lauantai 30. huhtikuuta 2011

BJJ-Klubi tauolla...(Vappu ja työmatka)

Nyt vappuna ei pidetä klubia ja kahtena seuraavana sunnuntaina olen työmatkalla, joten seuraava klubi on vasta 22. toukokuuta.  Muistakaa toki ensi perjantaina Maunosen törky-jiujitsu sessarit klo 17-> jossa mennään klubin hengessä. :D

Kesäkuussa vedetään Gracie Combativesin loput tunnit ja pidempi kertaussessari, missä drillataan tärkeimmät vielä läpi.

Mitä ovat perusteet?

Tume kysyi tuolla alla olevan videon kommenteissa, että mitä ne perusteet sitten ovat? Totesin, että tämä oli niin hyvä kysymys, että nostan sen tähän erikseen ja kirjoittelen mitä minä olen asiasta mieltä:

BJJ:tä sanotaan usein fyysiseksi shakiksi ja kuten lautapelissäkin, sitä on vaikea tehdä jos ei ymmärrä miten mikäkin nappula liikkuu ja miten ne kannattaa sijoittaa, jottei vastustaja pääsisi parempaan tilanteeseen ja itse pääsisi lopettamaan pelin.

Todella taitava shakin pelaaja pystyy helposti voittamaan kokemattoman pelaajan vain muutamalla nappulalla vaikka vastustajalla olisi kaikki nappulat käytössä. Sama koskee BJJ:tä. Jos osaat perusteet todella hyvin, niin vastustajan mitkään upsidedown-tornado guardit eivät auta. Hyvänä esimerkkinä Roger Gracie joka lähes kaikissa kilpailuissa systemaattisesti etenee kaverin mounttiin ja lopettaa ottelun perus ristikuristuksella, joka Hipkossa opitaan muistaakseni perusteiden ensimmäisellä tunnilla.

Perusteisiin voisi luetella läjän yksinkertaisia ja matolla hyvintoimiviksi todettuja tekniikoita (esim. ne jotka käydään läpi Lucion Perusteet ohjelmassa), mutta siihen kuuluu myös positiohierarkian ymmärtäminen ja jokaisen position konseptit, eli miten eri positioissa (mount, guard, halfguard jne.) "ollaan", niin että kaveri ei pysty etenemään/hyökkäämään/puolustamaan, mutta sinä pystyt. Tämä erottaa mustan vyön alemmista vöistä. Molemmat tietävät perustekniikat, mutta kokenut kaveri osaa kaikki ne pikku painon siirrot ja yksityiskohdat miten tekniikka tehdään, niin että kaveri ei vain pysty estämään sitä.

Esim. Suljetussa guardissa alla pyri rikkomaan kaverin posture horjuttamalla ja ajoitukselle jne.

Älyttömän hyvä PDF-kirja perusteista on Stephen Kestingin Beginning BJJ pumaska, jota hän jakaa ilmaiseksi, jos liityt hänen postituslistalle. (ihan hyvä lista, mistä tulee paljon hyvää tietoa).

http://beginningbjj.com/

Eli minä sanoisin perusteiksi eri positioiden "käyttäytymissäännöt" eli miten niissä ollaan, niin että ei anneta kaverille hyökäämismahdollisuutta ja mahdollistetaan oma eteneminen.

+ perustekniikat.

Perustekniikoitakin on monta mutta tässä nopeasti kirjoitettu minun lista mikä minulle tulisi mieleen. Eli pari perustekniikkaa per positio (suoraan Lucion/Gracie Barran/Alliancen/Machadon/Gracie Combativesin ohjelmista, eli nämä ovat aika universaalisti niitä perusliikkeitä - toteuttamistavassa on pieniä eroavuuksia riippuen opettajasta/koulusta, mutta periaatteet ja tekniikan ydin ovat samat.):

Guard alla:
Risti-kuristus
Suora käsilukko
Saksi-sweeppi
Heiluri-sweeppi
Hip Bump sweeppi

Halfguard alla:
Vetäminen takaisin guardiin

Sivusidonnassa alla:
Polviväliin pakeneminen

Northsouthissa alla:
Kädet samalle puolelle ja single-leg pakeneminen

Mountissa alla:
Silta-pakeneminen
Kyynerpää-pakeneminen

Selässä alla:
Perus-pakeneminen (selkä maahan jne.)


Guardi päällä:
Guadin avaus pystystä käsi lantiolla ja kauluksella
Smash ohitus
Toreando ohitus

Halfguard päällä:
Ohitus sivusidontaan
Ohitus mounttiin

Sivusidonnassa päällä:
Siirtyminen Mounttiin

Northsouth päällä:
Massimon illallinen

Mountti päällä:
Suorakäsilukko
Ristikuristus

Selässä:
RNC
Kauluskuristus

Älyttömän hyvä PDF-kirja perusteista on Stephen Kestingin Beginning BJJ pumaska, jota hän jakaa ilmaiseksi, jos liityt hänen postituslistalle. (ihan hyvä lista, mistä tulee paljon hyvää tietoa).

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Perusteet ja "Advanced Jiu Jitsu"

Hyvä video perusteiden tärkeydestä:

RODOLFO VIEIRA vs CHARLES RUBENS COBRINHA

Hieno matsi perusjiujitua Vieiralta. Ei mitään avaruustekniikoita - kaikki tekniikat kuin BJJ:n perusteet kurssilta. Sunnuntai klubilla kävijät ehkä huomaavat mm. selästä mounttiin siirtymisen, mitä ollaan treenattu. Awesome.

BJJ:ssä lopetuksen tulevat joko niin, että käytät hyväksi kaverin virhettä tai niin, että ohitat systemaattisesti kaverin kaiken puolustuksen ja lopetat haluamallasi tavalla.

Videolla hieno esimerkki ristikuristuksesta mountista... lopetusten kuningas - kun kaikki puolustus on ohitettu ja vastustajalla ei ole enää mitään annettavaa. Tuossa on tavoitetta.

torstai 28. huhtikuuta 2011

#435 BJJ - Jesse

Lämmiteltiin tekniikka loopeilla:
Hip bump sweep mounttiin, Elbow escape alta takaisin guardiin ja toisen vuoro. 
Butterfly Sweeppi mounttiin, alta lanteilta kiinni, silta ja nosto butterlyguardiin ja siitä sweeppi mounttiin, jne.

Kerrattiin mainio ohitus ja selän otto viime torstailta ja uutena tekniikkana ja lopuksi sparrattiin kolme 5 min erää. Mukavan rauhallista vääntöä. Lopuksi jäin vielä Tonin kanssa ohittamaan guardia - pidettiin tahti sellaisena, että ehtii miettiä tekniikkaa. Kivaa oli.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

#434 BJJ - Timo

Käytiin läpi guardin periaatteita posturea ja sen rikkomista. Erittäin hyvää harjoitusta. Lopuksi otettiin pari erää sparria Samin kanssa. Ensimmäisen selvisin hengissä, toisessa Sami otti käden kimuralla mukaansa. (oikeasti taputin, ennen sitä - eli säikähdyksellä selvittiin.)

Päivän typeryydet: Muista posturea pitäessäsi guardissa myös hip bump sweepin mahdollisuus. (ehkä yksi nöyryyttävimmistä sweepeistä) ;)


North southissa käsi kunnolla piiloon, jotta kaveri ei saa kimuraa ja jos on saamassa, niin paniikkisiltarimpuilu päälle.

Pablo Popovitch Halfguard Sweep

Tässä hyvä halfguard sweep Pablo Popovitchltä mitä tehdä, kun olet menossa syvään halfguardiin ja kaveri oikaiseekiin "väärän" jalan. Videossa tosin viedään kaveri tarkoituksella tuohon positioon, mutta itse aina sillointällöin joudun tuohon positioon, kun olen hakemassa "tavallista" syvää halfguardia.

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Smash-ohituksen vastatekniikka ja reverse-käsilukko

Deephalfguard counters...

Tästä oli eilen puhetta salilla... tuosta näkyy se pään taakse istuminen ja käden nappaaminen, mistä lähdin hakemaan kimuraa, mutta siinä on muitakin hyökkäyksiä, kuten alla oleva reverse triangeli.

torstai 21. huhtikuuta 2011

#433 BJJ - Jesse

Lämmiteltiin loikkimalla peruslokkimisia muutama sata kappaletta ja sitten mentiin päivän tekniikkaan. Guardin ohitusta viemällä kaverin jalka ristiin ja smashaamalla kaverin lantio viemällä tilanteesta riippuen jompikumpi polvi crosspassmaisesti yli. (onpas vaikea selittää). Kaveri jää ohituksen päätteeksi lyhistyneeseen kilppariin, niin että selkä on minua kohti.

Sitten tönäistiin kaverin käsi pois edestä ja otettiin turvavyö-ote. sprawlattiin lantiota niin alas, että saatiin selkä liimattua kaverin selkää ja tätä pidettiin tiukasti kiinni. Tuotiin taaempi jalka kaverin selkään kiinni ja heitettiin ylempi jalka hookiksi sisään. Tämän jälkeen lähdettiin keikkaamaan kankulta toiselle, jolloin tulee tilaa heittää toinen hookki sisään. Hullun hyvä tekniikka ja mahti yksityiskohtia - kiitos Jesse.

Sparrit - kaksi 7 minuutin erää. Sain vähän palsamia henkisille haavoille, kun kävin läpi kaikki samat positiot missä olin turannut lauantain ottelussa. Toreando-ohituksen pysähtyessä vaihdoin suuntaa ja siirryin smash-passiin, jossa pääsin jalalla siivoamaan lantiota estävän käden ja ohi. Tästä pääsin päivän tekniikalla selkään mutta turasin itse lopetuksen ja päädyin deephalfguardiin päälle - hain vielä hetken kimuraa, jossa unohdin lantion shrimppauksen ja kaveri pääsi scramblaamaan, jonka päätteeksi olin halguardissa alla. Piip sanoi kello.

Toinen erä.. Pääsin samalla tyylillä ohi, joskin sain puolustaa kimuraa kaverin guardista ja nyt oli tekniikatkin taas takaraivossa. Kaivoin otteen omasta ranteesta ja irroitin kimura-otteet vastakimuralla. Tästä ohi, sivusidontaa, jossa hain hetken massimon illallista. Tästä polvi vatsalle, josta hain pesäpallo-kuristusta ja lopuksi selkään päivän turvavyö-tekniikalla. Lopettaminen selästä oli taas vaikeaa ja lopuksi kello keskeytti hauskanpidon.

Helio Gracie...

Tuossa tavoitetta... saada opettaa ja treenata vielä eläkkeelläkin.. :)

Rolling and Sparring...

Hyvä kirjoitus Murilta:


http://www.muribjj.com/articles/rolling-and-sparring

Kuvassa Karelin painii perinteisellä suomalaisella "vedetään kevyesti" vauhdilla. :D

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Wand Fight Team...

Olen menossa Toukokuussa Las Vegasiin työmatkalle ja ajattelin mennä illalla töiden jälkeen Wand Fight Teamin salille BJJ treeneihin. Törmäsin tälläiseen videoon missä Silva ja salin BJJ opettaja (joka on muuten saanut mustan vyönsä Jamelaolta) sparraa. 

BJJ Globetrotter

Tanskalainen BJJ:n ruskea vyö lähti alkuvuodesta kiertämään maailmaa BJJ:n merkeissä. Tarjkoitus on treenata tai opettaa kaikissa matkan varrelle sattuneissa paikoissa (+ testata paikan hampurilaiset). 

Kaveri pitää reissusta erittäin hyvää blogia, jota kannattaa seurata:
http://www.bjjglobetrotter.com/

Eli kaverin sanoin:"the story of my trip around the world to train, teach and compete in Brazilian Jiu Jitsu and other grappling arts."

Shooto Lockflow...

Aika huima lukkojatkumo. Tuo kimurapuolustuksen housuista kiinniottamalla puolustuksen rikkominen painamalla kyynerpäällä olkapäätä oli mielenkiintoinen.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Lockdown ja sen purku...

Tuli viikonloppuna purettua lockdownia perinteisin keinoin ja päätin kaivella vähän syvemmältä miten näitä puretaan. Nyt ei muuta kuin odottamaan innolla seuraavaa lockdownia. Toivottavasti nogi puolella, että saa kokeilla noita kaikkia. :D

Klassikko: Marcelo Garcia - Arte Suave

"It's crucial to train with gi to have the finest technique."

Matsianalyysi...

Käydäänpä läpi matsi Nikon kanssa, niin tulee opittuakin jotain. En ole ihan varma tilanteiden järjestyksestä, mutta tässä on kuitenkin tilanteet joilla minusta oli jotain merkitystä.  Matsi alkoi Nikon guardiin vetämisellä, joka tuli vähän yllärinä.Olin itse suunnitellut ottavani nopeasti gripit ja siitä single takedown tai single leg guardiin, josta lähtee useampi sweeppi. En siis ehtinyt ottaa gripin grippiä, kun olin jo Nikon avoimessa guardissa. Tiesin että Niko on kova pelaamaan rubberguardia, joten pyrin (huonolla menestyksellä) pitää posturea ylhäällä.

Tässä oli oppimisen ja kehityksen paikka. Eli niitä käsiä ei pidä päästää lattiaan, vaikka kaveri kuinka "Zombiettaisi", vaan ne on kaivettava takaisin rintakehän päälle ja kyynerpäät tiukasti kohti omia polvia, jotta blokataan lantion liike mahdollisimman tehokkaasti. Siitä sitten vähitellen työstetään itsensä takaisin ylös postureen. Itse en näin tehnyt...

Lähdin nopeasti etenemään matalana halfguardiin ja siitä modifioituun toreando-ohitukseen, siten että toinen käsi työntää halfguardissa olevan jalan taakse ja toinen on tiukkana underhookkina reiden ympäri - pää olkapää linja smashaa kaverin lantion lattiaan. Yritin tätä usemman kerran, mutta Niko straight-arm:si lantioni, niin että en päässyt sivusidontaan asti, enkä ottelun tohinassa tajunnut putsata kättä jalallani.

Toinen oppimisen paikka. Sen käden voi tosiaan putsata siitä edestä tai sitten muuntaa kokonaan ohituksen suuntaa vastapuolella, koska kaverin jalka on jo valmiiksi hartialla, niin smashpass on suoraan tarjottimella. Tätä pitää drillata asap.


Torenadojen epäonnistuttua, käännyin reverse halfguardiin ja yritin uhata kimuralla ja sainkin jalkani pariksi sekunniksi irti, mutta Niko hyvällä lantion liikkeellä palautti guardiin nopeasti.Olin liian alhaalla ja en keskittynyt postureen, joten Niko pääsi pelaamaan rubberguardiaan. Pidin pääni tiukasti ylös nousevan jalan puolella rintakehällä ja jäin odottamaan että sidotun käden ympärillä oleva paine helpottaisi. Arvelin, että sieltä on tulossa omoplata tai gogoplata, joten annoin vähän tilaa ja kun tunsin paineen käden ympärillä kevenevän limp arm:asin käteni nopeasti pois vaaravyöhykkeeltä ja palasin Nikon avoimeen guardiin. Lähdin taas rakentamaan matalaa Toreandoa, koska halusin nollata hyvin liikkuvan Nikon lantionliikkeen, mutta pääsin vain halfguardiin.
 
Niko haki lockdownia jatkuvasti (Damn you Eddie Bravo) ja saikin sen kiinni. Olin selkä Nikoa kohti halfguardissa kaivelemassa sitä kimuraa, Niko pääsi yrittämään käsitriangelia alta halfguardista.Tunsin, että se ei ollut aivan kohdallaan, joten laitoin "luurin korvalle" ja jäin odottelemaan, että Niko polttaisi kyynervarret puristaessaan. Pääsin käsitrianglista ja käännyin takaisin kohti ja sain underhookin vastapuolelta. Tässä kohtaa tuli ottelun ratkaisevin virhe. Lähdin hieman turhautuneena yrittämään perus halfguard ohitusta, joka ei ole normaalissa työkalupakissani, eli työntämään sisäkädellä Nikon polvea, jotta saisin oman polveni halfguardista, mutta pidin typeränä kyynerpään "auki", jolloin annoin mahdollisuuden kimuraotteelle, jonka Niko hienosti käytti heti.

Kolmas oppimisen paikka. Pidetään se paketti kasassa - eikä avata kyynerpäätä ohittaessa (the block, kuten Demian Maia sanoo) .- tuota pitää drillata.

Nappasin pöksystä kiinni ja unohdin kaikki peruskimura pakenemiset... huoh. Eli minulla olisi ollut täydellinen paikka ottaa vain omasta ranteesta kiinni ja tehdä "vastakimura", mutta tyydyin vain jäkittämään käsi nivusissa. Tämä antoi Nikolle aikaa rakennella kimurasta ensin ylösalaisin käsilukko hyökkäys (suoraan Lucion edellisistä seminaareista), jonka sain puolustettua viemällä kättäni vain syvemmälle ja ottamalla kauluksesta vaarassa olevalla kädellä kiinni. Tästä Niko siirtyi hienosti selkään (Tämän Mika oli kuulemma näyttänyt edellisellä tunnilla) ja lähti kaivamaan kaulusotetta, jonka puolustin "two on one" tekniikalla ja viemällä selän maahan. Samalla Niko sai hookit sisään ja voitti ottelun pisteillä.Pitää käydä tuo Nikon hyökkäys kombo läpi ajatuksella ja ottaa se omaan työkalu pakkiin. Se oli todella hienosti rakennettu.

Opettavainen ottelu ja harmitti, kun typerä kello tuli keskeyttämään hauskapidon. Mutta kun näillä säännöillä pelataan, pitäisi ottaa vähän aktiivisempi ote painiin. Olen niin paljon keskittynyt mahdollisimman taloudellisen jiujitsun pelaamiseen, että käytän paljon aikaa vain odottaessa, että tilanne aukeaa, enkä lähde aktiivisesti sitä avaamaan.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Hoh... :) :O

Jos olisin 11, niin punastuisin kommenteista, mitä alla oleva ilmoitus tuotti tänne ja suoraan maililla. Kiitos. Tosiasia on kuitenkin, että olen 42 vuotias äijä, jolle näinkin fyysisen lajin harrastaminen on ensimmäistä kertaa alkanut tuottaa vaikeuksia, kehon hallinnan, palautumisen ja oppimisvauhdin kanssa. Näihin aikoihin asti fysiikka on käytännössä vain parantunut, kunhan on katsonut tarkkaan, että palautuu ja hoitaa loukkaantumiset kunnolla. Tämän sisäistäminen ja hyväksyminen ei ole ihan pikku juttu ja en välttämättä halunnut sitä täällä "julkisesti polottaa".  Ajattelin, että minulla ei ole jiujitsullisesti mitään annettavaa tämän blogin kautta muille kuin itselleni, mutta näemmä tämä kivisen polun ryynääminen motivoi muitakin treenaamaan ja silloin olen kantanut pienen korren tämän mahtavan lajin kekoon.

Summasummarum - jatketaan tätä tarinaa täällä ja katsotaan miten jiujitsun lupaus siitä, että tekniikalla ja ajoituksella pienempi mies voi selvitä isommasta ja vahvemmasta.. koska päivä päivältä nuo vastustaja tuntuvat isommilta ja vahvemmilta ... ja minä pienemmältä. :D Tavoite on edelleen tehdä tätä vielä ainakin 20 vuotta.

Pyrin kirjoituksissa keskittymään viihen mikä meni pieleen ja mitä voisi kehittää ja jatkan noiden videoiden yms postaamista. Luvassa on myös pienimuotoinen Hipkossa sisäinen + invitation painikalkkuna challenge BJJ kisa vanhanliiton tyylillä, eli ei aikarajaa ja ilman pisteitä .. lopetukseen. Siitä myöhemmin lisää.

Kiitos vielä kaikista kommenteista...

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Kiitos ja näkemiin....

Totesin tuossa lainakoiraa ulkoiluttaessa, että näin ensikuussa 42 täyttävänä tämä julkisen bjj-blogin pitäminen alkaa mennä sosiaalipornon puolelle. Laitan maanantaina tämän taas alkuaikojen tyyliin salasanan taakse omaan käyttööni ja jatkan tätä kivistä tallustusta keskenäni... :)

Näin neljässä vuodessa on tullut 431 lajitreeniä, reilu 100 opetusta. Blogissa on käytyt sen julkisena olemisen aikana reilu 106000 kertaa, keskimäärin 150 kertaa päivässä. Kiitos kaikille, kun olette käyneet ja kommentoineet.

Kalkkuna kuittaa ja menee laittamaan puvun kuivumaan huomista varten.

#432 BJJ Klubi - Kristian

Tänään käytiin klubilla sivusidonnasta pakenemisia, "shrimp and shoot" tekniikalla, eli polvi väliin ja guardiin veto. Lopuksi tehtäväsparria sivusidonnasta. Jarin kanssa homma meni perinteisesti - eli Jari palautti minut guardiin n+1 kertaa ja pakeni minun sivusidonnasta n+2 kertaa. Kerran sain reversalin... siihen oli hyvä lopettaa.

lauantai 16. huhtikuuta 2011

#431 BJJ Seminaari - Lucio

Seminaarin loppukarkelot ja Hipkon salikisat. Ensin tehtiin perinteiset tehtäväkilpailut ja kaverit saivat vöitä + perinteinen vöillä läiskiminen. Sitten olin tuomarina kisoissa. Oma matsi oli Nikoa vastaan, joka veti yllättäen guardiin. Sain vissiin pari etua toreando yrityksistä (en ole varma), mutta muuten Niko nollasi pelini täysin.

Tiesin että Niko on nopea ja tekninen, joten stallasin vain halfguardissa, jotta saan vauhdin pois ja yrittelin puolivillaisia ohituksia - hakkasin typeränä vain samaa ohitusta, jonka Niko hyvin torppasi. Lopuksi avasin ohittaessa kyynärpäätä (virhe johon kiinnitin viimeviikon sparreissa huomiota) , niin että Niko sai Kimura-otteet kiinni, jota jouduin sitten puolustamaan, niin että Niko nappasi hienosti selän, josta sai voittoon vievät neljä pistettä. Harmittaa, kun ei avannut peliä vaan jäi jäkittämään paikalleen edun varaan. Kisat pitäisi vetää lopetukseen, niin peli ei menisi omassa päässä tuollaiseksi jäkittämiseksi tai niin kuten käsittääkseni ADCC:ssa, että ensimmäiset minuutit on ilman pisteitä.

Tilaisuus oli kyllä vallan onnistunut ja toivottavasti moisia järjestetään uudestaan. Päivän kohokohdat olivat, kun junnuissa treenannut Kristian täytti 16 vuotta ja graduoi vihreän vyönsä siniseksi, sekä katsoa Jessen ultra-teknistä pyöritystä kisoissa, jolla hän veikin sarjan voiton. Awesome shit.

Leiri oli kyllä kokonaisuutena mahtava..

perjantai 15. huhtikuuta 2011

#430 BJJ Seminaari - Lucio

Tänään treenailtiin ensin perus cross pass, sitten cross pass niin, että ei saa underhookkia ja lopuksi, niin että ei saa sisäpuolen kättäkään haltuun. Viimeinen oli minulle "uusi" (on sitä tehty, mutta en muistanut..). Eli ojentajan takaa puvusta kiinni ja jalka yli reverse halfguadiin. Kauemmasta jalasta kiinni ja shrimppiä taaksepäin, niin että kaveri luulee pääsevänsä ylös. Sitten vedetään käsi alta ja mursutaan sivusidontaan.

Painit meni ihan mainiosti. Timo luonnollisesti sweeppasi, minut mutta olin ihan tyytyväinen että tuli tehtyä oikeita juttuja (siihen saakka, kunnes en saanut grippiä purettua). Eskon kanssa maattiin halfguardissa varmaan 10 minuuttia, kunnes onnistuin mursuamaan ohi. Paven kanssa pääsin kokeilemaan päivän ohitusta, jossa opin kantapään kautta, että siitä sisäkädestä pitää pitää kiinni kunnolla, jos ei ole underhookkia - jos ei pidä = Pave selässä. :) Muut erät menivät gameplanin mukaan.

Treenien jälkeen jäi iso joukko kavereita vyökokeeseen, joten huomenna:
Whip it!!!

Astangaa Moolassa

Tulevan viikonlopuna, su 17.4. klo 11-13 Moolassa, Astangan alkeiskurssille on vielä tilaa. ilmottaudu pikaisesti info@moola.fi


Pääsiäisenä Astangan intensiivi Randa Chehabin kanssa, aamuisin astanga Mysore-harjoitus ja lisäksi harjoitusta syventäviä juttuja!

Infoa loytyy http://www.moola.fi/Site/Kurssit.html ja ilmottautua voi info@moola.fi

Paikkoja rajoitetusti, ole siis nopea!!

Randa Chehab graduated from Smith College in 1988 with a BA in Developmental Psychology. She worked for years in outdoor education for the Colorado Outward Bound School and the National Outdoor Leadership School. Randa moved to Bozeman in 1992 and after completing massage therapy school in 1994 she has been sole proprietor of her own business for nine years in therapeutic massage and bodywork. She furthered her study of anatomy and physiology as a graduate student at MSU, and graduated in 2001 from the University of Wisconsin-Madison Physician Assistant Program and received national certification that same year. Randa believes through a disciplined and committed practice, yoga is the best medicine out there.


Randa has practiced various forms of yoga since 1987, with the most in-depth study of Ashtanga Vinyasa Yoga under Tim Miller, Nancy Gilgoff, and Lino Miele. She opened Down to Earth Yoga Studio Fall of 2002 with the intention to inspire and share her passion for this practice.


Randa has had the great fortune of spending 4 winters in India and 2 summers in Europe studying with Lino Miele.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

#429 BJJ Seminaari - Lucio

Tänään jatkettiin butterflyguard juttuja, niin että selkä on maassa. Shrimppaamalla ja päästä sivuun työntämällä tilaa ja sitten jos kaveri ei anna underhookkia, niin overhook ja siitä teknisen ylösnousun kautta selkään ja kellokuristus. Jos kaveri lähti puskemaan, niin sweeppi.

Sitten sparrattiin tehtäväsparria butterfly-guardiata ja Laurin kanssa sweeppailtiin toisiamma n+1 kertaa sen viiden minuutin aikana - pitääpä muistuttaa itselleen perhosguardin ohituksen yksityiskohdat.. Seuraava erä markon kanssa, missä olin lähinnä paininukkena (tai siis minusta oli yhtä paljon vastusta, luultavasti vähähemmän, koska paininukke ei auta vastustajaa omalla sohelluksellaan). Viimeinen erä Timon kanssa, joka lähinnä antoi minulle tilaa tehdä kaikkea - oli mukavaa pyörimistä.

Nyt on viisi treenipäivää putkeen ja kroppa alkaa olla aivan loppu. Torstaina ei muiden aktiviteettien vuoksi pääse, mutta voi olla että joutuu huomennakin pitämään välipäivän... katsotaan huomenna. Nyt ei enää tunnu olevan maitohappoa vaan alkaa tuntumaan polttavalta erinäisissä paikoissa, joka ei varmaan ole ihan paras merkki... bonarina taisi reväyttää jotain lonkan lähentäjässä. Pitäisi varmaan vaan uskoa , että se 3-4 sparritreeniä viikossa on maksimi mitä tämä kroppa pystyy vastaanottamaan... :I

Sweeeeet! :D

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Seminaaritarjouksia...

Ishi tarjoaa Lucio Linharesin Hipkon leirillä ylennetyille vyöt €20 hintaan (norm. €29).

Tarjouksessa myös natsaompelut kaikkien valmistajien vöihin (sisältää natsapohjan) €2/natsa (norm. €3/natsa).

Eli näitä voi kysellä Peteltä...

T-Rex Tonillakin oli jotain Tatamin vaparishortseja, MESH-laukkuja ja pukuja hyviin hintoihin. Niitä kannattaa kyseltä luonnollisesti Tonilta.

Luciolta saa kysymällä Lucio T-paitoja. Hinta oli muistaakseni 20e ja nyt myös naisten leikkauksella oleva malli.

#428 BJJ Seminaari - Lucio

Tänään sweeppailtiin spiderguardista. Hyvää perussettiä ja lopuksi vähän monipuolisempi sweeppi.

Sparreissa, jotka vedettiin kietämällä ukkoa jonosta - kolme voittoa ja vaihtoon,  sain kerran päivän tekniikan onnistumaan, muuten meni joko totaalisen plörinäksi (mm. lähdin hakemaan todella väsynyttä nilkkalukkoa suoraan taaksepäin selälleni = tuhoon tuomittu rävellys yms.) tai sitten ns. scramble-sweeppi - eli homma räjähti käsiin ja sitten vaan ukko katolleen keinolla millä hyvänsä -> sai jatkaa tatamilla.

Polvi vähän varoitteli, kun tuossa spiderguardissa joutui aika koville, mutta nyt on taas aika normaalin tuntuinen...

Murin Tekniikka Videot

Murilla on Youtubessa kanava, mihin on alkanut ilmestyä tekniikka videoita. Kannattaa käydä tutustumassa. Hyvää settiä....

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

#427 BJJ Klubi - Kristian

Tänään väännettiin kimuraa guardista ja kerrattiin giljotiiniä. Sparrattiin hanskoilla tehtäväsparria guardista. Markon polvi väliin avaus on kyllä ärsyttävän tehokas, en oikein saanut mitään aikaiseksi. Jarin kanssa sain taas paniikissa puolustaa jalkalukkoja - hammerfist on ystävä. Niko rubberguarditti minut, niin että joutui menemään kuperkeikalla omoplataa karkuun.

Oma "huippuhetki" oli kuin sain giljotiinin kimuran hausta - klassinen kombo, eli haetaan kimuraa guardista  ja kaveri ei anna ottaa otetta. Skuupataan lantiota taaksepäin ja kimuraa hakenut käsi kierähtää pään ympäri ja kiristetään giljotiin. Tästä saa kolmoishyökkäyksen, kun lisää siihen vielä hip bump sweepin.

Tänään oli myös koe käytössä Shinya Aoki:n hyväksymät Magic Submission Pantsit (+5 Agility). Treeneistä ei meinannut tulla vällillä mitään, kun itseäkin nauratti rainbow pantsit näissä rimppakintuissa. Tekniikan näyttäminenkin oli hankalaa, kun kaikki vaan virnuili kun koikkelehdin pöksyissäni. :D

EDIT: Tuossa kommenteissä kyseltiin kokemuksia noista Magic Submission housuista. Housut ovat erittän mukavat ja tuntuvat laadukkailta. Eivät luonnollisesti estä liikkumista pätkääkään, joten ero Gi-housuihin on huomattava. Kitkaa on todella vähän ja hetken olikin ihmeissään, kun tuttua "otetta" kaveriin ja tai tatamiin ei enää ollut.

Ero shortseilla vetämiseen, oli lähinnä se, että noilla oli paljon mukavampi olla polvillaan tatamilla, kun ne suojasivat matto hankaumilta - eli iho pysyi polvissa toisin kuin shortseilla. Ulkonällisesti nuo ovat kyllä niin törkeät, että nauratti jatkuvasti - eteenkin näillä jaloilla, joista Drag-artistitkin olisivat kateellisia (pitkät, hoikat ja kapeat) :)

lauantai 9. huhtikuuta 2011

How to be a Dick...

Hehe... hyviä ohjeita kuinka saada salilla ystäviä:

How to Be a Dick

Huomenna Klubilla Kimura

Huomenna treenataan Klubilla Kimuraa - otan itse aika kevyesti, kun on vielä toinen viikko seminaaria jäljellä - eli lopussa voi sitten sparrailla tai drillailla minun kanssa. :)

#426 BJJ Seminaari - Lucio

Tänään treenattiin crossguardia ja sitten sparrattiin. Hyvää settiä, mutta olen liian puhki kirjoittaakseni enempää.. Painiminen oli tosi hauskaa crossguardista - nilkkalukot alkavat napsahdella kohdalleen ja lopuksi sain mennä viisi minuuttia karkuun Timoa. :)

Viikon kysymys #9?

Caio Terran avattua Pandoran laatikon kysytäänkin tänään steroidien käytöstä. Tässä voit anonyymisti käydä näppäämässä vastauksen, niin nähdään miten yleistä tai harvinaista se on suomen skenessä (tai pienessä otannassa siitä)




perjantai 8. huhtikuuta 2011

#425 BJJ Seminaari - Lucio

Taisin selvitä säikähdyksellä polven kanssa. Kävin varuiksi keskiviikkona näyttämässä Diacorissa Eric Lingolle (suosittelen) ja hetken jalkaa kiskottuaan hän totesi, että kaikki nivelsiteet on paikallaan ja kyseessä on todennäköisesti lievä revähdys reisilihaksen polven sisäreunaan kiinnittyvässä kohdassa.

Olen kylmännyt sitä tässä kolme päivää tasaisin väliajoin ja tänään polvi enää aristi lievästi. -> Teippiä polveen varuiksi ja takaisin seminaariin.

Drillattiin hyvää Omoplata, Triangeli, Käsilukko - comboa ja polvi kesti hyvin joten uskaltauduin tehtävä sparriin. Otin noin 4-5 erää ja sitten päätin, että en uskalla koetella onneani polven kanssa enempää, koska se alkoi vähitellen aristaa enemmän. Sparreissa hain Markon kanssa lähinnä jalka lukkoja, kun olin päällä ja sain vihdoin kokeiltua Robert Drysdale tyyppistä suoraa jalka lukkoa, missä ei kaaduta taakse/takaviistoon, vaan "jyrätään" kaverin yli eteenpäin 45 asteen kulmassa ja otetaan jalka mukaan - siitä sitten joko vatsalleen tekemään suoraa nilkka lukkoa tai kyljelleen. Pääsin hyvin otteet  kohdalleen, mutta Marko puolusti hyvin ja en saanut loppukiristystä suoritettua.

Muu saldo: Sain yhden triangelin, yhden ohituksen päältä ja jäin Eeron hyvään setuppiin triangeliin ja Teppo ohitti pitkän guardi venkaamisen jälkeen, kun hain päivän komboa.

Miten toimia loukkaantumisessa ja mistä on kysymys?

Hyvä video:

torstai 7. huhtikuuta 2011

Techinique against Steroids

Hienoa, että jotkut sanovat asiat suoraan ääneen, tosin jos osoittaa jonkun nimeltä niin olisi hyvä olla todisteita:


Lisää keskustelua asiasta.

Júnior Mesquita "Muri":n mietteitä salikulttuurista

Barreto Jiu Jitsun Júnior Mesquita "Muri" kirjoitti hyvän jutun Facebook sivulleen ja sain luvan kopioida sen tänne:


While we're waiting for the Muri BJJ website to open, here's a first article from the website for you guys to read! Feel free to leave a comment!
-Muri BJJ-

Atmosphere in the Gym.

Nowadays, is really common to hear the expression: ” Atmosphere in the gym”, but what does that mean?

Well, actually many things can describe the so said ”Atmosphere”, but the mainly point is what the Atmosphere can mean to you!

In fact, before we go trough the theme, let´s check some information that I got from my 21 year of experience on martial arts (including: Karate, capoeira, kick boxing, boxing, muay Thai, judo an Brazilian Jiu-jitsu) about the different reasons to go, and to stay in a martial art gym.

According to that experience I could observe that for 90% of the people who are searching for a martial art gym, they are looking for a hobby in their lifes, and that can represent: get fit, hang out with new friends, or just the simple pleasure to try something new. For only 5 to 8% of people who are looking for some new martial art gym, are looking for a competitive action. Its doesn´t mean, that part of that 90% in the future can not get the interest in competing, and the other 2 to 5% missing on my accounts of the gym population; well, they can be there for professional obligation, and some another reasons like self-defense confidence, etc.

But the truth is: ONLY 5 to 8% of the population in martial arts are looking for the stress of competing. I´m not talking about the feeling of competition, that is inherent of all sport, but the stress of high level competition that mean: hard work out, diet, going over you own limits, etc. Those feelings of stress, are normally accepted for people who are training themselves to reach results in competition, and they are looking for getting this kind of stress, that gonna be combined with the adrenaline of competition, and gonna make the pleasure of success even better! But this ”stress” is applicable in only 5 to 8% of the martial art population, so what about the others? Well, now is the time to start talking about the ” Atmosphere”.

In a general way, the atmosphere inside a gym is the mixed of feelings and actions that people get while going to the gym. So, the atmosphere can be good or bad, making all the difference in the results for all the different reasons to be there, since the person who is there just for hobby until the high level competitor. But the way of keeping the good atmosphere that will be the biggest difference and the hard part for the gym leaders.

Like said before, the ”stress” caused by the competition, gonna be good for the small group of guys who are focused on competing, but they gonna be extremely stressful for the majority part of the gym (the 90% said before). And this is, in my opinion, one of the most common mistakes caused by the coaches, who are not able to understand that, and not being able to keep the differences between his athletes.

So, this was the first listed reason for the ”bad atmosphere” in a gym, but for sure not the only one. Another big problem that can change the atmosphere to a bad one, is what you talk and what you listen in the gym, and everything starts from the higher ranked guys, like coaches and more experienced students. Specially when they try to get the respect from being rude or aggressive with the others, and we all know that this is not the best way to get respect, otherwise all the military governments would have succeeded.

The useless talking can be also a good reason of changing Atmosphere, specially about politic, religion, or some another kind of opinion that is not related to the gym and nobody will never find a universal common sense. But even in the subject related of martial arts we need to pay attention in what we talk about, and to do not get so deep in to this, let´s make clear something: There is no best martial art, it just depends of what are you looking for, I have been practicing a lot of different ones and I could learn a lot and get a lot of good things and friends for all of them. So the trash talking about: ”my martial art is better than yours” will never take you anywhere, specially if it´s about MMA, because we all know that there is no best fight, but best fighter, and you need to be ready for all situation in the ring/ cage. And that´s why I have made so many friends and so many different martial arts, and I´m sure about the importance of each one.

And the most easy and efficient way to get into a good atmosphere in the gym is the old saying: ” What you give is what you get”. So it´s not that hard to understand that if you give respect, you gonna get it back, if you show friendship is what you get back, and all good things that the gym atmosphere can provide to you

tiistai 5. huhtikuuta 2011

#424 BJJ Seminaari - Lucio

Lämmiteltiin ja tekniikkana Omoplata sweeppi, kun kaveri nousee pystyyn tai sitten vastasuuntaan Saulo-sweeppi. Tehtävä sparrit lähtivät pystystä, niin että kaveri oli saanut jo omoplata otteet. Oli hankalaa...

Vapaa sparrissa vedin kaksi erää Markon kanssa, joista toisessa tein typerän aloittelijan virheen - eli jäin turhaan voimalla pitämään guardia kiinni, kun tilanne oli jo menetetty ja sitten polvessa tuntui jotain. Onneksi se tuli tilanteessa, että polvi oikeastaan venyi pituutta - eikä ollut kummempaa sivuttaikiertoa. Oppia ikä kaikki... eli kun tilanne ollaan menettämässä, niin tarpeeksi ajoissa jo peli uuteen suuntaan... tässä tilanteessa siirtyminen avoimeen guardiin... menetetyssä tilanteesa on typerää roikkua.

Kivaa oli ja eteenkin omoplata-sweeppi tuntui hyvältä - pitää vielä pähkiä miten estää se, että kaveri nappaa krusfiksin sweepin lopuksi. Kättä ei parane jättää sinne jalkojen väliin, mutta välillä sitä oli hanka saada sieltä pois, jos kaveri oli tiukasti "iholla".

Edit: Polvi on arka, joten näyttämään ortopedille ja ainakin muutaman päivä lepoa... huoh...

Edit2: Huh... ei ollut mitään isompaa rikki, eli nivelsiteet näyttäisivät olevan kunnossa. Parissa viikossa pitäisi parantua... eli muutama päivä lepoa ja sitten kivun mukaan.

Painia...

Hyvät sivut painista kiinnostuneille. Katso tuosta etusivulta vaikka Folkstyle Curriculum. Paljon hyviä videoita perustekniikasta.

http://www.themat.com/usawrestling.org/curriculum_menu.php

Kiitos Sami linkistä.. ;)

BJJ-Klubi: The Grappling Concepts Course?

Ollaan sunnuntaisin käyty Gracie Combatives ohjelmaan läpi "BJJ-Klubille" ja pääsemme varmaan toukokuun loppuun mennessä ohjelman loppuun. Tänään tuli Stephan Kestingiltä mainos 26 viikon Grappling Concepts kurssista.

Katselin esittelyvideon hieman "amerikkalaista" mainoshehkutusta skeptisenä: http://grapplearts.tv/subscribers-only.php

Mutta sitten katselin alla olevia esimerkkivideoita ja ajattelin, että tuota olisi hauska käydä tuo ohjelma läpi sunnuntaisin, kun olemme saaneet tuon Gracie Combatives ohjelman läpi, koska pidän tuollaisista "kokonaisuuksista".

Tässä esimerkkiä minkä tyyppisestä tavarasta on kysymys:


Mitäs olette mieltä? Kiinnostaisiko kesän jälkeen aloittaa käydä tuota porukalla läpi sunnuntaisin. Voisin sijoittaa settiin ja sitten näyttää viikon tekniikat sunnuntain klubilla ja treenattaisiin konseptit yhdessä ja sitten tietty sparria. :) Kommentteja kiitos.

(Muistutuksena....Sunnuntain BJJ-Klubille, voi tulla kuka vaan Hipkossa harjoitteleva, kunhan on tarkoitus edes pääsääntöisesti käydä säännöllisesti. Miksi näin? Käymme sunnuntaisin noita kokonaisuuksia läpi ja moni tunti perustuu edellisten tuntien pohjalle. )

maanantai 4. huhtikuuta 2011

#423 BJJ Seminaari - Lucio

Tänään alkoi Lucion seminaari ja vauhdilla alkoikin. Olin jo mukavasti valmiiksi hapoilla sunnuntain kolmen tunnin treenaamisista ja lämmittelyissä tuli .... lämmin. Tehtiin 50 haarahyppyä, 40 punnerrusta, 50 hiihtoliikettä, 50 vatsaa, 50 polven nostoa, 50 kyykkyä, 40 punnerrusta, 50 kyykkyä, 50 vatsaa, 40 punnerrusta, jne. :)

Tekniikkana sweeppejä butterflyguardista niskan takaa underhook otteella ja päällä puskemalla. Pari eri grippivaihtoehtoa.

Sitten sparrattiin - ensin tehtävä sparria halfguardista. En saanut päivän sweeppejä lähtemään, mutta muuten sain hoidettua viisi kuudesta sparrista. Sitten tavallista sparria, jossa könysin Laurin alla ja turasin hyvän selkä ja mountti paikan, jonka jälkeen jäin vielä suoraan käsilukkoon. Sweepit halfguardista on hämmentävän hukassa.

Treenin jälkeen Lauri näytti hauskan butterfly guardista suoraan polvilukkoon tekniikan, joka piti ottaa heti videolle, jotta muistaisi... tässä muillekkin kokeiltavaksi:

Näin... :O

Back to the basi.... seriously advanced shit...

Tässä mainio video Ryan Hall:n tulevasta selänottovideosta. Jesse, Mika, Niko ja muut agilityväkkärät luultavasti huutavat hurraata, mutta minä taidan pysyä perusteissa... mailman tappiin. :) Hienoahan tuota on katsella.

Viikon kysymys #8?



sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

#422 BJJ-Klubi - Kristian



Lämmiteltiin ja päivän tekniikkana giljotiini pystystä, kun kaveri shoottaa ja sitten sama vetämällä guardiin. Nämä oli niin nopeasti drillattu, että katseltiin bonarina käsi sisällä giljotiini, anakonda ja darce. Lopuksi sparrattiin Jarin kanssa jalkalukoilla ja Tepon kanssa suoralla jalkalukolla. Jarin kanssa meni aikamoiseksi säätämiseksi, kun kumpikin haki jalkalukkoja mahdollisista ja mahdottomista paikoista. Tepon kanssa vaihdeltiin giljotiinejä ja darceja - jotka tuppasivat lipsahtelemaan irti, kun oli niin hiki ja rashguardit päällä. Oli kivaa.

Lopuksi taas astanga-joogaa tunti ja nyt ruokaa ja lepoa. Huomenna alkaa Lucion seminaari... :D

#421 BJJ - Jalkalukkodrillit...

Drillattiin Jarin kanssa tunti suoria nilkkalukkoja, toeholdeja ja kneebareja...

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Toukokuussa Las Vegasiin...

Sain tänään tietää, että menen toukokuussa työasioissa viikoksi Las Vegasiin ja laitoin mailia, jossa kysyin treenimahdollisuuksista - sain vastauksen:

"Dear Kris,

Thank you for your interest in training with Wand Fight Team. Our facility is open to the public and you are welcome to come in for classes."

Olin viimeksi työmatkalla Vegasissa 2008 ja silloin reissu oli BJJ:nkin kannalta todella mahtava, nyt ei ole ihan samanlaisia tapahtumia luvassa, mutta Wanderlei Silvan salille meneminen on jo riittävän huimaa. Tässä juttu jonka kirjoitin 2008 reissusta Hipko Lehteen:

Raakateksti Hipko-lehteen:
http://painikalkkuna.blogspot.com/2008/06/las-vegas-raakateksti-hipko-lehteen.html

EDIT: Hmm... toivottavasti pomo ei heittänyt aprillikälliä... -> spontanious lapel choke... :D