muista yksityiskohtia, miten Pave joutui Guardiini. Sain triangelin kiinni ihan tiukkaan, mutta en pöhkönä aktiivisesti vienyt loppuun. Pave lähti nousemaan ylös sweeppasin ottamalla jalasta kiinni, jotta olisin päässyt mounttiin triangeli kiinni, mutta triangeli löystyi matkalla sen verran, että Pave repäisi sen irti. Sitten taas pyörittiin ja jäin alle ja Pave mounttasi minut ja sai Americanan kiinni, johon taputin saman tien - kyynerpäiden suojaksi... :I

Timo (R2): Olin tasaisesti pari "askelta" jäljessä ja meni aika lailla puolustustasteluksi. Kerran pääsin guardin ohi, mutta ei siitä pisteitä olisi tullut, kun en saanut rauhoitettua. 

tiistai 21. lokakuuta 2008

T#7 BJJ Junnut - Kristian

Treenirunko:

Piiri 3min
Niskalämmöt ja sillat.
Katkaravut
Shoottiaskelta.
Sivusidonta liikkumisharjoitus ja periaate kertaus. Sidecontrol, ReverseSideControl, Sidecontrol, Kneeride, Mount -> toiselle puolelle..

Guardissa olemisen periaate:

Posture (kolme perus periaatetta):
  1. Käsiä ei ikinä laiteta lattiaan
  2. Vastustajan selkä pidetään maassa ja keskilinjalla.
  3. Kädet pään etupuolella - pystylinjalla, jotta toinen ei saa vedettyä alas.

Perus posturet, ennen kuin lähdetään avaamaan:
  • Kädet hauiksilla matalana, keskilinja . harjoitellaan -> toinen yrittää armbaria, sweepata tai kuristaa
  • siirtyminen alhaalta ylös "pikkuaskelilla", jotta ei joudu takaisin alas.
  • Kädet vyölle tai housujen kalukseen, kyynerpäät sisään (ranteen käyttö) ja kämmenpohjat kylkiluuhäkin alle, jotta toinen ei saa vedettyä alas. Selkä suorana - sama kuin ylempänä.
Guardin avaamisen Kertaus - varmista Jesseltä minkä avaamisen ne tekivät:

Posture pystyyn. Ollaan alhaalla ja otetaan rinnuksista kiinni ja "katsotaan kelloa". Samalla toinen käsi menee lantiolle sormet ulospäin - puntista kiinni. Toinen jalka ottaa askeleen lantion viereen ja noustaan ylös "sumo seisontaan", niin että edessä oleva polvi vääntää lantiota, eli kääntäen lantiolla olevan käden puolelle. Guardi aukeaa.


Sparri:
Guardista ohi. Lopetus tai sweeppi alta.

Onkohan tämä sallittu BJJ:ssä?

Kysyin Lucioltakin, mutta ei ollut varma...

maanantai 20. lokakuuta 2008

#131 BJJ Perustekniikka ?? - Jesse

Lämmiteltiin kunnolla ja sitten mentiin tekniikkaan.

100kg Halguardista alta pakeneminen:

Ulkompi käsi kurottaa käden yli selästä kiinni. Pidät jalat yhdessa ja keikautat vastustajaa päällesi sen verran, että saat polven alta kiinni puntista. Pieni katkarapu, jotta saadaan tilaa hookille. Laita hookki vastustajan polvitaipeeseen ja keikahda pituusakselin ympäri sen verran, että saat hookilla vastustajaa nostettua, niin että saat hänet guardiin.

Toisessa tekniikassa aloitettiin samalla lailla, mutta nostettiin hookilla sen verran enemmän, että saatiin vastustaja toiselle puolelle half guardiin. Tästä pääsee näppärästi ottamaan selän.

Selästä kiepsautetaan kaveri syliin ja siitä yhden käden kuristus kauluksesta.

Painit:

Juuri aloittanut nuori kaveri. Pyörittiin äärikevyesti ja selitin sille vakiopaikat ja mountista pakenemisen sillalla. Kuristin hellästi kerran malliksi mountista Ezekielillä.

Se sinivöinen iso siilipäinen kaveri: Painittiin aika rennosti ja pääsin pari kertaa sidemounttiin, niin että vastustaja on kyljellään, mutta selkä minuun päin. Olin juuri kaivamassa kuristusta, kun kaveri kysyi miten siitä pääsee pois. Vinkkasin, että "running escape" tyyppisesti kääntyä kilppariin ja neuvoin siitä single leg take downin. Hain vähän aikaa triangelia guardista, mutta pääsi postaamaan ja kiepsahdin kilppariin ja siitä pyörähdin niin, että pääsin kaverin guardiin. Aikaa oli minuutti - yritin pystyyn, mutta en päässyt sweeppi yritysten takia, joten päätin viimeisen 20 sekunnin kohdalla kokeilla sitä "Secrets of the Gi"-pukukuristus ezekieliä guardin sisältä. Sain kiinni, mutta kun lähdin kiristämään, niin kello soi... höh.

perjantai 17. lokakuuta 2008

Päivän LOL - The Hitman Choke

#130 BJJ - Vapaatreeni Virtuaali-Braulio Estiman kanssa

Käytiin Jocken kanssa läpi guardista posturen rikkomista Kauluskuristus/Armbar/Triangeli komboa.... like a snake ja sitten bonarina muutama pukukuristus. 

Painittiin niin, että lähdettiin guardista. Olin ensin päällä ja Jocke veti hyvin posturen nurin ja kesti aika pitkään kunnes pääsin ylön ja ohittamaan. Sitten pyörittiin tosi tasaisesti ja hihiteltiin aina kun toinen yritti ommella jotain puvulla. 

Toisessa erässä lähdin alta ja aika samalla lailla meni koko, erä. 

Anssi, Marko ja joku valkovöinen, jota en ollut ennen nähnyt tulivat, kun oltiin lähdössä ja vedin vielä yhden erän Anssin kanssa, joka pyöritti minua aika huolella. Välillä oli tilanne hallussa, mutta sitten tuli hienoja sweeppejä. Lopulta jäin omoplatasta rakennettuun armbariin. Se oli hieno. Kivaa oli.

keskiviikko 15. lokakuuta 2008

#129 BJJ - Vapaatreeni Virtuaali Saulon kanssa

Käytiin Jocken kanssa Vuosaaressa ja siellä oli Jesse, Marko, Mikael ja lauma nyrkkeilijöitä. Treenattiin guardin ohitusta Virtuaali-Saulon avustuksella ja sitten painittiin lähtien guardista.

Olin ensin alla. Olin päättänyt harjoitelle CollarChoke/Armbar/triangle yhdistelmähyökkäystä guardista ja onnistuinkin lopulta ArmBarissa Jockelle.

Otettiin toinen, että ja pääsin ohi ja mounttiin ja sitten Jocke sweeppasi minut ja jäin alle ja otin guardin. Epäonnistuin triangelissa ja Jocke pääsi ohi ja halfguardiin ja siitä nätillä ohituksella (en muistanut puolustusta siihen reverse ohitukseen) ohi ja mounttiin. Olin alla todella pitkään, kunnes lopulta pääsin vetämään guardiin ja siitä sain taas tuon yhdistelmähyökkäyksen avulla armbarin.

Kolmanessa Jocke pääsi selkään, mutta laittoi jalat ristiin ja tein nilkkalukon.

Kivaa oli ja nyt nukkumaan.

torstai 9. lokakuuta 2008

#T6 BJJ Junnut - Kristian

Treenirunko:

Piiri 3min
Niskalämmöt ja sillat.
Katkaravut
Ukemi eteen
Ukemi taakse
Tähän joku peli........

Kisat vakuutukset!!!

Poistuminen alta. Käsi lantion alle ja toinen kaulalle ja silta. Alas tullessa työnnetään polvi avautuneeseen tilaan ja toisella jalalla koukataan vastustajan jalka, jotta hän ei pääse kiertämään karkuun. Sitten vedetään kyynärpäästä ja vapautetaan jalka. Katkaravutetaan tarvittaessa vielä toiseen suuntaan, jotta saadaan suljettua guardi.

Näytä polven pito mounttin estämistä varten.

Tekniikkaparri:
Sivusidonnasta mounttiin ja alla olija yrittää vetää guardiin tai polvilleen.

Mountista pakeneminen kertaus:

Otetaan sweeppaussuunnan vastakkaisella kädellä vastustajan sweeppaussuunnan puoleinen käsi pakettiin kyynerpäästä ja toisella kädellä otetaan kainalonalta olkapään takaa kiinni. Käännä omaa yläkroppaa vähän vastakkaiselle puolelle. Tehdään silta ylös ja sivulle ja käännetään vastustaja selälleen ja päädytään vastustajan guardiin.

Tekniikkasparri:
Mountista sweeppaus. Päällä olija yrittää vain pysyä kyydissä.

Painit:
Positiopainia. Guardin ohitus päältä. Alta sweeppaus. ei lopetuksia.

Viimeinen erä normaalia.

#128 BJJ - Timo

Nallepiiriä ja akrobatiaa alkulämmöiksi.. :D ja sitten käytiin avoimesta guardista sweeppejä.

Pitää käydä jossain vaiheessa nuo uudestaan läpi, koska en saanut niitä niin kulkemaan, että kannattaisi tähän kirjoittaa yksityiskohtia. Tuntuu, että tuollaiset advanced-sweepit ovat vielä kovin kaukana, kun perusjutuissakin on vielä paljon treenaamista. Noista on kyllä paljon hyötyä liikkumisen harjoittelussa, mutta ihan heti ei tulisi mieleen sparrissa kokeilla - tai kokeilla voi, mutta onnistuminen voi olla vielä aika kaukana... :D

Painit lähtivät guardista.

Jocke (s) päällä: Lähin rikkomaan posturea ja pyrin vapauttamaan oikeaa jalkaani, jotta saisin triangelin. Jalka lipsahti reideltä, kun työnsin sillä tilaa ja Jocke käytti tilaisuuden hienosti hyväkseen painamalla jalan maahan ja työntämällä polven läpi ja siitä ohi.

Punapukuinen nainen (V2) päällä: Sweeppasin perus lantiosweepillä.

En muista nimeä (v2) päällä: Rikoin posturea ja vähän aikaa hain kauluskuristusta. Puolusti ja vaihdoin armbariin. Oli ihan tiukasti kiinni, mutta kaveri sain pidettyä kädestä kiinni ja smashäsi hienosti ohi. Olisi pitänyt pyörähtää alle, mutta en muistanut... :)

Nuori (v2) päällä: Avasin guardin ja sweeppasin "käsi kiinni nilkasta, toinen hihasta, jalalla työntöä lantiosta ja koukkaus toisella jalalla"-sweepillä.

En muista nimeä (v2) päällä: Pidin guardia kiinni, työnsin toisella jalalla hauiksesta käden taakse ja triangeli kiinni. :D

Suomen mestari-nainen (s3) päällä: Avasin guardin ja tuli samantien ohi... :D Olipas nopea.

Joku (V) alla: Saulo pystyyn nousu, horjahdin ja käsi meinasi jäädä triangeliin. Selkä suoraksi ja käsi pois ja smashäys-ohitus.

Punapukuinen nainen (V2) päällä:
Avasin guardin ja sweeppasin "käsi kiinni nilkasta, toinen hihasta, jalalla työntöä lantiosta ja koukkaus toisella jalalla"-sweepillä.

Pave (s) päällä: Lähti hakemaan ezekieliä guardin sisältä!!! Eli antoi mahtavasti tilaa vetää underhookit ja siitä suoraan selkään.

En muista nimeä (v2): Avasin guardin ja pelasin spiderguardia ja siitä triangeli :D

Positioista lähtevä paini on älyttömän kivaa ja opettavaista, kun pystyy keskittymään yhteen asiaan kerralla ja hiomaan sitä. Timon ja Jessen open guard vinkit pelittivät hyvin ja triangelistä on tulossa lempitekniikkani.

HIPKO BJJ-Aikataulut

BJJ - AIKATAULUT

Maanantai - Vuosaari
17-18 Juniorit, uudet ja jatkavat (+10-15v), Jesse Malmberg
18-19.15 Perusteet (20 perustuntia, nonstop), Jesse Malmberg

Tiistai - Kontula
10-11 Perusteet ja jatkavat, Timo Räkköläinen

Tiistai - Vuosaari
17-18.15 Edistyneet, Timo Räkköläinen

Keskiviikko - Metsälä
19.45-21 Edistyneet, Timo Räkköläinen

Torstai - Kontula
10-11 Perusteet ja jatkavat, Timo Räkköläinen

Torstai - Vuosaari
17.30-18.45 Edistyneet, Timo Räkköläinen/Jukka-Pekka Nieminen
19.45-20.45 Perusteet (20 perustuntia, nonstop), Marko Nyman

Perjantai - Metsälä
17.00-18.15 Edistyneet, Timo Räkköläinen
18.15-19.15 Perusteet (20 perustuntia, nonstop), Marko Nyman

Perjantai - Vuosaari
17-18 Juniorit, uudet ja jatkavat (+10-15v), Hannu Rintala

Sunnuntai - Metsälä
15-16 Perusteet (20 perustuntia, nonstop), Marko Nyman

Sunnuntai - Vuosaari
15-17 Vapaa harjoitus

tiistai 7. lokakuuta 2008

#127 BJJ - Timo

Nallepiiriä, pariakrobatiaa ja selkäsurffausta lämmittelyksi. Sitten kiivettiin guardista selkään. Muistettavia asioita:

Hookguardissa vetäise ristikkäisestä hihasta vastustaja "toiselle" puolelle ja pidä hihasta kiinni ja laita koko paino kädenpäälle ja hihasta kiinni pitäen (oma käsi vastustajan käsen sisäpuolella). Samaan aikaan vapautetaan toisen jalan hookki ja tuodaan se ulkopuolella ja otetaan vauhtia selkään nousua varten. Jalkojen väliin jäänyt jalka menee vastustajan nilkan päälle hookiksi. Ulkopuolen jalka ponnistaa maasta ja kiepsahdetaan selkään ja toiselta puolelta hookki kiinni.

Sitten alettiin painimaan.

Mikael (S): Vihdoin vähän tasaväkisempää ja päästeltiin toisiamme sivusidontaan vuorotellen, jotta saataisiin harjoitella sitä. Jäin kerran amerikanaan, mutta positio painissa pääsin hyvin guardista ohi jne.

Jocke (S): Yritin vetää guardiin, mutta Jocke lähti ohittamaan ennenkuin sain guardia rauhoitettua. Pääsi lopulta ohi ja sivusidontaan. Sain jotenkin käänettyä tilanteen ja pääsin päälle halfguardiin ja siitä sivusidontaan. Virta alkoi loppumaan ja yritin laiskasti ilman tekniikkaa vain heittää jalan yli ja mounttiin, mutta Jocke nappasi minut aina halfguardiin. Taas perustekniikalla sivusidontaan ja taas sama juttu. Sitten loppuikin aika.

Marko (P?): Markolla on ärsyttävä inverted guard - pääsin kuitenkin halguardiin ja jopa hetkeksi sivusidontaan. Sitten Marko pääsi NorthSouthiin, joka on minun alkilleen kantapää ja lähti kaivamaan kainalon alta lempikuristustani. Tunnistin sen ajoissa, joten sain puolustettua hyvin ja Marko ei lukinnut minua vartalollaan, joten ei saanut minua lopetettua. Mumisin alta, että laita painoa päälleni ja sitten työnnä kyynärpäätä korvaa kohti ja siitä kellon muodossa maata pitkin (Saulo :)). täppäsin..

tauko

Marko (P?) Toinen kierros - en enää muista mitä tapahtui.

Timo (R2): Pitkä on matka sinisen ja ruskean välillä.. hehe. Hienoa painia, kun tuntee, että toinen hallitsee toista ihan miten haluaa. Hetkellisesti pääsin guardin ohi, mutta en aivan saanut lantiota haltuun ja lähdin tyhmänä hakemaan harnesotetta ilman että olin päässyt kunnolla kiinni sivusidontaan -> Timo sai vedettyä takaisin guardiin. Sitten loppuikin totaalisesti virta ja jäin triangeliin, josta könysin irti aivan typerällä "tekniikalla" - ei siitä sen enempää. Sitten jäin käsilukkoon ja pakeneminen ei mennyt ihan oppikirjojen mukaan. Timo päästi mounttiin ja lähin hakemaan Ezekieliä, mutta en keskittynyt jalkoihin ja Timo sai grapevinet aukin ja hienolla elbow-knee-escapella veti halguardiin ja siitä sweepasi minut alle. Antoi vetää guardiin ja lopettaa, mutta aika loppui.

Oli kivaa... :D vaikka kunto loppuikin totaalisesti. Voi olla että neljä tuntia unta viimeisen 40 tunnin aikana vaikuttaa asiaan... hehe.