keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Triangleli setuppeja guardista

Tässä itse DeLaRivan näyttämänä muutama suhteellisen yksinkertainen triangelisetuppi.

Takedowns for BJJ - Week 1

Ed Solis on pitkän linjan painija, joka treenaa myös BJJ:tä ja on aloittanut "Alasvientejä BJJ:lle" Youtube videosarjan. Tässä ensimmäinen osa.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

#461 Pankration :D

Tänään vedettiin pojan kanssa "nurmikkopainia" palmun alla. Nuori mies on treenannut Hipkossa TKD:tä viisi vuotta ja BJJ:tä vajaa neljä, painaa 65 kiloa ja on vajaa 170 cm pitkä, joten siinä alkaa olla isällä pitelemistä. Kahdenkymmenen kilon painoetu auttaa onneksi vielä, mutta en kyllä haluaisi ottaa niitä potkuja nytkään täydellä vauhdilla vastaan. Nyt vain merkkailtiin ja pidettiin hauskaa. Itse nappasin yhden mainion armdragin selkään ja siitä alas ja poika heitti minut lonkkaheitolla niin että tanner tömisi.

Kivaa oli... :)

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Ed O'Neill vierailee Gracie Academyssä

Ed O'Neill 65v (aka Al Bundy) aloitti BJJ:n 17 vuotta sitten ja sai mustan vyön viime vuonna. Videolla hän kertoo "ensimmäisestä kerrastaan".

torstai 23. kesäkuuta 2011

Ohjelmaa vapaatreeneille...

Itse olen palmun alla palauttelemassa kroppaa tästä kaudesta (voi olla, että joutuu nurmikolla vähän pojan kanssa drillailla + tuo GB Marbella on tuossa vieressä..:)), mutta niille jotka eivät malta olla hetkeäkään treenaamatta muistuksena, että täältä löytyy muutamia seminaarivideokokonaisuuksia, mistä voi ottaa ideoita vapaatreeniin.

Linkki videioihin....

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

#460 BJJ - Marko

Kauden viimeiset treenit. Lämmiteltiin ja tehtiin gaziljoona vatsalihasta. Sitten sparrattiin, ensin positiopainia, sitten silmät kiinni lopetuksilla, sitten kädet nyrkissä (ei grippejä) ja lopuksi tavallista sparria.

Vähän kateissa taas sparri ja jouduin turvautumaan viimeisellä minuutilla suoriin nilkkalukkoihin. Ne napsahtelivat ihan kivasti tänään kohdalleen, paitsi sokkona ja Markon kanssa, joka tuntuu olevan immuuni nilkkalukoille. :)

Hyvää kesää kaikille. Huomenna lähden reissuun neljäksi viikoksi, mutta olen hamstrannut hyviä videoita, jotka tulee ajastetusti blogiin loman ajan... eli tekniikka yms. videoita voi käydä kurkkimassa täällä muutaman päivän välein. Otan myös puvun mukaan reissuun ja varmaan jossain välissä päivitän blogia kokemuksista Gracie Barra Marbellasta.

ps. Hipkossa jatkuu ensiviikolla vapaa treenit, jossa voi käydä treenailemassa ja kesäaikataulut voi käydä kurkkaamassa täällä.

Astanga-joogaa kaipaavat, voivat käydä Moolassa, jonka kesäaikataulut löytyvät täältä..

Islantilaisen mustavyön Gunnar Nelsonin haastattelu...

BJJ-Klubin uusi aika 10:30-12:00

Sain tänään Timolta OK:n uudelle ajalle ja alla oleva tuloskin oli vuorokaudessa 15-0, joten Heinäkuun lopussa 23. päivä jatkamme sitten uudella ajalla.

Alkusyksyn ohjelmana käydään Caio Terran Half Guard DVD läpi.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

BJJ-Klubi Syksyllä...

Vaikuttaa siltä, että Miisa ei enää syksyllä vedä vakituisesti joogaa Hipkossa, vaan keskittyy oman salinsa ( Moola ) hoitamiseen ja siellä ohjaamiseen. Joten selvittelen mahdollisuutta pitää BJJ-Klubi vähän järkevämpään aikaan. Nykyinen aika katkaisee minusta koko päivän, joten klubia voisi pitää esim vähän aikaisemmin...

Ruksikaa alle, kumpi olisi parempi tai vaihtoehtoisesti kommentteisin/sähköpostiin voi laittaa eriäviä mielipiteitä.





ps. Lähden torstaina reissuun, joten Klubi on seuraavan kerran heinäkuun 23....

Ristikuristus mountista... erittäin hyvä video

BJJ Weeklyssä taas erittäin hyvä video...

Lomalle...

Torstaina lähdetään perheen kanssa neljäksi viikoksi reissuun ja oli tarkoitus pitää treenitaukoa BJJ:stä ja vain joogailla ja käydä puntilla, mutta sitten tuli tämä:

http://www.gbmarbella.com/

Noin kolmen kilometrin päässä paikasta missä asumme.... kroppa kyllä huutaa taukoa, mutta taidan kuitenkin ottaa puvun mukaan, jos sitä vähän kävisi pyörimässä.. :)

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Graciet tekevät käytännön jäynän... heheh. :D

#459 BJJ - Jesse

Lämmiteltiin perustekniikalla ja sitten tehtäväsparrina halfguard ohituksia - eli alta sweeppi tai lopetus ja päältä ohitus tai lopetus. Oli taas hullun hauskaa - välillä kunnon catch hippaa, kun metsästettiin jalkalukkoja mitä erikoisemmista paikoista.

lauantai 18. kesäkuuta 2011

#458 BJJ-Klubi

Kertailtiin viime viikonlopun tekniikat, jotta saatiin toistoja ja sitten tehtäväsparrina kyseisiä sweeppejä, niin että on gripit kiinni. Tuo on kyllä hyvä combo tekniikoita - todella vaikea puolustaa, kun kaveri on saanut gripit kiinni.

+ Astanga-jooga

perjantai 17. kesäkuuta 2011

royler gracie vs ricardo de la riva vuonna 1986

#457 BJJ - Marko

Lämmiteltiin ja Marko opetti lämmittelyissä hienon valetudo lyöntipotku kombon ja perään vielä sama polvipotkulla. Awesome - Bring it on!

Tekniikkana Roleta-Guardista perussweepit kertauksena, omoplata ja triangeli ja lopuksi Pe De Pano sweeppi.

Tässä huima Terere vs. Pe De Pano ottelu, missä Roleta-guardia vilahtelee monessa kohtaa...



Sparrit otin rennolla otteella, kun minulla oli aika lailla painoetua. Roleta-tuntui ihan mielenkiintoiselta ja sain kaivettua yhden triangelin ja yhden sweepin.

Jäin lopuksi vielä Villen kanssa hinkkaamaan halfguardia tehtäväsparrina ja koitin hakea lähiaikoina treenaamiaini tekniikoita. Huomiona, oli että grippi/posturetappelu oli taas kaiken A ja O. Jos ehdin saamaan alusta gripit ja/tai posturen kohdilleen, niin sweepit lähti ihan ok, mutta Jos Ville pääsi smashaamaan selkäni maahan, niin homma meni vaikeaksi. Lisää tehtävä sparria, niin eiköhän tuo halfguard ala luistamaan paremmin.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Jean Jacques Machado saa Punamustan vyön Rickson Gracielta.

...

#456 BJJ - Jesse

Katseltiin palomiehen pyörää alasvientinä (olinkin aina halunnut oppia sen ja ei ole ennen tullut kokeiltua) ja mattotekniikkana halfguardin ohitusta olkapää smashillä ja cross passillä.

Painit vapaavalintaisesta positiosta ja aloitin kaikki kolme erää alta halfguardista, kun halusin kokeilla noita Caio Terran juttuja mitä on tulle sunnuntaina drillattua ja videolta katsottua... ei mennyt kovin putkeen. Kaverit lipsahtelivat halfguardista ohi ja sitten sai palauttaa hiki hatussa. Oli taas kunnon tuulimyllyjä vastaan tappelemisfiilis...

Treenien päätteeksi jäin vielä Samin kanssa tehtäväsparraamaan halfguardia ja vihdoin alkoi näkymään valoa tunnelissa. Avaimena "menestykseen" oli hyökkäysten ketjutus/kaverin jatkuva horjuttaminen. Liian usein tulee vain väkisin punnerrettua "tunnelinäöllä" samaa tekniikkaa. Kun sai gripit kiinnin, niin halguard saksi sweeppi / klassika yhdistelmä toimi hienosti neljännellä, kun heijasi sweeppejä puolelta toiselle, niin lopulta Sami meni nurin saksisweepin suuntaan. Sama periaate toimi, kun Sami sweeppasi minut Anssi-sweepillä - jatkuvat horjutus päällä, niin en päässyt aloittamaan puolustusta.

Caio Terra Seminaari Alkuvuodesta 2012?

Tulisitko Caio Terra viikonloppuseminaariin, jos se maksaisi 100-150e ja osallistuja määrä pidettäisiin maksimi 40-50:ssä. Hinta voisi olla muutaman kympin halvempi, jos sali annettaisiin tulla tupaten täyteen, mutta silloin se alkaa jo haitata treenaamista.





Jos jollain muulla koululla on kiinnostusta ottaa Terra pariksi päiväksi, jotta saataisiin lentolippukuluja jaettua, niin ottakaa minuun yhteyttä.

Caio Terrasta lisää täällä. 

tiistai 14. kesäkuuta 2011

#455 BJJ - Timo

Tekniikkana tänään syvään halfguardiin vetämistä ja siitä sweeppejä. Ensimmäisenä outside nillkahookilla selän otto. Toisena double under lapel grip ja sweepillä kaveri selälleen. Kädet ovat valmiiksi jo mahtipaikalla, joten siitä samantein "hätäsektio" ja omavalintainen hyökkäys selästä. Kolmantena selän otto kaulusotto ja "peppipitkätossu".

Painin Samin, Massen ja Timon kanssa sangen rentoa ja liikkuvaa tekniikkapainia, kivaa oli. 

Rannelukko sivusidonnasta.

Enpä tiedä.... luulisi että tuosta (jos ei ole ihan unessa) pääseen siltaamalla/scramblaamalla karkuun, kunhan ei päästä tilannetta aivan tuonne loppuun... Aika ninja kuitenkin, jos tuo toimii. Pitää kokeilla, jos osuu tilaisuus kohdalle.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

BJJ Center on tehnyt komean promovideon.

#454 BJJ-Klubi - Kristian

Lämmiteltiin ja lähdettiin käymään läpi Caio Terran 111 Half Guard Technique DVD:n Halfguard Scissor osion kolme ensimmäistä tekniikkaa.

Käytiin läpi saksisweeppi halfguarista, rollover sweeppi, jos kaveri vastustaa saksisweeppiä ja sitten halfguardista x-guardiin ja siitä teknisen ylösnousun kautta päälle, jos kaveri postaa jalan tueksi ja estää sweeppaamisen.

Lopuksi sparrattiin tehtäväsparria halfguardista. Hyvin tuli huomattua grippitaistelun tärkeyden, jos kaveri sai gripit kohdalleen, niin se oli menoa. Sparrin jälkeen astangajoogattiin ja nyt UFC 131, ruokaa ja lepoa.

lauantai 11. kesäkuuta 2011

#453 BJJ Seminaari - Jesse

Tänään oli kolmen tunnin seminaari. Päivä alkoi mainiosti, kun totesin että gi-huosut olivat jääneet kotiin. Vesalla oli onneksi kaksi pukua mukana ja ystävällisesti lainasi A3 Tatami Estilo housut. (jotka on muuten yhdet parhaimmista housuista mitän olen käyttänyt) Kiitos Vesa.

Ensimmäisessä osassa katsottiin suljetun guardin pitämistä, posturen rikkomista ja siitä perushyökkäyksiä.

Seuraavaksi ohitettiin guardia Mendes-veljestyylillä ja otettiin selkä, selän pitämistä ja siitä hyökkäyksiä.

Lopuksi sparrailin Mikan kanssa jonkin aikaa. Mika otti todella hyvin selän monesta kohtaa, itsellä ei oikein toiminut kuin single leg sweepit. Käytiin läpi myös kimuran käyttöä, kun kaveri ohittaa - hyviä juttuja.

Seminaarin jälkeen saunottiin ja istuttiin Hipkon pihalla auringon laskuun, josta "nuoriso" jatkoi keskustaan ja minä kotiin palautumaan, jotta jaksaa taas huomenna vääntäytyä tatamille.

Mainio päivä...

Ei mitään lisättävää...

perjantai 10. kesäkuuta 2011

BJJ- Seminaari ja illanviettoa huomenna Hipkossa...

11.6 klo 14:00 ->

Hipkon Kontulan salilla Sirrikuja 2 00940 Helsinki

Seminaarin opettajana toimii Jesse Malmberg ruskea vyö+3.

Seminaari jakautuu kolmeen osaan.
Passing the guard
Back control
Guard


Seminaarin jälkeen on sauna lämmin ja mahdollisuus grillata pihalla yhdessä ennen kesän alkua.

Hinta 30 euroa, kesto 4 tuntia + vapaaehtoiset sparrit päälle

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

#452 BJJ - Timo

Vedin alkulämmöt, kun Timo oli jäänyt ruuhkaan jumiin. Tekniikkana oli deephalfguard sweeppejä. Ensimmäisen perus sweeppi ja selän otto, seuraavana Anssi-sweeppi ja siitä variaatio, jos kaveri puolustaa laittamalla painoa eteen. Sitten sparrattiin.

Itä-Helsingin perskuristaja Harri istui taas naamani päällä (kuten tavallista) ja vei minua muutenkin kuin pässiä narussa. Toisaalta jotenkin hemmetin hienoa katsoa (ja tuntea), miten Harri vain tulee paineella perustekniikoilla läpi puolustuksen, ilman että saan tilaa puolustaa. Tulee vaan typerä olo ja taas voisi mennä harrastamaan vaikka Yellow Bamboota, jotta voisi kuvitella että on kovin hurja ja vaarallinen.

Seuraavassa erässä sitten juoksin Mikaa karkuun lähes koko erän selviten hilkulla mm. kahdesta bow and arrowista, kunnes 30s ennen sain reversalin päälle ja guardista ohi Cobra Kaissa oppimallani ohituksella.

Treenien jälkeen jäätin vielä Mikan kanssa ihmettelemään crosspassin puolustuksia ja Mika näytti minulle muutaman todella hyvän tekniikan. Katsottiin myös deephalfguard anssisweepin puolustusta vastaan selän ottoa, joka myös oli erittäin toimivan oloinen. Tässä raakavideo, missä mutustelen kyseistä tekniikkaa.



Lopuksi otettiin Mikan kanssa vielä tehtäväsparria halfguardista - Oli kivaa ja Mikalla on kyllä hienoa tekniikkaa. Kivaa painia.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

#451 BJJ - Jesse

Halvatunmoinen ruuhka ja myöhästyin alkulämmöistä, joten jouduin heiluttelemaan lämmöt päälle keskenäni. Tekniikkana katsottiin smashpass:n puolustusta - pari perustekniikkaa ja muutama mallia ufo.

Lopuksi painittiin kaksi erää. Ensimmäinen meni kokeillessa juttuja liikkuvan kaverin kanssa, jolle minulla oli painoetuakin varmaan 15kg. Toinen erä olikin sitten pelkään puolustusta alta. Lähdettiin smashpass asennosta ja ajatus oli jossain ihan muualla, kun aloitettiin. Päivän puolustukset eivät edes tulleet mieleen ja kaveri oli ohi alta valonovan. Loppu erä olikin sitten pelkkää puolustusta alta.

Huomiot toisesta erästä. kaverilla oli todella hyvä paineenkäyttö ja en hakenut tarpeeksi aktiivisesti underhookkeja halfguardista. Olin myöskin aivan liikaa selälläni, enkä lähtenyt hakemaan kulmaa, jotta saisin peliä vähän auki. Sain kuitenkin pidettyä kyynerpäät sisällä, joten postuura oli aika ok ja selvisin erän. -> aktiivisempaa pakenemista.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Toinen triangelivideo...

DirtyRancher BJJForums:lta (Thanks Dirty) laittoi tuonne alempaan triangelivideon kommentteihin toisen hyvän videon siitä miten triangeli tehdään iso kaveria vastaan ja estetään stackaaminen.

#450 BJJ Klubi - Kristian

Lämmiteltiin ja katsottiin perusgiljotiinin perusteita ja sitä mistä sen pystyy "ottamaan" - Halfguard, guard ja havainnoitiin miten giljotiini on "menetetty" kaverin päästessä vastapuolelle sivusidontaan. Sitten drillattiin, niin että kaveri nappaili giljotiinejä ja itse reagoitiin saman tein "loikkaamalla" vastapuolelle.

Tekniikoina käytiin arm in ja tavallinen giljotiin ja pari puolustusta niihin plus bonarina von fluke kuristus giljotiinin puolustuksesta.

Sparrina otettiin normisparrina, mutta niin että ainoa hyökkäys oli giljotiini.... tai näin oli tarkoitus, kunnes paukapäänä nappasin refleksinä americanan alta, kun osui paikalle. Hävettää vieläkin.... :I

Nyt loppuilta meneekin sitten katsellessa BJJ Wordsejä Budovideosin tarjoamasta streamista :) Caio Terra on ollut aika jäätävä... Alliancen ja Atoksen kaveritkin ovat tapansa mukaan liekeissä - huimaa katsottavaa.

Tämän päivän streami maksaa 10 dollaria ja finaalit ovat vielä edessä ;)

http://online.budovideos.com/

lauantai 4. kesäkuuta 2011

BJJ-Klubi huomenna...

Huomenna paetaan giljotiiniä pystystä ja maasta... seuraavat kaksi viikonloppua kertaillaan Gracie Combativesin tekniikat ja sitten menen makaamaan palmun alle neljäksi viikoksi (...ja joogaan ja nostan rennosti rautaa = kehon palauttelua)

perjantai 3. kesäkuuta 2011

#449 BBJ - Kristian

Tänään oli vapaapäivä töistä, joten pääsi päivällä treenaamaan. Saatiin hyvä viiden porukka kasaan ja lämmiteltiing pcerus raajojen heilutteluilla, guardin avaus plus ohituksilla, käsilukoilla ja sweepeillä.

Tekniikkana katsottiin suljetusta guardista siirtyminen single leg guardiin ja siitä Roll Under- ja lapel pull sweeppi.

Sparrattiin tehtävä sparrina guardin ohituksia ja lopuksi yksi erä lopetukseen ilman kelloa.

Dimitri näytti hienon Anaconda kuristuksen kilpparista kaulusotteilla.. 

torstai 2. kesäkuuta 2011

Viikon motivaatiovideo...

Tässä hehkutetaan pyörällä ajamisen oppimista, mutta samalla asenteella vaan harjoittelemaan jiujitsua...

I feel happy of my self... kuvaa hyvin fiilistä (lähes) joka treenin jälkeen - tämä kaveri osaa vain ilmaista sen paremmin kuin minä... :)



Miten estää stakkaaminen triangelissa..

Tämä on sama tapa tehdä triangeli, kuin gracie combativesissa opetetaan - kulman sijasta otetaan etäisyyttä kaveriin, niin että kaverin leuka on nivusten tasalla:

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Uusi video Lucion sivuilla

www.luciolinhares.com video archives

#448 BJJ - Jesse

Hyvä peruslämmittely ja tekniikkana saksi-sweeppi ja sen variaatioita. Lopuksi painittiin 5 x 5 min.

Päivän huomioita: Jostain selkäytimestä tuli 2008 Alex Monsalven opettama "sweeppi", kun olet joutunut kilppariin ja kaveri on etupuolella. Puskin pääni jalkojen välistä ja nousin ylös, niin että kaveri roikkuu väärinpäin selässäni reidet minun olkapäillä, siitä sitten voi valita kummalle puolella sweeppaa. Löysin arkistosta videonkin missä Alex opettaa tekniikan, mutta minulla ei ole Alexin lupaa julkaista sitä... :(