sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Suomelle Hopeaa joukkuekisassa Portugalissa

Suomen musta ja ruskeavöisten joukkue otti Hopeaa joukkuekisassa häviten vain Brasilialle.

Hipkon Jesse "Rainbow" Malmberg valittiin Suomen joukkueeseen ja voitti oman ottelunsa mustavöistä kaveria vastaan Toe Hold jalkalukolla.

Onneksi olkoon Jesse!!! :D

Sambo alasvientejä...

Mental Note itselleni:"Jos vastaan tulee Sambo-mies... vedä guardiin... äkkiä..."

Kolme yleisintä virhettä suorassa käsilukossa guardista

Tässä toinen mainio video Spethen Kestingin "Kolme yleisintä virhettä..."-sarjassa:

lauantai 30. tammikuuta 2010

Huomenna Brysseliin...

Huomenna joudun taas työmatkalle, mutta tällä kertaa olemme lentokenttähotellissa seminaarissa, joten treenaamisesta ei tällä reissulla tule mitään. Sinäänsä ihan hyvä, kun kylki otti itseensä viimeviikolla ja saa luvan levätä loppuviikkoon.

perjantai 29. tammikuuta 2010

#T65 ja 66 BJJ Junnutreenit - Kristian

Vedin kahdet junnutreenit. Ensin perusteissa butterflyguardia ja siitä perus-sweeppi ja sitten jatkavien tunnilla kerrattiin butterflysweeppi ja sitten ohitettiin sitä kahdella eri tavalla.

Jatkavien tunnilla lämmiteltiin "30%"-sparrilla ja olin todella ylpeä junnuista, kun kaikki osasivat pitää sparrin kevyenä ja teknisenä. Huomasi heti, että uskalsivat koittaa tekniikoita ja homma näytti todella hyvältä. Loppu sparreissa pyysin vetämään 60% tehoilla ja sama jatkui. Huomattavasti teknisempää painia, kun perus "sata lasissa"-painissa.

EM kisaraportti

Hipkon porukan kisaraporttia suoraan portugalista Jessen raportoimana:

"Päivi voitti triangelilla ja tokan boy and arrow kuristuksella,finaalissa johti 7-0 kunnes vastustaja sai kuristuksen kiinni,Päivi pakeni mutta yli alueen ja näin ollen diskattiin! Marko sweeppasi vastustajan,vastustaja sweeppaasi takaisin ja ohitti guardin ja sen jälkeen meni selkään ja kuristi Markon. Marko ei ehtinyt saada Roletta otteita!"

Jesse ottelee itse vasta huomenna.

Edit: Jessen kommentti facebookista:" Jesse Malmberg Hävisi jollekkin mega vahvalle sarvikuonolle,nyt voisi lähteä viettämään synttäreitä Lissabonin yöhön."

torstai 28. tammikuuta 2010

#T62-64 Jessen tuurausta

Jesse on Portugalissa EM-kisoissa joten tuurasin torstain Kontulan salin tunneilla junnu-BJJ:n, MMA:n ja BJJ-Tekniikkatunnin.

Junnu-tunnilla kertailtiin selän ottoa, katsottiin RNC:n yksityiskohtia ja tehtiin suora käsilukko selästä.

MMA-tunti vähän jännitti, kun siitä on kevyet 15 vuotta, kun on tosissaan pystyä treenannut. Tosin pystytreeniä minulla on yhä enemmän historiassa, kun matossa vääntämistä. Thai-nyrkkeilypohjalta vedettiin alkulämmittelyksi perusliikkumista otteluasennossa. Sitten lyötiin suoria ja vasenta koukkua pistareihin, potkittiin vähän alapotkuja. Matossa otettiin selkää ja käytiin läpi RNC:n yksityikohtia ja Peruvian NeckTie kuristus. Lopuksi painittiin.

Tekniikkatunnilla käytiin läpi suljetun guardin tekniikkaa. Kävin läpi samat jutut, mitä itse kävin Lucion yksityistunnilla.

Tässä muuten hyvä video RNC:stä:

#271 BJJ-tekniikkaa

Tekniikkaa ja sparrausta

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Rafael Lovata JR. treenirutiini.

Lovato Jr, julkaisi blogissaan viikko-ohjelmansa. Ihan hauska käydä katsomassa minkä verran maailman huiput treenaavat.

http://www.lovatojr.com/2010/01/my-work-out-routine.html

Perheenisä-konttorirotan viikko-ohjelma on yleensä sitten tälläinen.

Maanantaina: Junnutreenien veto ja omat treenit siihen perään.
Tiistaina: Astanga-joogaa
Keskiviikko: yleensä lepoa.
Torstai: BJJ treeni ja kahvakuulaa
Perjantai: BJJ treeni tai kevyttä sparrausta tunti jonkun vapaaehtoisen kanssa.
Lauantai: lepopäivä
Sunnuntai: Astanga-joogaa tai vapaatreenit BJJ:tä tai lepopäivä riippuen palautumisfiiliksestä.

Ruokavaliosta sen verran, että olen kasvissyöjä, mutta syön maitotuotteita ja kananmunia (luomu). Perusruuan lisäksi tulee syötyä Multivitamiinejä, D-Vitamiinia talvisin, Öljykapseleita (kasvis) ja heraproteiiniä lähes päivittäin.

Hipkon, Jesse, Marko ja Päivi lähtivät Portugaliin.

Hipkon Euroopanmestaruuskisatiimi lähti tänään kohti Portugalia. Onnea koko porukalle!

Tässä Alliancen Tarsis Humphreyn ajatuksia ennen kisaa:

Linkki

maanantai 25. tammikuuta 2010

#270 BJJ - Jesse

Omissa treeneissä oli samat tekniikat, jotka olin juuri vetänyt junnuille. Tulivat hyvänä kertauksena vaikka tuo niskan yli pyöriminen ei ole "se minun juttu". Onneksi tekniikat voi vetää köpöversioinakin ja niinhän me Jocken kanssa vedeltiin. Oi tosi hauskaa väkertää taas pitkästä aikaa Jocken kanssa, kun ollaan menty viikko tulokulla ristiin aina treeneissä.

Paineissa aloitettiin crossguardista ja tuli taas huomattua, että se ei ole minun juttu. Yritin tosissani sweepata jokaista, jonka lopputuksena ja oli se että kaveri käveli ohi guardista. En voi ymmärtää miten Marko on saanut kehitettyä tuosta niin murhaavan guardin. Tästä olikin sitten hyvä palata omaan gameplaniin, jonka jälkeen homma sujuikin jo huomattavasti paremmin.

Kakkoserässä jäi harmittamaan, kun pää nollasi ja jäin miettimään miten single leg guardista sweepattiin, kun kaveri ei anna syöttää kättä jalan välistä. En muistanut sain tosissani puolustaa cross passia. Eli olisi pitänyt lähteä pyörätämään takakautta ja sweepata sieltä - ensi kerralla muistan (toivottavasti) :).

Minulle ei vaan millään sovi nuo aikarajat, kun "waiting for the moment - like a snake"- periaatteella on päässyt vähitellen vasta "vauhtiin", kun se hemmetin kello alkaa piipittämään. Sitten kun yritän pitää kiirettä, niin alkaa bensa loppumaan... ce la vie :D

#T61 BJJ Junnutreenit - Kristian

Vedin junnulle cross-guardin perusteita. Triangeli kuristus ja yksi perussweeppi.

WTF of the Month

No nyt ei tarvitse enää hikoilla salilla. Kuuntelet vain jotain ääniä ja opit BJJ:tä. Täydellistä:

SUBLIMINAL BRAZILIAN JIU JITSU TRAINING

"The Ocean Sublime Series is made of exclusive courses, composed of soothing ocean sounds from the Caribbean mixed with specific inaudible custom messages & words of wisdom of a top personal coach, motivation expert, registered and certified clinical hypnotherapist.


Course Length: approx. 40 min.
Retail Price: $24.99 (save over 45% right here!)
Condition: New & Sealed
Produced by: INeedMotivation (find them in any search engine)
Preview: MP3
This Course is Subliminal. There are no spoken words."


:D 

Blue Belt Gauntlet

Editoin vanhoja seminaarivideoita ja huomasin, että joku oli ystävällisesti kuvannut sinisen vyön juhlallisuudet.

lauantai 23. tammikuuta 2010

#269 BJJ - sparritreeni Jesse


Taas pyörittiin tunti. Kevyttä painimista, haettiin tekniikoita ja kokeiltiin erinäisiä, sweeppejä, jalkalukkoja, lentäviä anakondia ja ennenkaikkea humping krodile FTW!

Royce Gracie puhuu BJJ:n vyöjärjestelmästä yms.

... ja kertoo mm. miksi käyttää nykyään sinistä vyötä.







perjantai 22. tammikuuta 2010

#268 BJJ sparritunti - Jesse

Väännettiin Jessen kanssa kolme varttia sparria. Leikittiin vähän jalkalukoilla ja kokeiltiin juttuja. Älyttömän kivaa pyörintää.

maanantai 18. tammikuuta 2010

#267 BJJ - Jesse

Aikuisille jatkville oli sama tunti kuin itse pidin junnuille. Lämmiteletiin + dillattiin perusteita lämmittelyksi. Sitten tehtäväsparrina guardin ohitusta ja lopuksi perussparria.

Sparrailin Jessen kanssa pari erää ennen treenejä ja treeneissä yhden. Viimeisenä eränä otin normaalisparria Peterin kanssa, joka veti minulle Eddie Bravo klinikan. Pääsin kaksi kertaa päälle halfguardiin, mutta sitten tuli ensin electric chair sweeppi ja seuraavaksi oldschool. Itse sain yhden rujon homer simpsonin sweepin.

Kivaa oli.

#T60 Junnutreenit - Kristian

Käytiin junnujen kanssa läpi "polvikeskelle" guardinavaukset ylhäältä ja alhaalta, sekä crosspass ohitus kummallekkin puolelle. Lopuksi painittiin.

perjantai 15. tammikuuta 2010

#266 GJJ - Sonny, Royce Gracie Brazilian Jiu Jitsu Boston

Kävin tänään toisissa treeneissä täällä Bostonissa. Jatkettiin half-butterflyguardista erinäisiä tekniikoita guardin ohittamisen estämiseksi.

Hauiksesta kiinni ja työnnetään pää toisella kädellä lattiaan.

Edellisella kerralla opittu pyörähdys alle, kun toinen painaa polvesta. Sisäkäsi työntää ranteesta ja ulkokäsi vetää lavasta samalla, kun käännytään northsouthin kautta alle.

Triangeli, jos toinen ui tyhmänä takaisin päin.

Viimeisenä tekniikkana, Inverted armbar, jota en saanut kunnolla toimimaan.
    Sitten drillattiin kyseisestä positiosta ja parini olkapää lähti lethal weapon 1 tyylisesti sijoiltaan. En oikeastaan edes tehnyt mitään olin vain sivusidonnassa päällä ja lähdin siirtymään moounttiin.  Se kuulemma lähtee melkein joka treeneissä - oli silti vähän huono fiilis kaikkien änkyttäessä, että se en ollut minä... noh sitten vaihdoin paria loppu paineihin ja pyörittiin Sonnyn kanssa varmaan parinkymmenen minuutin shakkimatsi. Oli kivaa.

    keskiviikko 13. tammikuuta 2010

    #265 GJJ - Sonny, Royce Gracie Brazilian Jiu Jitsu Boston

    Tänään 9 tunnin "Death by Powerpoint"-session jälkeen suuntasin taksin kohti Bostonin Royce Gracie BJJ:n alajaostoa, jossa viikkotreenejä veti Sonny. Paikka oli kuntosalin aerobicsali, johon levitimme matot porukalla, ennen treenin alkua. Paikalla meitä oli yhteensä kahdeksan.

    Olisin voinut tietenkin mennä jollekkin isolle salille, esim paikalliselle Gracie Barran salille, mutta Sonny oli ainoa, joka vastasi ystävällisesti maileihin vaikutti mukavalta kaverilta - joka paikan päällä varmistui oikeaksi aavistukseksi ja näillä reissuilla ei ole niinkään tarkoitus oppia suuria BJJ salaisuuksia, vaan hakea ennemminkin hyviä muistoja ja tutustua uusiin kavereihin. Kotona voi sitten hinkata hampaat irvessä tekniikkaa.

    Lämmittelyjä ei paljoa tehty ja kaveri tokaisikin, että hän syö mieluummin hampurialaisia ja makaa vastustajan päällä.:)

    Tekniikkana tehtiin aika perusjuttuja guardista. Suoraa käsilukkoa, otettiin selkää ja amerikanaa sivulta. Lopuksi sparrattiin. Itse olin aikamoisessa jetlagissa, kun kello oli Suomessa noin 3 yöllä, mutta painit meni vallan mainiosti ja opin mainion vastaliikkeen, kun kaveri on tulossa ohi cross-passillä ja pitää polven kohdalta jalkaasi maassa, niin työnnetään ulkopuolen kädellä kaverin kättä jalan mukana ja pyörähdetään northsouthin kautta, jolloin kaveri sweeppautuu yli.

    Oli jännä painia, kun näillä oli tapana ohittaa alhaalta - vaikutti tosin aika uudelta jutulta heille, että minä nousin aina ylös ja ohitin ylhäältä. :) PItäisi suomessakin harrastaa oppilasrotaatiota, niin tulisi vaihtelua vastustajien tyyleihin.

    Mukavaa ja rentoa painia ja kivaa porukka.

    lauantai 9. tammikuuta 2010

    Huomenna aamulla kohti Bostonia..

    Pakkailen laukkua, koska aamulla klo 8 lähtee kone Lontoon ja NEw Yorkin kautta Bostoniin (olen erittäin ihmeissäni, jos laukkuni saapuvat samaan aikaan kuin minä).

    Olen laittanut mailia muutamaan BJJ kouluun ja sain vastauksen Roger Gracien (sivuhaara) Gracie Jiu Jitsu koulusta joka toimii käsittääkseni, jonkin urheilukeskuksen yhteydessä. Pakkaan varmuudeksi Gi:n mukaan, jos pääsen jonain iltana painimaan. Heillä on vuorot 8-10, joten voi olla hyvät mahdollisuudet.

    Bostonissa olisi myös Sityodtong, mutta siellä on vain NoGi tunteja ja ne ovat niin aikaisin, että olen vielä töissä. Olisi ollut hauskaa käydä kurittamassa Kenny Floriania (joka ei vissiin, kyllä enää siellä treenaa). :)

    tiistai 5. tammikuuta 2010

    Genki Sudo dokumentti

    Sinäänsä of topic, kun mennään vapaaottelun puolelle, mutta tässä mielenkiintoinen dokumentti Genki Sudosta, jolla oli ehkä MMA:n hienoimmat "entrancet" ja muutenkin erittäin mielenkiintoinen ottelija ja henkilö:









    Kahden viikon treenitauko

    Eilen tuli lisää mustetta käteen ja viikonloppuna joudun viikoksi työmatkalle Bostoniin. Pitää vielä yrittää metsästää BJJ salia Bostonista, mutta viikkoaikataulu näyttää pahasti siltä, että siellä ei paljon muuta tehdä kuin istutaan seminaariluennoilla. Onneksi Hotellissa on sentään kuntosali ja kotona voi heilutella kahvakuulaa + astangajoogata.

    Hieno Lucas Lepri HighLight Video

    sunnuntai 3. tammikuuta 2010

    #264 BJJ - sparritunti Samin kanssa.

    Sparrattiin tunti Samin kanssa... Hip Bump counteri tuli kokeiltua ja näytti toimivankin. Drillailtiin muutama kerta spiderguard sweeppiä ja muuten painittiin.

    lauantai 2. tammikuuta 2010

    #263 BJJ - sparritunti Jessen kanssa

    Rentoa sparrailua Jessen kanssa. Oli kivaa ja Lucion opit alkoivat vähän iskostua.... Jessellä meni muutama sekunti kauemmin ohittaessa... hehe.

    perjantai 1. tammikuuta 2010

    #262 BJJ - Lucio yksityistunti

    Käytiin Lucion kanssa läpi guardin ohitusta. Muistettavaa ja huomioita:

    1. Älä laita käsimaahan guardissa vaikka kaveri vetäisikin posturen alas
    2. Cross pass; käsi haltuun, sitten vasta ohi. Jos meinaa mennä "pitkäksi" niin ulkokautta reverce sivusidontaan, mutta älä päästä kättä ennenkuin positio on turvattu.
    3. Jos kaveri ei anna cross passia, niin kämmenellä jalka taakse ja ohi. Älä pudottaudu halguardiin.

    Keith Ovenin nilkkalukkovideo