keskiviikko 31. joulukuuta 2008

#147 BJJ - Virtuaali Lucio

Vapaatreenit Metsälässä ja katsottiin porukalla Lucion Halfguard videosta kaksi ensimmäistä sweeppiä ja treenattiin niitä. Sitten sparrattiin vastuksina Marko, Peter, se S4 Dinosaurus-Sweeppaaja.

Päivän saldo.. plussat ja miinukset...

+neljä onnistunutta halfguard sweeppiä
+yksi onnistunut sweeppi "sit up guardista". Se Timon opettama käden syöttö ja allepyörähdys.
+Halguard päältä, kauluskuristus setup, joka jäi vajaaksi liian matalan otteen takia.
+pari onnistunutta running escapea (Saulo) sivusidonnasta.

-taputin neljä tai viisi kertaa kimuraan hakiessa noita HalfGuard sweeppejä.
-nousin kerran triangeliin sweepistä - luulin jo osaavani varoa tuota.. höh.

Opittavaa:
  • Pitää oppia laittamaan käsi suojaan, kun menee syvälle alle halfguardissa, nyt on liian helppoa ottaa minulta se Kimura.
  • Syvempi ote halfguard kauluskuristukseen, setup menee jo aika hyvin. Lisää perään Brabo, jos ei tahdo onnistua.
  • Sweepin jälkeen sivusidonnan yms. varmistaminen.
  • Sivusidonnasta pakeneminen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tällä taputtelun määrällä, minusta on tulossa parempi rumpali kuin jiujitsu pelaaja... onhan sekin jotain... :D

tiistai 30. joulukuuta 2008

BJJ Junnut - Treeni-frame ver. 2

Lämmittely - noin 10 min, BJJ:tä tukevaa ja pelejä huvitukseksi ja liian energian poistamiseksi...

Lämmitelyssä lopuksi käy läpi päivän posture ja otetaan minuutin erät sen pitämistä.


Treeni:

3 i's -> Introduction, Isolation, Integration

i#1: Konseptin / Tekniikan esittely:

  1. Use little to no resistance when introducing the move.
  2. Encourage verbal communication between training partners.
  3. Make sure the movement can be done properly without resistance before proceeding to the drill stage, which always incorporates resistance.
  4. Stick the fundamentals of the delivery system being taught.
  5. Introduce the movements in the order in which they occur in an Alive roll.
  6. Remember the habits you want your students to develop, and emphasize these points by organizing the order in which you introduce the material, and the amount of time you spend on each piece.
  7. Don’t create problems for your students before they arise naturally on the mat.
  8. Observe and listen to the conversations on the mat to make sure everyone is getting it.
  9. End with a question and answer period for anyone who still may have a question about the material you just introduced.

i#2 Konseptin / Tekniikan "eristäminen":

Drilli tyyppejä jotka auttavat eristämään harjoiteltavan asian:

  1. Objective - Esim. Ohita guardi
  2. Eristäminen - Ohita guardi käyttämällä Toreador-ohitusta
  3. Call Out - Edellisten yhdistelmä, missä ohjaaja huutaa/käskee käytettävän tekniikan samalla kun yritetään ohittaa.
Huomioita:

  • Make sure everyone is using progressive resistance. Conversation about this topic, designating the coach for the round, and matching people up can all help facilitate this.
  • Keep everyone working throughout the round. The time for conversations and questions is now over. Everyone can evaluate the movements and ask questions again after the drill period has ended.
  • As a coach one of your top priorities is the safety of the people on your mat. So keep your eyes and ears open, and pay attention to what is occurring during the drills.

i#3 Tekeniikan / konseptin integroiminen

  1. Give time at the end of the class for the students to roll, or spar.
  2. Use this period to put the material you worked in class back into the context of the overall game you are playing. And take the time to go through that context.
  3. Leave a short period at the end of class for a general question and answer period where students feel free to ask any questions they may have. And encourage critical thinking, and problem solving.

Lähde: Matt Thorton - Aliveness

lauantai 27. joulukuuta 2008

#146 BJJ - Jesse Yksityis"tunti"

Lämmiteltiin ja sitten käytiin läpi guardiani päältä ja alta ja pähkittiin mikä mättää. Ympättiin helikopterisweeppi avoimeen guardiin ja katsottiin grippejä ja periaatteita yleenä.

Päältä katsottiin ohituksia ja todettiin, että keskityn smashi ohitukseen ja tai sitten työnnän kaverin jalan ja otan halfguardin päältä ja siitä sitten lopettamaan tai ohi.

Lisättiin ohituspeliin, perääntyminen avoimesta guardista, jotta saa tilanteen nollattua ja katsottiin "hapkido-askelluksen" käyttöä eritilanteista.

Sitten painittiin guardista ensin niin, että olin päällä ja sitten alla. Jesse antoi sopivasti vastusta, niin että ei tullut pahamieli, että ei osaa mitään, mutta ei ollut liian helppoa. Kohokohtia oli onnistunut helikopterisweeppi. Kun pyörittiin jalkalukon kanssa, jota en tajunnut/ehtinyt kiristämään tarpeeksi. Demian Maia:n HalfGuard attacksistä bongattu kauluskuristuksen haku päältä, jossa paketin pyörähtessä päädyin alle - pidin otteen ja tuli mieleen Timon opettama baseball kuristus sivusidonnasta ja sain samalla lantioliikkeella tilaa niin että sain kuristuksen kiristettyä.

Oli älyttömän kivaa, Jessen kanssa on hauskaa painia.

lauantai 20. joulukuuta 2008

#T15 BJJ Junnut - Kristian

Lämmiteltiin nallepiirillä ja sitten kettutyttöjä.

"Tekniikkana" perus-posturet sivusidonnassa alla, mountissa alla ja kun kaveri on selässä hooksit kiinni. Eli käytiin läpi missä käsiä on hyvä pitää - kyynerpäät sisällä jne. ja miten estetään kuristuksia yms yms. Sitten sparrattiin minuutin eriä kyseisistä positiosta, niin että kaveri yritti lopettaa ja alla olija ei saa paeta vaan tarkoitus oli pitää posturea ja selvitä minuutti hengissä, jotta opitaan olla heiluttelematta käsiä yms.

Sitten sparrattiin normaalisparria kolme 5 min erää. Lopuksi jaoin kaikille GamePlan pohjan ja selitin mistä siinä on kysymys. + tähdensin että se on täysin vapaaehtoinen, ettei tule kotiläksy-fiilis.

Junnu BJJ Gameplan

torstai 18. joulukuuta 2008

#148 BJJ - Timo

Tulin vähän myöhässä ja lämmittelin itse. Sitten tehtiin erittäin hyviä pakenemisia alta, joissa yhtenevänä tekijänä oli vastakkaisen jalan nyppääminen kädellä ja vetäminen halfguardiin. Täydentää mainiosti HalfGuard-tutkimuksiani... :) Sama tekniikka löytyy Mike Fowlering GamePlan videolta, joten en kirjoita sitä tähän. 

Painit:

Pystystä (v2): Kaveri piti hyvin guardia ja sain tehdä tosissaan töitä, että sai jotain aikaiseksi. seuraavat keskittymisen aiheet ovat guardpass ja hyökkäykset selästä. Kaveri sweeppasi kerran minut hienosti saksi sweepillä - propsit, mutta lopulta pääsin ohi sivusidontaan, siitä reverse sivusidontaan ja siitä Kimura. 

Pyysin, että saan lähteä alta sivusidonnasta (S2): Meni aika pitkään, mutta lopulta sain vedettyä halfguardiin ja siitä etukautta sweeppi, mutta jäin taas halaamaan jalkaa ja loppu menikin siinä tapellessa. Pitää pähkiä siihen ratkaisu - todennäköisesti pitää vain jatkaa sweepistä nopeammin sivusidontaan, nyt jää ihmettelemään sweepin onnistumista ja sitten kaveri pysäyttää etenemisen. 

torstai 11. joulukuuta 2008

#147 BJJ - Timo

Käännyttiin kilppariin ja vedettiin guardiin... ja painittiin ja sain pataan kaikilta paitsi polvivammaiselta valkovöiseltä jolta oli kunto loppu. Ei mene vahvasti...  

tiistai 9. joulukuuta 2008

#146 BJJ - Timo

Lämmiteltiin itse - pitää vain piiskata itsensä lämmittelemään kunnolla vaikka olisi siitä itse vastuussa. Kylmänä on kurjaan vääntää...

Tekniikkana sweeppejä sitting guardista.

  1. Pidetään kaveria guardissa. Kaveri lähtee nousemaan ylös ja pidetään hihasta kiinni. Otetaan edemmästä jalasta kiinni kantapään takaa ja avataan guardi ja työnnetään kaveri toinen jalka reidestä taakse. Hihalla oleva käsi syöttää käden reiden takaa kiertävälle kädelle. Pyörähdetään jalkojen väliin ja otetaan "kauha"-otteella polvitaipeesta kiinni ja sweepataan kaveri hihasti kiinni olevan käden suuntaan (yläviistoon).
  2. Jos kaveri työntää polvella syliin, niin katkaravutetaan hieman tilaa, jotta voidaan laittaa jalan ympärillä oleva jalka hookiksi nilkan eteen ja sweepataan samaan suuntaan.
Painit - Meitä oli vain kolme painikuntoista, joten vedettiin 3 minuutin eriä ja vaihdetiin ukkoa. Tarkoitukseni oli hakea Halfguard sweeppejä:

  1. (v) Olipas taas vaikeaa. Vedin halfguardiin ja räpeltämisen jälkeen sain rujon halfguard sweepin, mutta en saanut kaveria selälleen. Jonkin aikaa räpellettyäni pääsin mounttiin, mutta en saanut siitä mitään aikaiseksi. Kaveri teki hyvän knee elbow escapen (huoh) ja olin taas guardissa. Tein rätti avauksen ja muistaakseni pääsin sivusidontaan. Aika loppui ja __tutti.
  2. Jatkui saman tien (v2) kanssa. Olen tavallisesti pyörittänyt kaveri vasurilla, mutta nyt oli työn ja tuskan takana, että selvisin taputtamatta. Hävisin varmaan pisteillä. Sain vissiin yhdet sweeppi pisteet ja yhden ohituksen, mutta kaveri oli mountissa jne. iso huoh...
  3. Jatkettiin ensimmäisen kaverin kanssa. Vedin guardiin ja lähdin hakemaan kauluskuristusta. Timo kielsi (heh), kun piti tehdä sweeppi. Yritin vähän puolitosissaan, kun en ole koskaan saanut sweeppejä guardista oikein toimimaan ja kaveri olisi lähtenyt jos olisin pitänyt kunnolla kädestä kiinni. Nyt pääsi postaamaan ja olin niin yllättynyt, että sehän meinasi toimia, että en ehtinyt vetää triangeliakaan. Lähden vetämään omoplataa, mutta olin turhan hidas ja kaveri hyppäsi puoliksi ylitseni ja en saanut sitä tehtyä. Kaveri päätyi sivusidontaan ja taas vitutti (anteeksi). Shrimppasin ja koska minulla oli underhook pääsin selkään ja laitoin body triangelin. En saanut mitään aikaiseeksi (olipa yllätys) ja sitten aika loppuikin.
  4. Painittiin kai tuossa välissä pari muutakin erää, mutta en muista ykstyiskohtia. Pääasiassa ne meni niin, että jouduin tehdä ihan tolkuttomasti töitä, että sain mitään aikaiseksi ja lopettamisetkin oli aika kaukana ja kaverit saivat minut huonoihin paikkoihin joista sitten sai pyngertää takaisin.
Pitkä ja ylämäkinen on äijän tie, mutta mikäs tässä laahustaessa.... :)

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

#145 BJJ - Lucio Closed Guard seminaari

Tehtiin kaksi sweeppiä vastauksena siihen kun kaveri avaa guardia... olen liian loppu kirjoittaakseni mitään.

Painit:

Joku (S2) Lähdettiin taas guardista. Olin päällä ja meni varmaan 5 minuuttia, siten jäin triangeliin ja puolustus meni mallikkaasti (kannatti youtubettaa eilen illalla). Pääsin takaisin guardiin, yritin ohittaa, mutta en päässyt. Lopuksi sai sweepattua.

Alle. Rimpuilin jonkin aikaa ja sitten se tuli ohi. höh. Töitä riittää...


Joku (V). Minä ensin alla. Kuristin suoraan (estima) kauluskuristuksella. Minä päälle; Menin ohi matalalla ohituksella. Kesti noin minuutin yhteensä molemmat erät. Vähän nolottaa tylyttäminen, mutta harmitti tuo jatkuva häviäminen.

Joku erittäin nopea ja tekninen (V): Sama kaveri joka rubberguarditti minua eilen, vei minua kuin märkää rättiä tänään. Ei siitä sen enempää. Vähän lohduttaa, että se sai sinisen treenin loputtua.

Huomenna on pakko levätä. alkaa taas paikat disintegroitumaan tällä tahdilla.... :(

lauantai 6. joulukuuta 2008

#144 BJJ - Lucio Closed Guard seminaari

Lämmiteltiin ja käytiin läpi:

Bump sweep
Swing Sweep
ja se sama versio mitä käytiin Timon aamutunnilla. 

Painit Guardista - ohi tai sweeppi/lopetus.

1. Joku Nogi kaveri: Olin ensin alla. Yritin ensin jotain guardista, mutta olin aika aseeton, kun ei ollut Gi:tä kaverilla. Yritin swing sweeppiä, mutta meni plörinäksi ja kaveri pääsi halfguardiin. Sweet times... menin syvään halfguardiin ja sweeppasin. hehe. 

Seuraavaksi olin päällä. Ohitin Lucion Kontulassa opettamalla matalalla ohituksellä. 

2. Joku (s2). Lähdin päältä. Yritin rätti ohitusta ja käsi pääsi irti räpellettiin muutama minuutti ja kaveri sweeppasi... höh. Siirryin alle otin lähdöstä kauluskuristuksen (Estima style), joka oli aika tiukka, mutta sitten lipesi. Kaveri ohitti "kostoksi" rätti ohituksella. heh. 

3. Joku (V). Olin alla ja päästin halguardiin ja sain vedettyä aivan helmen sweepin suoraan Lucion videolta. Päädyin päälle ja erän olisi pitänyt loppua siihen, mutta kaveri siltasi ja veti takaisin guardiin. Jatkettiin siitä sitten suoraan. Kaveri otta erittäin sähäkän Rubberguardin ja siitä suoraan omoplataan. pyörähdin jä päädyin triangeliin. Se oli hieno kokonaisuus ja en ollut ennen paininut niin notkea kaverin kanssa. Rubberguard oli kuulemma sen lempi juttu. :) Sen huomasi. 

Älyttömän fyysisiä painijoita tuolla Espoon kehähailla, kokoajan tuli vastaanotettua kipua jostain kyynerpäästä tai polvesta. Joutui säätämään omaa painia erilaiseksi.  

perjantai 5. joulukuuta 2008

#T14 BJJ - Kristian

Kertaustunti. 

Käytiin läpi guardin avaus, smash ohitus, Bridge pako mountista. Kauluskuristus, Armbar + pari muuta ja sitten sparrattiin. Sparrasin mukana ja sain mustan silmän, kun polvi tuli silmään.  Hehe. 

torstai 4. joulukuuta 2008

#143 BJJ - Lucio Private-tunti

Hurautin Espoo Kehähaiden salille yksityistunnille Lucion kanssa ja tarkoituksena oli käydä läpi Half Guard juttuja. 

Half Guard

1. 100kg Halfguardista syvän halfguardin hakeminen. Työnnä sisempi käsi kaverin jalan alle valmiiksi koppaamaan halfguardia, ulompi käsi niskan takana kauluksessa ja skuuttaa lantio sisään, niin että "annat" mountin. Kun kaveri painaa polven maahan mountatakseen, älä päästä nilkkaa vapaaksi. Pukkaa polvella kaveria ylöspäin ja vedä sisäkädellä jalan alta itsesi half-guardiin. 

2. Kaveri peruuttaa ja sprawlaa jalkaa taaksepäin niin, että et saa kättä jalan alle. Ulompi käsi syöksyy kolosta ja lähde kääntymään kilppariin. Kaveri postaa ja pyörähdätkin takaisin alle deep hallfguard asentoon. Muista tuoda käsi turvaan ja under hookiksi. 

3. Kun tulet sisäpuolen sweepistä ylös, saman tien sivusidontaan, katse ulkopuolelle!

4. Kun olet syvällä halguardissa pidä päällä ja kädellä vastustajan jalka aisoissa, ettei pääse astumaan pään ympäri.

Kilppari: 

1. Muista guardiin vetäessä liikkua "eteenpäin", ettei kaveri pääse kiertämään. 
2. Two on One ja Randy Courture. 
3. Käsi kainaloon ja sweeppi. Suorista ulkojalka.

tiistai 2. joulukuuta 2008

#142 BJJ - Timo

Lämmiteltiin niin, että tuli varmasti lämmin. :) Paljon alasvientejä, sivusidonnasta irtautumis drilliä jne.

Tekniikkana perussweeppi:

Ota kädestä ja puntista läheltä nilkkaa kiinni. Toinen jalka vastustajan jalan vieressä estämässä postaamista, lantio kääntyy kulmaan ja toinen jalka "lyö" kainaloon aivan kuin tekisi käsilukkoa. Samalla puntissa oleva käsi nostaa vastustajan jalkaa ylös (jalka kevenee sweepin voimasta). Kun sweeppi on lakipisteessä puntilla ollut käsi vaihtaa otteen siihen hihaan mistä toinen käsi piti kiinni ja vetäisee mahdollisen postauksen pois. Pyörähdetään mounttiin pitäen edelleen kädestä kiinni, jolloin käsi menee sopivaan asentoon käsilukolle.

Painit:

Sami (S1): Lähtettiin pystystä ja vedin Samin halfguardiin ja lähdin hakemaan sweeppejä. Koko neljä minuuttia menikin sitten sen rakentamisessa, kunnes juuri ennen kelloa sain sweepattua itseni päälle.

Timo (r2): Lähdin samalla aloituksella ja Timo rannelukotti minut samantien... huoh. :) Lähdettiin uudestaan ja en Timo rikkoi hyvin halfguard pelini ja jouduin puolustustaisteluun. Pakenin kolme kertaa kuristuksesta (timo taisi kyllä antaa vähän tilaa, kun kerran lähdin tekemään pakenemista tekniikalla) ja sitten aika loppuikin.

Timo (s2): Lähdettiin polvilta ja Timo lähti pelaamaan guardia. Pääsin halfguardiin päälle ja siitä polven nitkutus ohituksella sivusidontaan. Käännyin reverse sivusidontaan ja jouduin vähän aikaa tekemään töitä, kunnes avautui hetki päästä mounttiin. Pelasin mounttia vajaan minuutin, hain ezekieliä ja sitten käsilukkoa ja sitten Timo sai sweepattua minut selälleen ja vedin hänet guardiin. Aika loppui.

Oli taas todella kivaa...

WTF?

Mitä helvettiä? Mustavöinen kaveri pistää sinivöisen nukkumaan vaikka kaveri taputtaa. Kevyt hullu?