sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

#767 BJJ-Klubi

Tänään oli taas mahtiporukka klubilla (tai aina siellä on mahtiporukka, mutta nyt sitä oli vielä tavallista enemmän). Lämmiteltiin perushienlutuksilla ja pienellä core-jumpalla. Jonka jälkeen jatkettiin lämmittelyä guardin avaamisella pystystä. Muistakaa kaikki se "maastaveto" ja kyynerpään veto kaverin polven yli - vähän kuin kiipeisi vuoren yli laskisi oman kyynerpään "takarinteeseen" säärelle - vaikeuttaa todella paljon alla olevan liikkumista, kun roikkuu käden varassa.

Päivän tekniikkana aloitettiin "Forcing the HalfGuard" osuus Rafael Lovaton Jr:n ohjelmasta. Ensin päämajasta ja sitten kaverin perhosguardista. Tässä oli todella tärkeää mennä molemmissa versioissa tarpeeksi ylös - eli korva korvaa vasten, jotta kaveri ei pääse tekemään tilaa. Tätä tullaan drillaamaan vielä paljon tulevina viikkoina, kun käydään läpi kaikki "mitä jos" variaatiot.

Tuossa pari postausta alempana on hyvä Lovaton video, missä käydään paljon tämän päivän juttuja kannattaa katsoa.

Sparrit vedettiin isolaatio tehtäväsparreina, ensin kaverin perhosguardista ja sitten päämajasta. Lopuksi "pisteet tai lopetus" sparria päämajasta. Opin taas Harrilta paljon. Heti kun jäi vähänkin jäkittämään jotain ohitusta, niin Harri sai tehtyä tilaa ja alkoi delariva peli, joka olisi pitänyt purkaan SAMANTEIN, niillä tekniikoilla mitä viimeviikolla berimbolopuolustuksessa tehtiin. Nyt jäin muutamaksi sekunniksi ihmettelemään ja sitten oli jo niin tiukkaa delariva-guardia, että en saanut kunnialla purettua. Joskin tuli hyvä mieli, kun minun "Pahapaini-Senpai"-Harri sanoi, että nyt alkaa olla painissa jo vähän röyhkeyttä.   Tuolla tunnustuksella mennään taas paripäivää... :)

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Fabio Gurgel Marcelo Garcian salilla...

Lyhyt video kenraalin treenaamisesta Mario Sperry superotteluun Marcelon salilla. Tuota paineen käyttöä oli komea katsella.

BJJ-Klubi Huomenna

Huomenna klubilla aloitellaan halfguardiin pakottaminen omilla ehdoilla ja siitä ohi - ensin päämajasta ja sitten perhosguardista. Muistakaa että huomenna ollaan taas kesäajassa

perjantai 29. maaliskuuta 2013

#766 BJJ

Mentiin Metsälän salile klo 1600 ja tarkoitus oli drillata armdragejä, selänottoja ja crusifixiä päivän teeman mukaan..

Lämmiteltiin perus heilutteluilla ja sitten otettiin muutama erä sparria... "ihan vaan lämmittelynä..". Niitä eriä oli sitten aika monta ja kahden tunnin jälkeen oli paikat niin lämpimät, että päätettiin mennä drillaamisen siasta saunaa. Mika sentään otti yhden crusifixin sparrissa.

Kiva oli sparrata. Muutamia mukavia teknisiä rullailja ja muutama vähän reippaampi erä. Mikan kanssa taas älypitkiä eriä lopetukseen - itsellä lähinnä puolustuspeliä - turhaan. :) Daniel yllätti minut huimalla ajoituksellaan ja sai reversoitua monta hyvää positiota - kaupan päälle tempaisi vielä scramble-tilanteesta rannelukon. Olo oli taas kuin Don Quixotella...

torstai 28. maaliskuuta 2013

BJJ-Klubi Infoa ja Lovaton Seminaari-video

Ensi sunnuntaina on Klubi ja aloitamme halfguardiin pakottamisen ja siitä ohitukset. Löysin vielä bonarina Lovaton puolituntisen webinaarin Youtubessa, jossa hän käy tuon perus halfguard jutun ja muita Klubilta tuttuja juttuja:

Kannattaa katsoa:

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

#765 BJJ - Jesse

Tänään oli taas vuorossa keskiviikon perusteet tunti, kun en oikein ehdi tuonne viiden tunnille. Toisaalta ei pahemmin haittaa - noiden perusteiden hinkkaaminen tekee todella hyvää.

Tänään drillatiin hyökkäyksen mountista - ristikuristus, americana ja suora käsilukko. Jesseltä tule hyvä yksityiskohta amerikanan otteen tiukentamiseen.

Sparrit lähdettiin mountista kolme erää. Mukavaa rentoa pyöriskelyä.

Otin myös treenejä odotellessa muutama kuvan vaparitreeneistä. Ne löytyy Hipkon Facebook-suvulta. Tässä yksi - näyttivät hauskoilta treeneiltä:




Clark Gracie vs Marcelo "Lapela" Mafra Pan Ams Final 2013

Tässä toinen huima matsi, eteenkin ottelun loppu. Tämä meni Jessellä suoraan työkalupakkiin. Oltiin juteltu jo tuosta matsista aikaisemmin ja kun Jesse vetäisi Omoplatan sparrissa eilen, olin tasan varma mitä sielä oli tulossa... ja niin tulikin. :D Hieno lopetus ja hemmetin hankala puolustaa.

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Sambo...

Onpas komeaa.... :)

#764 BJJ - Jesse

Drillattiin guardin avausta ja ohittamista. Perusavaamiset hihaotteella ja ilman sekä syliinnostoavaus, jonka jätin väliin kun selkä ei ole samaa mieltä tuosta liikkeestä.

Ohituksena drillattiin X-Pass ja siitä vastapuolen suorakäsilukko. Toisena ohituksena Jamelao-tyyppinen toreando, johon Jesse antoi älyttömän hyvän vinkin kulman käytöstä - en ollut ennen hahmottanut, että pääsen paremmin sisään "vastapuolelta".

Toreandosta tehtiin pari versiota - toinen missä tultiin takaisin päin kaverin estäessä käsillä - tätä on drillattu paljon klubilla ja toinen missä kaveri tuo jalan yli leglassomaisesti ja siitä loikattiin takaisin legdragiin.

Tuo viimeinen tuntui aluksi hankalalta, mutta pienen drillaamisen jälkeen se onnistui jopa sparrissa. Mainiota.

Kolme erää sparria, josta jäi kotiläksyksi northouthin tiukentaminen ja S-mountista käsilukossa puolenvaihto, niin että kaveri ei saa tilaa ja siitä vastapuolen käsilukko. Nyt oli molempien kanssa ongelmia.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

#763 BJJ-Klubi

Tänään lämmiteltiin legdragillä ja inversion kippaamisella ja uutena tekniikkana nollattiin berimboloa.

Ensimmäisenä tekniikkana yksinkertainen kädellä delariva-hookin purku ja gripin irroitus, josta joko smash-pass:iin tai butt flop ohitukseen. Toisena nojattiin taakse oman polven varaan, hallittiin kaverin toista jalkaa gripillä (painettiin jalkaa maahan) ja käännettiin oma polvi kaverin polven alta sivulle maahan ja siitä ohi toreandolla tms.

Kolmannessa kaveri sai kipattua pehvalleen jolloin katkaravuttiin itselle tilaa taakse päin, jotta kaverin hookki irtoaa. Siitä toisella jalalla potkaistiin toinen jalka irti ja scramble päälle.

Neljännessä, kun ollaan todella myöhässä ja kaveri pääsee jo rullaamaan berimboloon, otetaan kaulusgrippi ja rullataan mukana ja saman tein ohi, kun päästään takaisin pystyyn.

Tehtäväsparria joka välissä, missä isoloitiin kyseinen tekniikka ja lopussa muutama erä jotka lähdettiin, niin että kaverilla oli delariva-hookki.

Klubin jälkeen pyörittiin vielä open mat vuorolla muutama erä, jonka jälkeen nappailin vielä muutaman kuvan kun kaverit sparrasivat:






lauantai 23. maaliskuuta 2013

Huomenna klubilla...

Huomenna kerrataan Legdrag ja katsotaan siihen vielä yksityiskohtana tilanne jos kaveri kääntyy niskoillee ja otetaan uutena erittäin hyvä setti Berinbolon puolustamiseen.

perjantai 22. maaliskuuta 2013

#762 - BJJ

Mentiin Karin kanssa vielä Metsälään drillaamaan perinteiset harmaakarhuryhmän perjantaidrillit ja paikalla oli Marko vetämässä treenejä ja Tommi jäähdyttelemässä treenien jälkeen. Mutusteltiin kaiken laista, joista parhaimmat olivat Markon kneeshield ohitus Aedman tapaan. Eli saman tyylinen mitä käytiin leirillä, muttalähdetään kneeshieldistä ja käytetään kyynärpäätä apuna. Mahti juttu.

Tommi näytti muutaman Brasilian tuliaisen. Mahti guardin avaus ja ohitus combo - variaatio perusteiden perusavaamisesta ja siihin todella yksinkertainen ohitus.

Sitten katsottiin vielä Karin kanssa ezekieliä ja sivukuristusta, jonka jälkeen muutama erä sparria.

Nyt on kroppa aika valmis... hyvää yötä.

#761 BJJ

Kävin Jessen kanssa pyörimässä reilun pari tuntia. Oli todella hauskaa vaikka kroppa on aivan loppu tuon jälkeen. Jesse jahtasi minua kimuroilla ja minä puolustin minkä kerkesin.

torstai 21. maaliskuuta 2013

European Open Highlight-Video

Tässä BJJPics:n tekemä Highlight video tammikuun Europen Opensseista Lissabonista. Tänne on kyllä pakko lähteä ensi vuonnakin aivan helmi reissu:

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

#760 BJJ - Timo

Tänään kerrankin ehdin Timon keskiviikkotreeneihin. Lämpöjen jälkeen drillasimme pakenemiset halfguardista hyvällä drillillä. Toinen avasi guardin ja eteni halfguardiin, joska palautettiin ensin guardiin ja siitä overhook, josta vapaa valintainen hyökkäys.  Seuraavan sama aloitus, mutta sweepattiin mounttiin ja siitä lopetus.

Sparrit lähdettiin suljetusta guardista. Tommin kanssa oli hauska pyöriä pitkästä aikaa, mutta aika loppui typerästi.. Seuraavassa erässä lähdin Karin kanssa alta, josta käänsin halfguardin kautta päälle ja lopuksi sivukuristus. Siirryin Karin guardiin josta Kari vetäisi mainion viidenkympin sweepin ja siitä tiukkaan mounttiin. Kello pelasti minut Karin sivukuristukselta. :)

Tepon kanssa pääsin kuittaamaan edellisen erän viidenkympin sweepin, joka pitääkin ottaa taas työkalupakkiin - sen verran näppärä sweeppi. Hauska erä Tepon kanssa, kun jahtasin lopetusta, mutta en päässyt hyvän puolustuksen läpi.

Viimeinen erä Rising Star Tomin kanssa joka on kyllä niin halvatun liukas - ihan kuin saippuan kanssa painisi. Kaverilla riittää virtaa ja sitä ei meinaa millään saada pysymään paikallaan, niin että pääsisi kunnolla hyökkäämään. Aina on jotain käynnissä jossain suunnassa, jota pitää olla purkamassa. :D Hauskaa oli...

Sparrin jälkeen otettiin vielä sappinesteet kurkkuun vetämällä perusliikettä minuutti... (yäk) :) Menin vielä alakertaan vetämään kevyen jumpan ja venyttelyt. Sitten Pro Shopista palari ja kotiin. Hyvä päivä..

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

#759 BJJ-Klubi

Ajattelin, että tänään klubilla on varmaan hiljaista, kun eilen loppui Lucion leiri. Saavuin varttia vaille paikalle ja meitä oli tasan kaksi, mutta kymmenen minuutin jälkee porukkaa oli taas vähän toista kymmentä. Mainiota. :)

Tänään ohjelmassa oli LegDrag ja Leg-lasson nollaaminen ja siitä legdragiin. Ainakin itselle nämä tuntuivat tänään uppoavan todella hyvin. Ihmettelin hetken yhden tekniikan grippjä, että miksiköhän tämä on videolla näin, mutta El Copo ymmärsi heti, että sillä turvataan selän otto... Mainiota (jo toisen kerran)

Sparrit aloitettiin isolaatio harjoituksella, niin että alla olevan tehtävänä oli vain työntää päämajaa pitävää kaveria jalojen välissä olevalla jalalla kauemmas tehden tilaa (legdragin triggeri päämajassa) ja päällä oleva haki tästä legdrageja.

Seuraavaksi samankaltainen tehtäväsparri, mutta niin että alla oleva haki vain spider guardia ja leglassoja ja päällä oleva vain nollasi leglassoa ja siitä legdragiin.

Lopuksi vapaata guardin ohitusta - pisteet tai lopetus. Kylläpäs oli mukavaa vaikka itse sanonkin. Kiitos taas kaikille, jotka jaksatte käydä. Meillä on hyvä porukka - vaikka muutama vakikasvo olikin jäänyt sohvalle. ;)

lauantai 16. maaliskuuta 2013

#758 BJJ - Lucio Linhares Seminaarin viimeinen päivä

Tänään oli perinteiset loppuhulinat, joissa lämmittelyjen jälkeen porukka jaettiin ryhmiin jotka sitten kilpailivat fyysisissä ja teknisissä "lajeissa". Teknisinä tehtävinä oli näyttää muutama tekniikka margarida-guardista, berinbolosta sivusidontaan ja siitä jalkalukko ja muutama muu tekniikka.

Fyysiset olivat sitten perinteistä jumppaa kahvakuulalla ja ilman.

Purppuralle onniteltiin "ruoskakujalla" Niko ja Panu, sekä vierailevat tähdet ruskealle ja siniselle. Paikalla oli myös Tony Bäckman joka sai Luciolta mustan vyön. Onneksi olkoon kaikille graduoiduille.

Lopuksi vielä painittiin Oliverin kanssa jonkin aikaa... Kuvia löytyy päiväkirjan Facebook sivulta.

perjantai 15. maaliskuuta 2013

#757 BJJ - Lucio Linhares Seminaari

Lämmittelyn perään katsoimme hyvän perusohitukse, kun saa jalan alta liepeestä kiinni. annetaan vähän lantiolla ja jalalla vauhtia ja kipataa kaveri kyljelleen ja siitä selkään tai sivusidontaan.

Sparrit lähdettiin suoraan tuosta "double under"-otteesta ja kuumotti ihan hullunna selän kanssa, että kaverit eivät stackaa lyttyyn. Jos ei heti saanut vispattua jalkoja normi avoimeen guardiin, niin piti lähinnä vain antaa kaverin tulla ohi ja sitten alkaa vasta rimuilemaan kilpparin kautta takaisin guardiin. Kylkikin otti damagea jo ensimmäisessä erässä, joten aika rauhallisesti sai painia.

Lopuksi Tommi näytti äärihyvän deephalfguard sweepin Brazilian tuliaisena... sitä pitää viljellä hetimiten... :)

torstai 14. maaliskuuta 2013

CheckMat

Tuli tuossa kylillä puhetta mihin tiimiin Hipko kuuluu "virallisesti". Täältä voi käydä kurkkaamassa:

CheckMat Salit Suomessa

Ei treenejä...

Onnistuin oikaisemaan kanttarin yli, niin että treenireissu katkesi alkumetreille. Typerässä Audi A3:ssa ei ole edes vararengasta vaan paikkavaahto, joka sitten reippaasti ruiskusi renkaan kyljestä pihalle. Sen verran myöhässä liikkeellä, että en enää ehtinyt julkisillakaan paikalle.

Aamulla tulee sitten hinausauto hakemaan tuon tuosta kadunkulmasta, jotta saa renkaan vaihdettua. Tänää tulee sitten heiluteltua kahvakuulaa ja katsottua uusi Rafael Lovate Jr. NoGi pressure passing setti joka oli ilmestynyt tuonne pressurepassing saitille.

Huomenna sitten takaisin seminaariin... sylettää.

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Saksi-sweepista Berimboloon

En ole ennen tätä nähnyt... Timo läväytti tämän kesken seminaarin:

#756 BJJ - Lucio Linhares Seminaari

Lämmittelyn jälkeen aloitimme drillaamaan perus berinboloa, jonka jälkeen katsoimme vaihtoehtoa jos kaveri shrimppaa ja kääntyy kilpparin kautta vetämään guardiin. Tämä tuntui aluksi aivan tolkuttoman hankalalta, mutta kun saatiin tarpeeksi aikaa drillata, niin se alkoi aueta.

Sparreissa vedettiin teknistä rullalua vajaa 10minuuttia saman kaverin kanssa. Tehtiin toiselle vähän tilanteita, jotta sai kokeilla päivän tekniikoita.

Treenien jälkeen jäin vielä El Copon kanssa sparrailemaan. Aloitin muutaman kerran kimura kiinni positiosta, jotta sain harjoitella sen puolustamista sekä alta että päältä. Lopuksi vedettinn vielä yksi erä normi sparria. Nikolla on kyllä hienoa tekniikkaa ja sieltä tulee välillä niin himeitä juttuja, että on aivan kujalla missä mennään. Tänään tutustuin vastaanottajana 100% Sweeppiin.. Tuo on sitten myös neck crank, joten se on kiellett pukujiujitsussa ja vissiin aika monessa kalsarisarjassakin, joten varovasti.




NOC 2013 Kuvia

Kuvia reissusta:

http://www.flickr.com/photos/steelduck/sets/72157632974988487/show/

maanantai 11. maaliskuuta 2013

#755 - Linhares Seminaari

Marko veti alkulämmöt jonka jälkeen Lucio alkoi käymään läpi perus delariva sweepin ja sitten s-guardia jos kaveri ei anna kulmaa delarivalle. S-guardista kaksi sweeppiä, joista ensimmäinen oli tripod sweepin tapainen ja toinen oli polvella kaveri nurin vääntö.

Sparrit lähdettiin delariva tai s-guard positiosta. Yritin joka sparrissa päivän tekniikoita viimeiseen saakka ja sain muutaman kerran onnistumaan. Usein kävi kuitenkin niin, että kaveri sain mursuttua tuosta s-guardista läpi - en vielä oikein hahmota miten sillä saa pidettyä kaverin etäällä ja sitten piti kaivaa halfguardia. Nikita näytti Timon opettaman tavan vetää massimo. Ensin sparrissa ja sitten treenien jälkeen, kun kysyin miten se tehtiin. Hyvä tekniikka, millä saa kaverin kädet pois välistä sohimasta.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

BJJ Nordic Open 2013 - Päivä 3

Vaikka lauantai-iltana ei mennyt mitenkään äärimmäisen pitkään (ainakaan minulla), niin aamulla oli lievän hontelo olo. Oltiin Esan kanssa sovittu, että mennään aikaisin aamulla aamupalalle, jotta ehditään vielä ilmoittautua tarvittaessa avoimeen luokkaan. Olin seitsemältä aamupalalla ja totesin jo ananasta pureskellessa, että ei tässä ihan painikunnossa olla - näin jälki käteen vähän harmittaa, mutta kivaa oli illalla. Esa taas saa reissun warrior-palkinnon, sillä illasta riippumatta hän lähti avoimiin ilmoittautumaan ja ottelemaan.

Itse menin menin muun porukan kanssa perässä kisalueelle Esaa kannustamaan. Matkan henkinen johtaja El Copo:kin saapui paikalle nukuttuaan yönsä jonkun prätkäjengin tiloissa "kun ovi oli ollut auki ja siellä ei ollut ketään..." :D 

Esan ottelut olivat taas tiukkoja vääntöjä ja reissun warrior-palkinnon lisäksi tunnustusta pitää antaa deep-halfguard sweepeistä.. jokaisessa ottelussa kaveri kääntyivät sweeppaamalla, mutta klassista deepin pelaajan nemesistä, eli triangelia harjoitellaan varomaan tulevina viikkoina. 

Oma avoin olisi ollut myöhästelevistä aikatauluista johtuen vasta laivan lähdön jälkeen, joten tässä vaiheessa ei enää niin paljon harmittanut ilmoittautumatta jättäminen. Pakkauduimme takseihin ja siirryimme kohti siljan terminaalia, jossa meinasin saada vielä slaagin lippuautomaatilla. Automaatti tokaisi, että lippuja ei saa ilman alennus-vouchereita, jotka olin saanut Tonilta ja jättänyt kotiin. Onneksi tiskillä ollut rouva ei ollut moksiskaan ja saimme liput, kun ne oli jo maksettu ja järjestelmässä näkyi tarvittavat tiedot. Hetken kylmäsi saanko maksaa koko porukan kotimatkan... 

Laivaan päästyämme painelimme suoraan buffettiin joka olisi normitilanteessa ollut oikein mainio, mutta lauantaisen Farangin keikan jälkeen ei ihmeemmin säväyttänyt.. noh nälkä ainakin talttui ja jälkiruuat olivat hyviä... 

Buffetin jälkeen menimme laivan conferenssiosastolle ja kysyimme neukkaria videotykillä. Hinta oli aika kova, mutta saimme neuvoteltua hiljaisen conferenssiillan takia sopimuksen, että jos tilaamme kaikki yhden juoman, niin saamme tilan kaupanpäälle. Sehän sopi ja laitoimme reissun matsivideot läppärille ja katsoimme kaikki matsit läpi ja raivasimme pulpetit sivuun ja kävimme muutamia tekniikoita läpi.. hauskaa riitti tuossakin sessiossa. 

Loppu-ilta meni sitten... hmmm.... joo... sanotaan nyt vaikka, että oli ensimmäinen kerta, kun promenaadilla jalkani ympärillä on paidaton mies vetämässä berimboloa. 

Aamulla sitten laivalta suoraan duuniin ja duunin jälkeen Lucion seminaariin, jossa vedimme inverted delarivaa tai S-guardia, kun Lucio sitä kutsui.

Kaiken kaikkiaan aivan mahtava reissu. Asia mikä erityisesti lämmitti sydäntä, oli se että kulmamies huutamisesta oli kuulemma apua... Coachina oli kivaa. :)

lauantai 9. maaliskuuta 2013

BJJ Nordic Open 2013 - Päivä 2

Lauantai alkoi Nacka Quality Hotellin aamiaisella joka pelottavasta nimestään huolimatta oli kelpo hotelli. Karilla oli päivän ensimmäinen ottelu jo heti kymmenen pintaan ja minulla heti yhdeltätoista, joten suunnistimme kisa-alueelle jo ennen yhdeksää. Tässä vaiheessa ei vielä jännittänyt niin paljoa kuin Lissabonissa.

Kisat pidettiin Skurun koululla jonne mahtui kuusi ottelu-tatamia ja toisessa rakennuksessa lämmittelytatamit. Teimme leirin katsomoon ja Kari lähti lämmittelemään. Muu porukka saapui paikalle ja valmentajapassit saatiin jaettua oikeille henkilöille. Kirjoittelen alle raporttia niistä otteluista, jotka näin ja olivat ns. highlightseja ja tietenkin oma "vähemmän highlightini". :)

Karin ottelu alkoi vajaa puolisen tuntia myöhässä todella pitkänhuiskean vastustajan kanssa. Hyvää pystytanssia, jonka jälkeen kaveri vetäisi guardiin. Kaveri oli selvästi katsonut Timon olkapäänhuputusvideon ja ottelu meni Karin availlessa guardia ja nollatessa kulmaa käsilukkoja puolustellen, kunnes lopulta käsilukko napsahti paikalleen. Matsin jälkeen käytiin läpi mitä kävi ja todettiin, että lisää guardinavaus-drilliä jonka otammekin sunnuntaiklubin alkulämpöihin ainakin paineohitussetin ajaksi.

Karin nurkasta juoksin vaihtamaan oman puvun päällä ja lämmittelemään. Nyt alkoi jo perinteinen Flight or Fight-fiilis nousta pintaan ja mietiskelin, että puhelimessa on Tukholman taksin puhelinnumero...  Olin alunperin ilmoittautunut senior-sarjaan, mutta sinne ei ollut tullut ketään minun lisäkseni, joten pyysin että siirtäisivät minut masters-sarjaan, jossa painisin minua 10-14 vuotta nuorempien kavereiden kanssa. Tapasin vielä kaiken kukkuraksi pukkarissa vastustajani, joka näytti silmissäni jättiläiseltä (oma paino oli 85kg ja painin 88.3:ssa). Kaikki nämä tekosyyt pyörivät päässä, mutta onneksi Petri oli minun kulmassa ja teki hullun hyvää työtä psyykatakseen minut kisatunnelmaan. - "hyvä ryhti, hengitä syvään, hymy naamalle jne...  Tatamille mentäessä olikin jo hymy herkässä, vaikka jännitti, niin en ainakaan ollut karannut takaovesta.

Gameplani oli hakea shoottia ja jos ei onnistu, niin sitten deep halfguardiin veto. Hain paikkaa shootille ja shoottasinkin, mutta aivan liian kaukaa ja en riittävän "brock lesnar"-asenteella. Puskin eteenpäin ja lähdin jo vaihtamaan guardiin vetäisyksi, kun tuomari keskeytti - olimme menneet ottelualueelta ulos.  Omassa päässäni kaveri tuntui huomattavasti vahvemmalta kuin minä, joten siirryin suoraan plan-B:hen, eli nappasin kaulusgripin ja vetäisin deep-halfguardiin. Tämä meni kuten drillatessakin ja ensimmäinen pikkuvirhe sattui tässä. Olisi pitänyt samantein hakea ensimmäinen sweeppi, mutta jännitys aiheutti sen, että pelasin varmemman päälle ja hain paremmat gripit ja sitten vasta lähdin hakemaan ykkössweeppiä - homeria...

Sweeppi meni niin helposti läpi, että olin itsekkin vähän pöllämystynyt päätessäni päälle halfguardiin, että en samantein huomannut kaverin hakevan saarela-grippiä (kimura). Tässä kohtaa tuli se iso-virhe... lähdin kaivamaan omaa kättäni vastasaarelaan, ilman että olin nostanut omaa jalkaani ensin ja napannut kunnon otetta omasta sisäreidestä käden turvaamiseksi. Käteni hapuillessa omaa rannettani, kaveri pyöräytti koko keholla hienosti saarelan vauhtiin ja minun oli pakko rullata mukana puolustukseksi.

Päädyin alle halfguardiin ja kaverilla oli saarela (kimura) tiukasti kiinni. Jonkin aikaa sinnittelin käsi suorana ja yritin hakea kulmaa missä olisin saanut sillattua ja vedettyä käden takaisin kylkeen. Kaveri sai siirrettyä painoa eteenpäin ja siitä väännettyä kunnolla kättäni selän taakse... totesin nopeasti, että haluan mennä maanantaina takaisin Lucion seminaariin, enkä olkapäälääkärille joten jouduin taputtamaan.

Otteluvideo:



Ensiviikolla drillataan siis saarelan puolustusta ja lähdetään sparreja suoraan tuosta saarelasta päältä halfguardista. Kisaaminen on todella hauskaa ja Petri oli aivan oikeassa siinä, että ihan turhaan jännitin. Samaa puuroa se kaveri syö ja sillä on neljä raajaa ja kaula. Jotenkin tuo pre-ottelu jännitys on vain minusta äärimmäisen epämielyttävää, mutta silti katse siintää jo seuraavaa mahdollista kilpailua kohti.

Näissä oppii omasta pelistä todella paljon ja saa tukittua reikiä mitä kotisalilla ei tulisi huomattua. Harvemmin on kukaan vetäissyt saarelaa noin päättäväisyydellä sparrissa, joten minulle oli päässyt muodostumaan laiska puolustus siihen. Nyt se puute pyritään korjaamaan.

Ottelun jälkeen pullo vettä naamaan, siviilit päälle, coach-lappu "kaulaan" ja kavereiden kulmamieheksi. Ellillä oli finaaliottelu suunnilleen samaan aikaan, kuin minulla joten en kerennyt sinne kulmaan, mutta Elli vetäisi homman kotiin komealla Amerikanalla mountista. Ottelu oli muutenkin hienoa katsottavaa.

Alasviennissä Elli jäi omaksi harmituksekseen scramble-tilanteessa toiseksi vaikka pysty oli judotaustan vuoksi sangen vakuuttavaa. Hetken tilantekemisen jälkeen Elli palautti todella hienosti guardiin, siitä sweeppi, päälle halfguardiin, mounttiin josta Americana old-school gracie-combatives tyyliin. Tämä oli todella mainio ottelu. Kultaa.

Hansin pronssiottelu lähti hienosti käyntiin Hansin tempaistessa Markon lieverannelukon, jota puolustaessaan kaveri joutui heittäytymään tonttiin ja Hans kärppänä perään - alasvientipisteet. Kaveri sai guardin ja loppuottelu oli kamppailua guardissa kaverin pitäessä tiukkaa overhookkia ja hakiessa sweeppiä. Juuri ennen loppua kaveri päästi Hansin ohi hakiessaan sweeppiä, jonka saikin vielä kipatessaan Hansin scrambessa yli... tästä jatkui suht pitkä scramble ja tilanne loppui kellon soidessa Hansin pistevoittoon.

Seuraavaksi Esa paineli tatamille ja vastassa oli "mies meksikosta" - tai ruotsalainen se oli, mutta viikset ja musta ponnari toi mieleen italo-westernit. Tiukan pystykamppailun jälkeen kaveri sai alasviennin, josta Esa vetäisi halfguardiin ja siitä syvään halfguardiin. Tästä samantein odottelematta homer-sweeppiin asenteella (kuva) ja päälle. Todella hieno vetäisy.  Loppuottelu meni guardissa Esan ollessa edulla johdossa, mutta noin 10 sekuntia ennen loppua kaveri sain hip-bump sweepin ja Esa päätyi alle mounttiin josta pistetappio. Tämä drillataan lähipäivinä kuntoon.

Seuraavana Petrin ottelu jonka alkua en nähnyt ottelun ollessa samaan aikaan Tuomaksen ottelun kanssa. Tullessani paikalle oli käynnissä tiukka guardinohituskamppailu, missä kaveri haki tripod-sweeppejä sekä hessuhopoa. Suht agressiivisin ohitustaistelun aikana kaveri sai lopulta hessuhopolla Petrin pehvalleen ja Petrin oli estettävä kädellä kaverin pääsyä mounttiin. Ennenkuin Petri sai kätensä vetäistyä turvaan, kaveri kiepsautti käsilukon kuten Lucion perusteissa drillataan - hieno lopetus ja harmillinen tappio Petrille. Tästä lähdetään drillaamaan lisää tiukkaa guardin ohitusta.

Tuomaksen viimeinen ottelu kamppailtiin suomalaista kaveria vastaan, joiden kanssa olimme ensimmäisenä ilta etsineet ruokapaikkaa. Ottelun alkuosa meni väkevässä väännössä pystystä, kunnes kaveri päätti vetäistä guardiin ja tästä Tuomas pääsi päälle. Tuomas eteni vielä halfguardiin, jossa väännettiin todella tiukkaa vääntöä loppuun saakka, jonka jälkeen Tuomas oli edulla edessä, eli pronssia.


Suvin ottelu alkoi hyvällä pystyväänöllä, missä Suvi haki rannelukkoa, jonka seurauksena kaveri vetäisi guardiin. Kaverilla oli todella vikkelä invertedguardi, jonka kanssa Suvilla riiti tekemistä. Lopelta Suvi pääsi jaloista ohi, mutta kaveri kääntyi kilppariin. Hetken haettiin kilpparista paikkoja ja sitten Suvi pääsi hyökäämään selästä. Kauluskuristus oli todella lähellä ja hookitkin kävivät hollilla, mutta vain edun verran. Kaveri pääsi vielä kääntätmään tilanteen, niin että Suvi juuri vältti mountin ja vetäisi halfguardiin. Tästä vielä kaivettiin Homeria, mutta aika loppui kesken ja käteen jäi harmittava tappio edulla. Hieno ottelu.

Päivän viimeinen oli Kirsin ottelu, jossa kaveri vetäisi melkein lähdöstä guardiin. Kirsi ohitti tiukalla pelillä ensin halfguardiin, mistä keskittyi kaverin selälleen saamiseen. Tästä paineella halfguadin avaus ja kierto northsouthiin, jotta kaveri ei saisi palautettua guardiin. Hetken rauhoitus, jonka jälkeen kaulusotteesta kiristys ja vastustajan hetkellinen tajunmenetys ja paniikkitaputtaminen. Todella vahva suoritus. Kisojen saldoksi pronssia.

Todella hieno ja pitkä päivä. Ottelut alkoivat kymmenen pintaan ja viimeiset käytiin vasta seitsemältä. Homma laahasin, sen verran että puolen päivän jälkeen oltiin jo melkein pari tuntia myöhässä aikataulusta, joten odotukset olivat aika pitkiä. Muuten järjestelyt olivat mielestäni aivan mainiot... paitsi että mitalit eivät olleet ehtineet paikalle ja tulevat postissa perässä... tämä oli vähän surkea esitys ja latisti hieman tunnelmaa.

Päivän kruunasi todella eeppinen illallinen Tukholman Farangissa, jonka Hipkossa BJJ:tä treenaava Tomi on sinne muutama kuukausi sitten perustanut. Ravintola on saanut huippuarvosteluja paikallisissa lehdissä eikä syyttä.


Tomi oli järjestänyt meille "Hipko-Menun", joka alkuperäisesta 3-4 ruokalajin suunnitelmasta poiketen oli oman laskuni mukaan noin yhdeksän ruokalajia mitä mahtavimpia aasialais-vaikutteisia ruokalajeja..

Illan kuvaavin kommentti irtosi, ehkä El Copolta joka tokaisi, että haluaisi mennä naimisiin sen porsaan kanssa, jota oli lautasella. Aivan käsittämättömiä ruokalajeja, niin kasvissyöjille kuin lihaaneillekkin. Kiitos Tomille todella mahtavan illan valmistamisesta. Farang löytyy myös Helsingistä, joten kannattaa ehdottomasti mennä kokeilemaan, jos haluaa todella hyvää ruokaa.

http://farang.fi


Sarjan voittaja ja minä viimevuotiset lainamitalit kaulassa, jotka ottivat palkintopallilla käynnin jälkeen pois... oikeat tulee postilla perässä.. :I ...

Päivä kolme raportti vielä tulossa..

Käppyrää vöissä etenemisessä.

Aesopian.com on kerännyt dataa Gi-tutkimusten ohessa vastaajien etenemisestä vöissä ja tehnyt numeroista käppyrän keskimääräisestä etenemisestä. Mielenkiintoista dataa.

http://www.aesopian.com/2432/how-long-it-takes-to-get-a-black-belt/

Rafael Mendez: It is Science - analyse



Tässä vielä Mendez sparraa Bill Cooperin kanssa:

perjantai 8. maaliskuuta 2013

BJJ Nordic Open 2013 - Päivä 1

Tänään lähdettiin töitten jälkeen lentokentälle ja kohti Tukholman Nordic BJJ Open kisoja. Osa porukasta lähti laivalla ja saapuisivat vasta huomenna ja lentokoneella lähtivät minun lisäksi Kari, Esa, Tuomas ja Petri. Lentokentällä tapasimme Oulun Brasan kaverit joiden kanssa sitten matkasimme kohti hotellia.

Lento meni nopeasti nettiä näpeltäessä. Ensimmäistä kertaa osui kohdalle WIFI lentokoneessa. Ei ollu kovin nopea yhteys, mutta sai sillä päivitettyä Facebookkiin, että siellä oli WIFI.... (Miksi...nokun siellä oli WIFI). Tunnin lento meni nopeasti ja Arlandan kentällä kruunujen metsästyksen jälkeen onnistuimme saamaan taksin mihin kaikki seitsemän mahduttiin - Hipkon posse ja Oululaiset siis.

Nacka Quality Hotellilla heitettiin kamat huoneisiin sekä hoidettiin Esalle ja Petrille erilliset sängyt - BJJ-harrastuksesta riippumatta parisänky oli kuulemma liikaa. Tämän jälkeen lähdettiin paikalliselle ostarille etsimään ruokaa.

Paikka oli totaalisen kuollut - kaikki paikat kiinni ja lopulta löysimme Thaimaalaisen ravintolan, joka sekin oli jo kiinni mutta kaveri osoitti meille suunnan mistä löytäisimme ruokaa. Lopulta löysimme ICA:n ja sieltä löytyi vielä vallan mainio salaattipöytä mistä sai kerättyä papuja, avocadoa, kananmunia, raejuustoa ja muuta sopivaa iltapalaa.

Juomahyllystä vielä Acai-mehut mukaan ja takaisin hotellille.


Keräännyttiin porukalla minun huoneeseen iltapalalle, tutkittiin netistä aikatauluja  ja käytiin läpi vielä huomiset gameplanit ja tietenkin painittiin... tai näytettiin tekniikoita.

Nyt nukkumaan ja aamulla aamupalan kautta kisa-alueelle. Huomenna illalla lisäpäivitystä...

torstai 7. maaliskuuta 2013

Ohituksesta baseball-kuristukseen

Sopii mainiosti Klubilla käydyn setin kaveriksi:

Kurt Osiander Seminar video ja Nordic Open...

Blokkasin tämän Miikan blogista. Kurt Osiader NoGi seminaari:



Tänään on lepopäivä.. hierontaan ja huomenna pientä jumppaa ja sitten ruotsiin Nordic Openiin muun Hipko-possen kanssa. Seniori-luokassa minulla ei ollut vastustajaa ja ei huvittanut matkustaa Tukholmaan vain kumartamaan tatamilla ja saada siitä kultamitallin, joten siirryin masters-luokkaan. Nyt pitää sitten yrittää kuristaa muutama ruotsalainen... eniten kyllä odotan Tukholman Farangiin porukalla menemistä, jossa Hipkossa treenaileva Tomi on luvannyt tehdä meille Hipko-Menun.. :)

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

#754 BJJ - Lucio Linhares Seminar

Lämmettelyistä lähdettiin tekemään Berinboloa ja jatkotekniikoina kaverin vastaliikkeestä sivusidontaan ja siitä sitten jalkalukko. Tuo nilkkalukko oli aikoinaan "lempi tekniikka", kun Lucio näytti sen joskus 2007 seminaarissa. Nilkkalukko löytyy myös tästä vanhasta nilkkalukkokoosteesta Lucion seminaareista:

http://vimeo.com/user2855773/videos

Noin kohdasta 16:30

BJJ: Straight Ankle Lock Basics for BJJ from steelduck on Vimeo.

Lopuksi tehtäväsparrattiin delariva-positiosta muutama erä... kiva kun oli "uusia" kavereita kylässä.

Timon BJJ-Konstit...

Tästä yksinkertaisia ja todella toimivia BJJ-konsteja Hipkon pääopettajalta ja BJJ-Mustavyöltä Timo Räkköläiseltä:











tiistai 5. maaliskuuta 2013

#753 BJJ - Lucio Linhares Seminar

Tänään jatkettiin spiderguardin tutkimista - tällä kertaa päältä. Purettiin grippejä ja ohitettiin legdragillä ja Keenan Cornelius jalkapolkaisulla. Hyvää settiä tämäkin.

Oli älyttömän kiva painia Mikan kanssa - sain Berinbolo-puolustuksenkin toimimaan... joskin Mika korjasi tilanteen heti seuraavassa "erässä".

Katselin tänään ennen treenejä spiderguardin purkua ohitettaessa tuosta Lovaton setistä ja hyvin toimivat. Paljon samoja juttuja mitä Luciokin tänään opetti ja näitä sai hyvin yhdisteltyä.

Eilinen spider sweeppi alta oli myös mainio, kun sillä pääsi deep halfguardiin jos itse sweeppi ei onnistu.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

#752 BJJ - Lucio Linhares Seminar

Tänään alkoi Lucio Linhares seminaari joka jatkuu seuraavat kaksi viikkoa. Oli todella hauska nähdä taas Lucio ja päästä oman "pääopettajan" seminaarille. Peruslämmittelyjen jälkeen aloimme käymään läpi spider guardia, siitä käsilukka ja triangeli sekä paria perus sweeppiä, jotka sitten lopuksi sidoimme yhteen.

Sparrit vedettiin perinteisenä rivisparrina... kroppa on jotenkin aivan loppu ja sparri kulki kuin olisi tervassa hiihtänyt, mutta kivaa se silti oli. Nyt ruokaa ja lepoa, niin jaksaa huomenna taas drillata.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Lucio Linhares Seminaari alkaa huomenna

Hipko järjestää kahden viikon pituisen brasilian jiu- jitsu-, vapaaottelu-ja lukkopainileirin. Leirin opettajana toimii BJJ:n toisen asteen musta vyö, Lucio Linhares. Linhares on pidetty seminaariopettaja ja aktiivinen vapaaottelija (M-1, Fight Festival, Cage, UFC).

Harjoitusajat:
- Maanantai klo 16.30-18 
- Tiistai klo 10-11.30 ja klo 20-21.15 
- Keskiviikko klo 17-18.15 
- Torstai klo 10-11.30 ja klo 17-18.15 
- Perjantai klo 17-18.15 
- Lauantai 10-11.30 

Paikaa:
Hipkon Metsälän sali, Tinasepäntie 36


Leirin hinta: 150 €, Hipkon jäsenet 120 €. Maksu suoritetaan käteisellä paikan päällä.
Ilmoittaudu ennakkoon: info@hipko.fi tai p. 050-590 3905

#751 BJJ-Klubi

Tänään heiluteltiin lämmittelyt läpi ja käytiin läpi uutena smash-pass, toreando ja overunder sekä miten ne ketjutetaan toisiinsa. Sparrit vedettiin tehtäväsparrina päämajasta. Painoi selvästi eiliset treenit turussa, mutta kiva oli painia. Petrin delariva hookki on kyllä mainio ja muutenkin kaikki stiplut ohittaessa tuli sieltä delariva berinbolo suunnalta. Niiden puolustamista pitää drillata enemmän.

Seuraavana sunnuntaina olen ruotsissa, joten käykää ihmeessä drillaamassa näitä tähän saakka läpi käytyjä. Eli X-Pass, Side Smash, Weave Pass, Cross Pass, Toreando ja Smashpass. Sitä seuraavana viikonloppuna otetaan sitten leg drag ja leg lasson puolustus.

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Huomenna Klubilla

Jatketaan ohittamista... mm. smashpass, toreando ja muuta mukavaa.

#750 BJJ-Liiton Kevätleiri - Harjoitus 2


Tunnin tauon jälkeen alkoi leirin toinen osuus, jossa Martin Aedma veti guardin ohitusta. Homma alkoi lyhyellä luennolla guardin ohittamisen perusteista. Martin on paineohittaja isolla P:llä, eli olin aivan tohkeissani, sillä materiaali sopi täydellisesti yhteen tuon Pressure Passing ohjelman kanssa mitä ollaan käyty klubilla läpi.

Martin keskittyi opetuksessaan todella paljon kaverin raamien (frame) tuhoamiseen lantiolla, eli miten saadaan omalla lantion käytöllä kaverin jalat mursuttua pois tieltä, jotta päästään viemään kaikki tila pois kaverilta, josta sitten tänään mentiin ohi joko cross pass:llä tai side smashillä. :)

Tämä oli todella hyvä setti minulle ja sain Martinilta monta hyvää vinkkiä omaan ohittamiseen ja eteenkin crosspass:iin.


Tässä pari vuotta vanha Martinin video aiheesta:




Kaiken kaikkiaan todella mainio reissu - kotimatkalla päästiin Markon kanssa vielä jopa ykköspesälle asti:

#749 BJJ-Liiton Kevätleiri - Harjoitus 1


Tänään oli BJJ-Liiton kevätleiri joka oli ilmainen kaikille kisalisenssin haltijoille. Lisenssi maksaa 25e, joten se kannatti kyllä hankkia tämän leirin takia vaikke ei edes kisailisi, eteenkin kuin syksyllä on tulossa toinen vastaava. Tällä leirillä opettajina toimisi Marko Helén ja Viron ensimmäinen mustavyö Martin Aedma. Olen pitkään seurannut Aedman blogia ja sieltä eteenkin hänän guardin ohitukseen liittyvää videomateriaalia. Todella hyvä blogi - kannattaa tutustua: http://martinaedma.bjj.ee

Lähdin kotoa vähän seitsemän jälkeen kohti Leppävaaraan, josta nappasin Markon ja Martin Aedman kyytiin ja sen jälkeen nokka kohti Turkua. Martin oli todella mukava kaveri ja juttua riitti selvällä suomenkielellä koko matkan.

Saavuimme Turun kamppailuareenalle vähän vaille kymmenen. Todella hulppea paikka. Tatami koostui kuudestä täysikokoisesta ottelualueesta ja päässä vielä reilusti tatamia, kehä, nyrkkeilysäkit yms.  Mahtipaikka seminaareille ja muullekkin harjoittelulle. Hetken pällisteltyäni vaihdettiin puvut päälle ja päästiin aloittamaan ensimmäinen sessio.

Helén veti peruslämmittelyt, jonka jälkeen lähdettiin käymään läpi peruspostuuraan perhosguardissa ja sen pitämisen periaatteita. Todella hyvää settiä joka tuli otettua videolle. Tästä on paljon apua oman guardin kanssa. Itse tekniikoina drillattiin nilkan nyppäksiä eri tilanteista maasta ja ylhäältä. Tämäkin sopi kuin nenä päähän viimeviikoina treenaamaani arm drag juttuihin.

Kaiken kaikkiaan todella hyvä setti.

perjantai 1. maaliskuuta 2013

#748 BJJ

Marssittiin taas Karin kanssa drillaamaan, kun ei tuohon viiden treeneihin vaan ehdi töistä. Drillattin arm dragejä ja siitä kaveri kyljelleen side smash ja siitä joko Ezekiel tai Arm Triangeli.

Lopuksi liityttiin käynnissä olevan treenin sparreihin - sparrattiin yksi erä lopetukseen ja sitten sparrasin toisen erän Tonin kanssa kelloon.

Kivaa oli taas ja huomenna aamulla Marko ja Aedman kanssa kohti Turkua - BJJ-liiton kevät-seminaariin.

Stuart Cooper Film: Rodrigo Caporal

Stuart Cooper on taas tehnyt hienon videon, tällä kertaa Rodrigo Caporalista: