maanantai 31. tammikuuta 2011

#393 BJJ - Jesse

Olipas todella mainio tunti. Lämmitelyt tekniikalla, Käsilukkoja mountista ja guardista, guardin ohitusta ja liikkumisharjoitteita. Lämmin tuli ja tekniikkaa sai hiottua samalla.

Päivän tekniikkana palautettiin mountista suoraan deep-halfguardiin ja siitä Homer Simpson sweeppi. Sitten katsottiin pari countteria, jos kaveri lähtee nollaamaan deep halfguardia.

Painittiin ensimmäinen 7 minuuttia Harrin ja hauskaa riitti. Mukavan liikkuvaa painia, missä tilanteita riitti, kunnes viime minuuteilla jäin kimuraan. Oli todella kiva erä. Seuraavan erän painin Kristianin kanssa ja hauskaa riitti silloinkin - Pyörittiin pitkin tatamia.

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

#392 BJJ-Klubi + Astangajooga - Kristian

Tänään BJJ-Klubilla klo 14:00 Metsälässä sivusidonnan pitämistä ja mounttiin siirtymistä... lopuksi sparrattiin sivusidonnasta tehtäväsparria. Sparri toi minulle mielenkiintoisen haasteen, kun kaveri sai punnertamalla minut joka kerta sivusidonnasta irti - eli kädet frameksi ja runtua -> kristian lähti - enpä ollut tuommoiseen raan voiman ja tekniikan yhdistelmään törmännyt. Pitää päästä lisää kokeilemaan, jotta keksii avaimet moiseen - jalkalukot ja käsilukot nyt ainakin tulee mieleen.

Lopuksi astangajoogaa - tunnilla alkaa olla ahdasta. :)

perjantai 28. tammikuuta 2011

Shoyoroll asiakaspalvelu

Minussa on "lievää" gi-addiktin vikaa, joka lähti siitä että en millään löytänyt oikean kokoista gi:tä. Lähes kaikissa merkeissä A2 on torsosta sopiva, mutta hihoista liian lyhyt ja A3 taas hihoista sopiva, mutta torsosta iso.

Kävin läpi monta eri gi:tä, joista mikään ei oikein sopinut, kunnes törmäsin Shoyoroll:iin, joka tekee tavallisten kokojen lihäksi A3S (slim) ja A2H (Husky) kokoja. Tilasin kokeeksi A3Slimin  ja puku sopi kuin valettu. Näitä pukuja on sitten kertynytkin jo neljä hyllyyn.

Vanhin on pari vuotta vanha ja on kestänyt hyvin lukuunottamatta ensimmäisenä kuukautena tullutta kauluksen sisällä olevan kumin murtumista - joka ei edes pahemmin haittaa puvun käyttöä. Päätin kuitenkin kirjoittaa siitä Shoyorollille ja vastaus oli, että moinen ei ole normaalia ja he lähettävät minulle uuden puvun.

Shoyoroll tekee jokaista pukumallia pienen määrän, joka myydään Budovideos.com:in kautta yleensä muutamassa minuutissa luppuun. Asiakas palvelusta kertoo paljon myös se, että he antoivat minun valita haluanko samanlaisen kuin minulla jo oli vai haluanko odottaa maaliskuussa tulevaan uuteen malliin.

Tässä vielä Ryan Hall näyttää mallia pyörimisestä Shoyorollin puvussa... :D

Teemu Hämeenlinnasta voitti European Openin Sinivöisten Avoimen!

Hipkossa Nicolinin leirillä meille hienon sweepin opettanut Teemu voitti European Openissa Blue Belt Absoluten. Onneksi olkoon.

Tässä linkit Gracie Magazinen juttuun:

maanantai 24. tammikuuta 2011

perjantai 21. tammikuuta 2011

#391 BJJ - Michelle Nicolini

Hyvät lämmittelyt, Spider-Guard sweeppejä ja sparria. Sweepit eivät oikein lähteneet, sparrissa meni kolme erää ihan putkeen Tepon ja Sepon kanssa hyvät kähinät, mutta sitten tapasin  Miron Delariva guardin, mikä oli vielä vahvistettu sisäpuolen hookki otteella - eli käsi kaappaa delarivan lisäksi sisä kautta kyynertaipeella nilkan ympäri. En saanyt ensimmäisessä erässä millään sitä irti ja Miro sweeppasi hienosti.

Toisessa erässä selvitin "rubikin kuution" ja pääsin ohi ja mounttiin. Päätin yrittää Jesse-tyylistä käsilukkoa missä molemmat kädet niputetaan kasaan, niin että ristin nilkat kauemman käden ojentajan taakse. Turasin, sen niin että Miro pääsi ylös ja vedin guardiin, josta Miro siirtyi hienosti halguardiin. Loppu erä menikin halfguardissa ja guardissa alla.

Kivaa oli ja nyt on kroppa aivan loppu - hyvällä tavalla. Olkapää on lähes normaali ja kylkikään ei pahemmin painiessa nipistele, kunhan ei siltaile.

Huomenna lähden viikoksi työmatkalle Santa Claraan Kaliforniaan. Aikataulu on niin tiukka, että en ehdi siellä kuin hotellin kuntosalille. American Kickboxing Academy olisi siinä lähellä (Josh Koscheck, Cain Valesques... jne.), joten jos jostain ilmestyy aikaa niin käyn katsomassa. En kyllä edes pakkaa Gi:tä mukaan... (mutta saahan niitä sieltä... :))

Tänä sunnuntaina ei siis ole BJJ-Klubia, kun olen reissussa, mutta käykää joogaamassa. ;)

Gracie Magazinen weppisaitilla on artikkeli ensiviikon European Open Championships kisoista ja Michellestä. Jutussa on hienosti Hipkon seminaarikin kuvassa.

http://www.graciemag.com/en/2011/01/michelle-and-kyra-aim-high-for-euro-open/

torstai 20. tammikuuta 2011

#390 BJJ - Michelle Nicolini

Tänään lämmiteltiin vähän tehokkaammin (kroppa kiittää kiitos) ja sitten tehtiin delariva sweeppejä. Ensin selän otto ja sitten jalat ristiin taaemman jalan ympäri käsigrippien vaihto, vyöstä kiinni ja sweeppi yli. Viimeisenä delarivasta "kamppaus" eteen.

Sitten sparrattiin tehtäväsparria - ekat viisi erää meni mallikkaasti ja sitten tuli Timo - pääsin vähän pidemmälle kuin viimeksi, kun menin reverse halfguardiin. Eli sain sidottua jalan, jolla estin maanantain sweeppitekniikan. Yritin vaihtaa mountiin, mutta Timo sweeppasi.

Tästä lähtikin alamäki - minut delarivasweepattiin, ennen kuin ehdin kissaa sanoa, sitten minut kuristettin  ja lopuksi Hämeenlinnan Teemu vetäisi älyttömän hienon sweepin. Lähdin pudottautumaan reverse halfguardiin, mutta Teemu nappasiristikädellä takaan vyöstä kiinni ja heiluri sweeppimäisesti sweeppasi minut. Tuli aivan puun takaa.

Tästä tehtiin vielä treenien päätyttyä video, missä Teemu ja Harri näyttävät sweepin.  Tämä sitten nimetään perinteiden mukaan "Hämeenlinnan Teemuksi" (muita nimettyjä mm. Massimon illallinen, Skeletor-guard, Talomien Pikkarainen jne.).

Jon Fitch harjoittelee veistä vastaan...

Mielenkiintoinen video, missa UFC:ssä otteleva Jon Fitch harjoittelee armeijan kavereiden kanssa sähköveitsen (Shockknife 75000volts) kanssa kamppailua. Muuttuu tuo mattokamppailun dynamiikka aikalailla:

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Science of Jiu Jitsu

Tuli katseltua tänään tuota Demian Maian Science of Jiu Jitsu 2 DVD settiä pitkästä aikaa. Käsittämättömän hyvää materiaalia ja todella yksityiskohtaisesti opetettu.

Suosittelen varauksetta, jos olet hyvää DVD settiä vailla.

Science of Jiu Jitsu 1

Science of Jiu Jitsu 2

Miesten Astangajooga kurssi Moolassa 22.1 klo 11-13

Moolassa on ensi lauantaina klo 11-13 miesten astangajoogakurssi. Vetäjänä Jykä Päällysaho, joka on toimii päätoiminaan palomiehenä ja todella mainio tyyppi. Eli jos olet pelännyt, että muutut heti hipiksi tai muuksi puunhalaajaksi, niin nyt on mahdollisuus mennä oppimaan astangajoogan perusteet äijäseurassa ja saada erittäin hyvin BJJ:tä tukeva harjoite omaan työkalupakkiin. Rickson Graciekin joogaa, joten mikset siis sinä... :D

Ilmoittaudu kurssille osoitteessa info (a) moola.fi

Täältä lisätietoja: www.moola.fi

tiistai 18. tammikuuta 2011

#389 BJJ - Michelle Nicolini

Tänään jatkettiin Spiderguard teemalla ensin triangeli spiderguardista ja sitten siirryttiin puolustavalle puolelle. Tekniikkana grippien irroitus, suora nilkkalukko -> toe-hold -> kneebar

Sparrit lähtivät spiderguardista kiertävällä parin vaihdolla. Kivaa oli - pitää vielä selvitellä grippien irroitusta... Demian Maia videot esiin kaapista. :)

Vinkkinä: Science of Jiu Jitsu 2 - Disk 2 keskittyy suoraan spider guardin ja single legguardin ohitukseen... :)

maanantai 17. tammikuuta 2011

Lucion voitti ottelun toisessa erässä käsi murtuneena... :O

Ne jotka omaavat Facebook tilin voivat käydä katsomassa videon Lucio vs. Professor X ottelun toisen erän. Lucion käsi murtui ensimmäisen erän lopussa potkuun, jonka jälkeen Lucio kuitenkin jatkoi toiseen erään ja voitti erän triangelilla.

Linkki Facebook videoon

Ne jotka treenaavat Hipkossa tai Pankration Gymillä huomaavat, ehkä että Lucion käyttämä tekniikka on suoraan Lucion suunnitelemasta jatkavien treeniohjelmasta tunti numero 20 - Armbar Defence Counter by Triangle Choke.

Hurrasin katsoessani videota, kun näin että Lucio muilutti jalkansa käsien välistä triangelia varten Professor X:n puolustaessa käsilukkoa. Sitten vain päästetään jalka pään päältä ja kaveri luulee pelastuvansa kääntymällä suoraan triangeliin...

Pablo Popovitch tarvitsee apua...

ADCC Maailmanmestari Pablo Popovitch menetti äitinsä Brasilian mutavyöryissä ja hänen isänsä on sairaalassa ilman vakuutuksia. Joten jos siltä tuntuu, niin voi käydä lahjoittamassa paypalillä.

Täällä Pablon sivut ja video:

http://www.teampopovitchlive.com/?p=163

#388 BJJ - Michelle Nicolini

Erittäin kevyet alkulämmittelyt ja sitten mentiin tekniikkaan. Käytiin läpi spiderguardin grippejä ja paikkoja mistä jaloilla kontrolloidaan ja siitä siirtymä single leg guardiin. Tärkeää noustessa shrimpata ensi takamus sivulle, josta jalka heijarilla ylös kaverin sivulle (ei polven eteen). Sitten hihan syöttö toiselle kädelle.

Single legguardista sweepattiin ensi taakse ja sitten etuviistoon lapel gripillä. Seuraavaksi katsottiin counteria single leg guardiin kirtämällä kaverin sivulle reverse halfguardiin ja sitten counteri sille.

Hyviä toimivia tekniikoita. Nicole on hiljainen ja rauhallinen opettaja.

Michelle Nicolinin seminaari alkoi tänään.

Seminaarin ensimmäinen tunti oli tänään aamulla ja leirin teeman on kuulemma spider-guard. Itse en aamutreeneihin työn takia päässyt, mutte yritän ehtiä iltapäivän kli 16:30 treeneihin.

Tässä vielä aikataulut:

YLEISLEIRI 17-21.1.2011
Maanantai klo 10-11.15 Kontula (BJJ)
Maantai klo 16.30-18 Metsälä (BJJ)
Tiistai klo 19.15-20.45 Kontula (BJJ)
Keskiviikko klo 10-11.15 Kontula (Nogi)
Keskiviikko klo 17-18.15 Metsälä (Nogi)
Torstai klo 19.15-20.45 Kontula (BJJ)
Perjantai klo 20-21.30 Metsälä (BJJ)

NAISTEN VIIKONLOPPU 22-23.1.2011
Lauantai 14-16 BJJ + 17-18.30 Metsälä (BJJ)
Sunnuntai 11-12.30 BJJ + 13.30-15 Metsälä (Nogi)
Sunnuntai 15-17 BJJ EM sparri Metsälä

Lempi Deep Half Guard Sweeppini...

Osui kohdalle hyvä video lempi deep halfguar sweepistäni, jota myös anssi-sweepiksi kutsutaan:

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Hiki jo katsellessa...

Painijat ovat kyllä äärimmäisen kovaa porukkaa - toisin kuin BJJ:ssä jonka perusidea on, että heikompi kaveri pystyy tekniikalla voittamaan isomman kaverin - painissa tekniikan ja ajoituksen rinnalla on vähintäänkin yhtä tärkeänä voima ja nopeus.

Täällä voi käydä katsomassan Iowa Hawkyeys:ien harjoituksia. Huimia kavereita - allekirjoittanut vetäisi guardiin alta valonovan, kun tuollainen tulisi matolla vastaan... :D (Giljotiinikin voisi olla kova sana)


Wrestling Videos on Flowrestling

#387 BJJ Klubi - Kristian

Tänään lämmiteltiin perustekniikalla ja tekniikkana katsottiin elbow escape:a. Lopuksi sparrattiin kolme erää tehtävä sparria mountista.

Harjoituksen jälkeen siirryttiin perinteisesti viereiseen saliin ja astanga-joogattiin tunti. Kroppa kiittää - tuo on kyllä paras tapa päättää viikko.

Tästä jatketaan Gracie-Combatives ohjelmalla seuraavasti (Vihreät on jo käyty ja punaiset on vielä edessä):

Lesson 1: Trap & Roll Escape
1)Standard Variation
2)Punch Block Variation
3)Headlock Variation
4)Open Guard Pass


Lesson 2: Americana Armlock
1)Basic Application
2)Standard Variation
3)Neck-Hug Variation


Lesson 3: Positional Control
1)Hips & Hands
2)Anchor & Base
3)Low Swim
4)High Swim


Lesson 4: Take the Back
1)Take the Back
2)Remount Technique


Lesson 5: Rear Naked Choke
1)Basic Application
2)Strong Side Variation
3)Weak Side Variation


Lesson 6: Leg Hook Takedown
1)Clinch
2)Leg Hook Takedown


Lesson 7: Clinch (Aggressive Opponent)
1)Keep the Distance
2)Close the Distance


Lesson 8: Punch Block Series (Stages 1-4)
1)Stage 1
2)Stage 2
3)Stage 3
4)Stage 4


Lesson 9: Straight Armlock
1)Final Control
2)Standard Variation
3)Side Variation


Lesson 10: Triangle Choke
1)Triangle Finish
2)Stage 1.5 Variation
3)Giant Killer Variation


Lesson 11: Elevator Sweep
1)Standard Variation
2)Headlock Variation


Lesson 12: Elbow Escape
1)Shrimp Drill
2)Standard Elbow Escape
3)Hook Removal
4)Fish Hook
5)Heel Drag


Lesson 13: Positional Control
1)Roll Prevention
2)Guard Prevention
3)Mount Transition


Lesson 14: Body Fold Takedown
1)Body Fold Takedown


Lesson 15: Clinch (Conservative Opponent)
1)Surprise Entry


Lesson 16: Headlock Counters
1)Basic Positioning
2)Prevent the Getup
3)Back Mount Finish
4)Armlock Finish


Lesson 17: Double Leg Takedown
1)Basic Application
2)Aggressive Opponent
3)Conservative Opponent


Lesson 18: Headlock Escape 1
1)Standard Variation
2)Scissor Failure Variation
3)Super Lock Variation


Lesson 19: Straight Armlock
1)Low Variation
2)High Variation
3)Triangle Transition


Lesson 20: Double Ankle Sweep
1)Knee Thrust Variation
2)Stand up in Base
3)Kick Variation


Lesson 21: Pull Guard
1)Pull Guard


Lesson 22: Headlock Escape 2
1)Standard Leg Hook Escape
2)Super Base Variation
3)Punch Block Variation


Lesson 23: Guillotine Choke
1)Basic Application
2)Standing Variation
3)Guard Pull Variation


Lesson 24: Shrimp Escape
1)Block & Shoot Variation
2)Shrimp & Shoot Variation
3)Punch Block Variation


Lesson 25: Kimura Armlock
1)Basic Application
2)Rider Variation
3)Forced Variation


Lesson 26: Standing Headlock Defense
1)Standing Headlock Defense


Lesson 27: Punch Block Series (Stage 5)
1)Stage 5
2)Rollover Technique


Lesson 28: Hook Sweep
1)Hook Sweep
2)Sweep Follow-Up


Lesson 29: Rear Takedown
1)Achieving the Rear Clinch
2)Rear Takedown


Lesson 30: Haymaker Punch Defense
1)Haymaker Punch Defense


Lesson 31: Take the Back
1)Head & Arm Control
2)Achieve the Angle
3)Final Getup


Lesson 32: Guillotine Defense
1)Guillotine Defense


Lesson 33: Elbow Escape
1)Knee Drive Variation
2)High Step Variation


Lesson 34: Standing Armlock
1)Basic Application
2)Walking Application


Lesson 35: Twisting Arm Control
1)Basic Control
2)Back Mount Finish
3)Armlock Finish


Lesson 36: Double Underhook Guard Pass
1)Modified Side Mount
2)Double Underhook Pass
3)Posture & Pass

Janne Maunonen haastatteli Fabio Gurgelia

Klikkaa tästä...

Lucio Linhares voitti triangeli-kuristuksella 2. erässä...

Lucio otteli eilen Ranskassa kokenutta UFC veteraani Xavier "Professor-X" Foupa-Pokam:ia (21-14) vastaan. Tarkempia yksityiskohtia ei vielä ole, mutta Lucio voitti triangeli kuristuksella toisessa erässä, mutta rikkoi rytäkässä kätensä.

Onneksi olkoon voitosta ja pikaista paranemista kädelle.

Tässä triangelin kunniaksi hyvä video Stephan Kestingiltä viidestä eri triangelista:

perjantai 14. tammikuuta 2011

Vinkkejä selän pitämiseen...

Michelle Nicolinin BJJ-seminaari

TERVETULOA!!

Hipkolla on ilo tarjota ensimmäinen mustavöisen BJJ-maailmanmestari naisen seminaari Suomessa! Michelle Nicolini tulee pitämään seminaarin Helsinkiin Hipkolle 17-23.1.2011.
Seminaari on kaksiosainen: 17-21.1 on yleisleiri, johon ovat tervetulleita niin miehet kuin naisetkin, seurasta tai teamista huolimatta. Viikonloppuna 22-23.1.2011 on naisille suunnattu special seminaari, johon ovat tervetulleita kaikki naiset.
Michelle Nicolini on yksi tämän hetken kärkinaisia maailmalla ja on mm. 6x maailmanmestari. Käytä tilaisuus hyväksesi ja tule mukaan! Lisätietoa ja ilmoittautumiset: info@hipko.fi

Aikataulut:
YLEISLEIRI 17-21.1.2011
Maanantai klo 10-11.15 Kontula (BJJ)
Maantai klo 16.30-18 Metsälä (BJJ)
Tiistai klo 19.15-20.45 Kontula (BJJ)
Keskiviikko klo 10-11.15 Kontula (Nogi)
Keskiviikko klo 17-18.15 Metsälä (Nogi)
Torstai klo 19.15-20.45 Kontula (BJJ)
Perjantai klo 20-21.30 Metsälä (BJJ)

NAISTEN VIIKONLOPPU 22-23.1.2011
Lauantai 14-16 BJJ + 17-18.30 Metsälä (BJJ)
Sunnuntai 11-12.30 BJJ + 13.30-15 Metsälä (Nogi)
Sunnuntai 15-17 BJJ EM sparri Metsälä

Hinnat:
Ma-Pe: 70e La-Su: 50e Ma-Su: 100e Hipkon sivuilta löytyy salien osoitteet

torstai 13. tammikuuta 2011

The Tanaka Tornado

Jessen facebook sivulta bongattu... tiedätte mitä on tulossa ;)

#386 BJJ - Timo

Lämmittelyt ja nopeaa guardin ohitusta ja siitä selän otto, josta Bo(y)w and Arrow tai suora käsilukko. Ideana ottaa lopetukset jo transition aikana, jolloin kaveri ei ole vielä päässyt puolustamaan. Mainio drilli...

Muistettavaa -> Bow and Arrow: Älä kellahda suoraan selälleen vaan pudota kaveri jalkojen väliin ja pysy itse istuvassa asennossa ja sitten vasta kiristäessä nojataan taakse.

Sparrit tehtäväsparrina guardin ohitusta 2 minuutin eriä ja lopuksi kahden minuutin eriä normaalia. Huomioin, että minun on vaikea pitää posturea, kun ohitan ylhäältä. Pitää ottaa vähän matalanpi painopiste ja olla enemmän hereillä siitä mitä kaveri tekee. Nyt olen enemmän yrittänyt pakottaa kaveria tekemään delarivaa, josta lähden sitten crosspassiä tai polviläpi ohituksella ja jos se ei onnistu, on homma hajonnut ja sitten ollaan puolustusmoodissa.

Lopuksi Jesse näytti vielä mainion konseptin guardin ohitukseen, joka menee suoraan gameplaniin...

...ja perinteitä kunnioittaen kylki otti taas vuoden alkuun itseensä.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Clinch Drill

Muutaman viikon päästä, kun BJJ-Klubilla on Body Fold Takedown-tunti, harjoitellaan myös tätä drilliä, eli kaverilla hanskat kädessä ja lyö ja yrittää pysyä pystyssä ja toinen hakee clintchin ja vie alas body foldilla tai leg hook take downilla - mitä harjoiteltiin jo syksyllä.

Tässä video vastaavasta drillistä:

tiistai 11. tammikuuta 2011

BJJ Fail Series: #1 Kimura

VT-1 Gymin kaverit Australiassa ovat aloittaneet "BJJ-Fail" sarjan, missä käydään läpi yleisimmät virheet tekniikoissa ja miten ne vältetään. Ensimmäisenä vuorossa Kimura:

maanantai 10. tammikuuta 2011

#385 BJJ - Jesse

Drillatiin sivusidonnasta pakenemisia ja ohituksia ja muutamia muita perustekniikoita, jonka jälkeen sparrailtiin. Käytiin läpi vähän käsilukon mekaniikkaa, miten sen pään yli tulevan jalka työntää kaverin kyynerpäästä käden syvemmälle käsilukkoon, kunhan pitää sen tiukkana.

Keskityin sweeppeihin ja Jesse mukavasti antoi tehdä, kunhan olin rakentanut ne "oikein", lopuksi sitten laitettiin Kristian nippuun malliksi. :D On se kova....

lauantai 8. tammikuuta 2011

#384 BJJ - Vapaarullailua

Tänään oli Hipkon opettajakokous, jonka jälkeen jäätiin Eskon, Markon ja Antin kanssa painimaan. Oli kiva painia - Markon kanssa meni lähinnä pakenemiseksi, Eskon kanssa sweeppailtiin vuorotellen ja Antin kanssa otettiin muutama Nogi erä.

Kilpparinkääntöä...

perjantai 7. tammikuuta 2011

Tämä on jo surullista...

...pahinta on, että vaikuttaa siltä että nämä kaverit oikeasti uskoo tähän... huoh.



TaiChi on sinänhä hieno liikunnan muoto, mutta jos opettaa että sillä pystyy oikeasti puolustautumaan, niin huoh...

#383 BJJ Klubi - Kristian

Tuli sitten katsottua Saulon ja Popovitchin videoita, jotta riitti ja niillä eväillä mentiin ihmettelemään NoGi Guardin avausta Metsälään. Käytiin läpi avaamine alhaalta loikkaamalla pystyyn ja lantio eteen Saulon tapaan ja sitten Popovitch tyylillä toisen käden sitominen ja perinteisemmin ylös yksi jalka kerrallaan.

Ohituksina cross pass ja leg through pass ja sitten sparrattiin kahden minuutin tehtäväsparrina ohituksia. Kivaa oli, Niko on niin älyttömän nopea, että sai tosissaan viuhtoa menemään, että pysyi kyydissä. :)

Sparrissa huomattiin nopeasti, että hessuhopo tulee kohdalle tosi helposti ja käytiin pikaisesti läpi Braulion tapa nollata HessuHopo, eli lantio eteen ja työnnetään nopeasti jalat toiselle puolelle ja siitä ohi.

Ensi sunnuntaina ei klubeilla, mutta siitä eteenpäin mennään normaalisti sunnuntaisin klo 14:00-14:15 ja siihen perään tunnin astangajooga.

torstai 6. tammikuuta 2011

Perjantaina klo 17:00 NoGi guardin avausta...

Perjantaina klo 17:00 Metsälän salilla katsellaan pari NoGi guardin avausta ja ohitusta, kun on tullut huomattua, että on aivan kuutamolla heti kun ei ole grippejä ohittaessa.

Eli kuittaa tuohon painikalkkuna mailiosoitteeseen, jos olet tulossa niin en turhaan matkaa sinne yksinään. :)

EDIT: Ei tarvitse enää kuitata, meitä on jo neljä. Joten sekaan vaan jos kiinnostaa.

Muutama vähän erikoisempi Northsouth pakeneminen...

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

#382 BJJ - Jesse

Jessen BlackJack perusalkulämpöjen päälle ja sitten 7 tai 8 erää (en muista) tehtäväsparria guardin ohitusta.
Isojen kavereiden kanssa ongelmia, kun ei ole pitkään aikaa sparrannut kunnolla, mutta muuten saldona 2 (1/2) triangelia (kolmannen jätin kesken, kun kaverilla oli hyvä puolustus ja en jaksanut repiä väkisin), massimon illallinen ja yksi kauluskuristus.

Ohitukset eivät oikein toimineet - yritin Victor Estiman videolta perus ohitusta. Onnistui kerran, mutta muut meni soveltamiseksi tai sohlasin itseni triangeliin (josta pääsin pitkän kaavan kautta pois) yms.

Kivaa oli ja kroppakin tuntui kestävän - nyt on kyllä todella jyrätty olo. Palaria ja lepoa ja perjantaina klo 1700 metsälään drillaamaan NoGi ohituksia.

Deep halfguard puolustus ja selän otto...

Mielenkiintoisen näköinen tekniikka... pitää kokeilla toimiiko oikeasti... näyttää kyllä vähän siltä että hittoakos se tuossa sikiöasennossa pysyy ja antaa pyörittää...

#381 BJJ - Jesse

Käytiin Jessen kanssa Kontulan salilla drillaamassa Guardin avauksia ja käsilukkoja ja sitten tehtäväsparrattiin guardin ohituksia tunti. Oli todella hyvä sessio, koska analysoimme ohitusten jälkeen mitä meni pieleen ja miten sitä olisi voinut välttää.

Muutamia huomioita:

1. Cross passissa sisäkäsi pitää ottaa haltuun tai ainakin huomioida, että se ei mene nilkan eteen, koska muuten kaveri pääsee tornado guardiin.

2. Cross passia puolustaessa muista hanuriin polvella pukkaus.

3. Poista kaverin gripit ennen avaamista, eteenkin kaulusgrippi - helpottaa elämää.. :)

tiistai 4. tammikuuta 2011

Uusi kamppailusali Malmilla?

Huomasin Facebookissa, että tälläinen on ilmestynyt kartalle. Minulla ei ole tarkempia yksityiskohtia, mutta vaikuttaa siltä, että Malmille on avattu uusi sali, jonka yhtenä puuhamiehenä on Hipkollakin opettanut pitkän linjan kamppailija Teo Viitala.

Salilla on näytös 16.1, joten sinne vain tutustumaan.

http://www.combatsociety.fi/

http://www.facebook.com/combatsociety

maanantai 3. tammikuuta 2011

Uusi Hipko-lehti Joulu 2010

Uusin Hipko-lehti on ilmestynyt ja on ladattavissa myös PDF versiona täältä:

http://www.helsinginitsepuolustuskoulu.fi/site/index.php?page=hipko-lehti

Triangle Choke...

Tuossa alla on käyty läpi mitä tehdä smashaavaa kaveria vastaan, kun yrittää triangle-kuristusta. Laitetaan tähän vielä itse triangelin yksityiskohdat, niin miten me olemme sitä tuolla BJJ-Klubilla treenanneet Gracie Combativesin pohjilta - huomaa mm. miten tässä tyylissä ei oteta kulmaa vaan etäisyyttä, jonka olen huomannut olevan todella toimiva tapa:

Triangeli-smashin vastatekniikka osa 2

Tässä vielä yksityiskohta tuohon alla olevaan shoulder walkkiin Renzo Gracielta:


...ja tässä vielä keskustelua aiheesta BJJ-Forumilla, kun kysyin asiasta:
http://www.jiujitsuforums.com/viewtopic.php?t=29897

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Triangeli smashin vastatekniikoita yms.

Ollaan Tepon kanssa pähkitty vastausta sille, kun on tekemässä triangelia ja on vasta setup vaiheessa - eli triangeli ei ole vielä kunnolla kiinni ja kaveri smashaa, työntää jalat sivulle ja ohittaa = ärsyttävää.

Muistelin, että viimevuoden tammikuussa kävin Bostonissa Gracie Jiu Jitsu salilla ja paikallinen opettaja Sonny opetti tuohon vastatekniikan, en vain millään muistanut mitä siinä piti tehdä. Laitoin Sonnylle mailia ja noin tunnissa tuli vastaus. Glogaali Jiu Jitsu Brotherhood on hieno juttu. Laitan vastauksen suoraan tähän alla videoineen:



Hey Kristian! 


Happy new year to you too! So this is something that Royce personally taught me in a semi-private lesson. When someone is trying to stack you from the triangle threaten position (that is, you don't have the triangle locked up yet, but you have the diamond position -- one arm in and one arm out) and they start to stack you for the pass, there's three ways to deal with it.

1. Shoulder walk



2. Keeping your feet crossed, straighten your legs to keep distance while also putting your hand on their hip (it's usually one or the other depending on their body position)


3. Bridge your hips and roll, which is the one you asked me about. I like this one because if the person is really determined to keep driving after you lift your hips, they are going to fall right over you. Keeping your ankles crossed, you do a back roll and end up with a triangle threaten position from the mount.

Also, here are some other triangle tips:




Honestly though, probably the best information I've found on the triangle (and the guard in general) is off the first two volumes of this DVD series by Ryan Hall:
http://www.groundfighter.com/Ryan-Hall-The-Triangle/


Hope that helps. :)


-Sonny

#380 BJJ-Klubi - Kristian

2011 alkoi mukavasti kertailujen merkeissä. Kerrattiin syksyn tekniikoita ja sen päällä katseltiin erilaisia guardin ohituksia. Joista aivan uutena tänä aamuna Facebookista Cobrinhan fanisivulta bongaamani:

Guard Pass (Facebook-linkki)

Itse avaaminen oli ihan OK, ellei kaveri ehtinyt sada kauluksesta grippejä, jolloin posturen saaminen oli hankalaa. Ohitus tuntui todella hyvältä ja Teppo ohitti minut juuri tuolla loppu sparrissa todella hyvin - lantio oli täysin lukossa ja ei voinut kuin odottaa ohituksen päättymistä. Muina ohituksina haettiin perus crosspass ja siitä muutama Plan B.

Sparrina otettiin lyuhyita 2min eriä. Kari puolusti todella hyvin ja pysyi koko treenit lopettamattomana. :) Itse sain viimeisessä erässä triangelin, jossa hyvin huomasin että kiirehtiessäni se meinasi mennä plörinäksi, mutta sitten lähdin systemaattisesti tekemään juuri kerratun mukaan, niin tulihan se sieltä.

Ensi viikolla katsotaan huvikseen luultavasti NoGi-guardin avauksia ja ohituksia...